Gå til innhold
  • Bli medlem

Alternativ rute i femunden (røa)


Kim S

Anbefalte innlegg

Sitter og ser på kartet, og et sted som ser spennende å ta kanoen er fra Øvre Roasten/Grislehåen og rett ned til Krokåthåen og følge Grøtåa elven helt ned til Stormyrtjønnan for så å dra nordover igjen. Kanskje stikke innom Grøtådalsætra. Bor det noen der forresten?

Noen som vet hvordan den etappen blir med kano der nede? Gjerne bruke flere dager på den stekningen med å stikke innom småvannene som ligger der.

Og hvordan er fisket der nede?

Mvh Kim S.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen bor på sætra, men den er utleid hver uke fra omkring mai/juni til langt ut på høsten.

Du padler oppstrøms om du padler østover mot Stormyrtjønnan, så det blir sikkert en del bæringer (men det er jo ikke så langt, så det går nok bra).

Jeg har aldri fisket i de vannene, men fisket der er vel bedre enn i Røavassdraget, og, som en del sier, er det litt overfisket i Femundsmarka. Prøv! Kanskje det blir knall...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må nok regne med mye bæring ja. Håene kan selvsagt padles. Grøtåa er ikke noen stor elv, så jeg vil tippe at det bæres mye nedover også. En annen ting som kan være verdt å tenke på er at Grøtåa er en populær fiskeelv så du kan nok komme til å pådra deg en del fiskeres vrede ved å skremme fisken.

Jeg er ikke godt kjent i Grøtådalen, men jeg er relativt overbevist om at du får mye mer ut av tida hvis du velger å gå til fots.

Men hvis du er ute etter en utfordring med kano kan du jo prøve ruta: opp Røa til Rogen, Våndåhåan, l Vonsjøen, Vonsjøen, Kratltjønnan, Grøtåa. Det ser spennende og slitsomt ut på kartet. Mye steinrøys å bære i. Spennende fiskemuligheter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å gå Grøtådalen er en veldig fin tur, og sør for Krokethåen, og særlig sør for Grøtådalssætra, er det ikke plagsomt med folk. Det er bare noen små strekninger innimellom som kan padles, ellers er elva for grunn, steinete og lita. Så dropp kanoen i Grøtådalen. Den vil bare være til plunder og heft, og vil ikke gjøre det noe enklere for deg mht fisket heller. Prøv gjerne noen av tjernene i området, men husk også på at i terrenget rundt Kratlvola finnes noen av de meste kronglete storsteinurene som er å oppdrive.

Følger du linken under, velger galleri på menyen til høyre og videre sommertur i Femundsmarka 2006 så finner du en håndfull bilder fra Grøtådalen

Grøtådalen er ei lita perle, så god tur 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for gode svar! Skal ta en prat med han andre som skal være med og prøve å overtale han til å ofre noen dager nedover der. Har jo 16 dager å ta av :)

Syntes det ser spennende å gå mellom Kratvola og S. Litlevonsjøvola, samt sjekke ut den sætra. Men hvordan er det med ørret der nede? Hørt en tommelfinger-regel at nord for Røa er det mest fettfinnefisk, og sør for Røa er det mest gjedde og abbor. Stemmer dette, og stemmer det på denne etappen?

Mvh Kim S.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.