Nessa009 Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Går det fint å pakke smør i drikkeflasker om sommeren? Det blir ikke for varmt og blir ødelagt.? Skal på en 40dagers tur i sommer... Siter
FredeD Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Margarine på tube kunne være et alternativ - det bliver ikke ødelagt... Siter
Nessa009 Skrevet 16. april 2008 Forfatter Skrevet 16. april 2008 Jeg tenker på smør til grøten om morgenen f.eks.. Da er det ikke like greit med tube. Noen som vet hvor lenge margarin holder seg når det er pakket på flaske? Siter
500fjell Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Margarine på tube kunne være et alternativ - det bliver ikke ødelagt... Ja, men hvis du bruker margarin på flaske/med lokkåpning må en huske på å pakke den i en egen pose, den kan lekke! Siter
Trollhatten Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Jeg bruker å ha smør i en brukt tom "Real Turmat" pose. Den er selfølgelig vasket og ren. Posen er av tykk slitesterk plast, samtidig som den har lav vekt. Den har og en grei åpne/lukke funksjon i toppen. Siter
Susanne Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Du kan benytte Ghee også. Det er bare smørfettet. Mysen ble fjernet. Så kan fettet ikke bli harsk, når det blir for varmt på tur. Det kan bli oppbevart mange månader uten kjøling. Du kan transportere dette i en beholder som er tett. Med Ghee har du et fett med veldig intensiv smørsmak og et fett du kan hete over 180°C uten at det ryker og blir helsefarlig. Du kan lage den selv (trenger ca. 1 time). Kanskje du kan kjøpe dette i helsebutikker også. Jeg vet ikke om det blir budt i Norge. Men hvorfor ikke?!!! Hvis du vil lage det selv, kan jeg gjerne gir oppskriften til deg. Hilsen Susanne Siter
Mayhassen Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Legg gjerne ut oppskriften her, sikkert flere som er interessert. Siter
Fjellgeita Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Hvorfor gjøre det vanskelig? En liten boks med lokk i hardplast holder i massevis Siter
Susanne Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Legg gjerne ut oppskriften her, sikkert flere som er interessert. Det stemmer. Kan bli interessant for noen. Her kommer oppskriften for Ghee: Ta 2 stykke (eller mer som du vil) smør. Smelter smøret langsamt ved lav temperatur. Obs Smøret får ikke lov til å bli brun. Da kan du ikke lenger lage Ghee med. Etter en stund stiger den hvite mysen opp. Den skummer du til smøret blir klart og gyllent. Når ingen mer mysen stiger opp kan du smøret fylle på en beholder etter ønske. Det er bra å fylle på smøret gjennom en papir-kjøkkenduk. La det avkjøle! Massen blir fast etter noen timer. Det er holdbar 7 – 9 månader (uten kjøling) og over 1 år (med kjøling). Vel bekomme! Susanne Siter
fjellgal Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Har aldri hørt om dette før, men det virker som Ghee er genialt å ha med på lengre fjellturer på sommeren. Dette skal prøves. Fant en oppskrift på Ghee, med noen bilder her: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=10271 Siter
Bugge Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Hvordan smaker så dette? Høres jo fullstendig genialt ut for meg som er svært så interessert i tradisjonell mat alternativ konservering. Kan man bruke restene etter å ha laget Ghee til noe annet fikst kanskje? Siter
Mayhassen Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Ja, man kan gjøre det enkelt ved å legge det i en boks, men som andre hinter innpå her er det også interessant. Synes det er gøy å utforske muligheter når det gjelder mat. takk for oppskriftene Siter
Susanne Skrevet 16. april 2008 Skrevet 16. april 2008 Har aldri hørt om dette før, men det virker som Ghee er genialt å ha med på lengre fjellturer på sommeren. Dette skal prøves. Fant en oppskrift på Ghee, med noen bilder her: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=10271 Fint at du har lagt ut en link for en oppskrift. Har glemt det. Jeg kan virkelig anbefale dette for turer men hverdags også! Hvordan smaker så dette?... Kan man bruke restene etter å ha laget Ghee til noe annet fikst kanskje? Det smaker som smøret men intensivere. Så du skulle like smaket av smør. Restene kan du spise enkelt. De smaker litt syrlig men er sunne. Hilsen Susanne Siter
aida Skrevet 20. april 2008 Skrevet 20. april 2008 Går det fint å pakke smør i drikkeflasker om sommeren? Det blir ikke for varmt og blir ødelagt.? Skal på en 40dagers tur i sommer... her i Kanada bruker de alltid å ha med seg "butter powder". folk som går til Denali synes at BP er den beste løsningen. Siter
gaardern Skrevet 20. april 2008 Skrevet 20. april 2008 Gjør ghee noen mere nytte for seg enn f.eks andre mat-oljer? Siter
Susanne Skrevet 21. april 2008 Skrevet 21. april 2008 Hei gaardern, Ghee er fint å benytte når du liker smak av smør (du kan smøre den på brødet også) og når du må hete fettet over 180°C. Med olivenolje kan det bli problematisk, fordi røykpunkten er raskere nådd enn Ghee gjør. Men man kan selvsagt benytte rapsolje eller solsikkeolje også. Det er en smakssak. Hilsen Susanne Siter
Kest Skrevet 26. april 2008 Skrevet 26. april 2008 Fant en oppskrift på Ghee, med noen bilder her: http://www.mamtaskitchen.com/recipe_display.php?id=10271 Ser her på nettstedet det linkes til at det anbefales usalta smør. Er det ikke bedre å ha salta smør dersom det skal lagres i opptil ett år? Vil salta smør føre til at Ghee blir svært salt? Kest Siter
Susanne Skrevet 28. april 2008 Skrevet 28. april 2008 Hei Kest, har ikke prøvt å ta saltet smør. Så kan jeg ikke sier om Ghee blir veldig salt. Men som jeg skrev videre oppe er Ghee svært lenge holdbart slik at du ikke trenger salt som konserveringsmiddel. Viktig for holdbarheten er at du må ta Ghee med en ren kniv eller skje! Hilsen Susanne Siter
thpaulsen Skrevet 3. mai 2008 Skrevet 3. mai 2008 Hei! Er det slik at man skal fjerne "skummet" under prosessen, eller er det bare å koke & røre og deretter filtrere? TH Siter
Susanne Skrevet 5. mai 2008 Skrevet 5. mai 2008 Hei thpaulsen, enda har jeg alltid fjernet skummet under prosessen. Har lest mange forskjellige Ghee oppskrifter. Men har ennå ikke lest om å fjerne skummet først når man filtrere Ghee. Men du kan gjerne prøve det og berette her. Hilsen Susanne Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.