Gå til innhold
  • Bli medlem

Korteste veg fra Store Memurutind til Glitterheim


Dag G - Evje

Anbefalte innlegg

Annonse

Tja, den korteste veien fra store Memurutind til Glitterheim uten brepassering, må bli å ta seg opp mot Leirhø (2330). Fra Leirhø tar dere ned nordvestryggen, og når dere er på høyde med foten av breen på nordsiden av Leirhø ( omtrent her ), går dere nordover retning Spiterhø (2033). Rett før Spiterhø dreier dere NØ og ned i dalen øst for Spiterhø. Dette bringer dere trygt ned på Skautflye og strake veien til Glitterheim.

Alternativt kan dere, fra toppen av Leirhø, gå rett nordover og følge høyre kant av breen langs øststupet (ikke FOR langt mot øst :wink: ). I månedskiftet juni/juli bør det ikke være behov for stegjern der. Vi gikk opp der 4. september 1999, og da var breen hard, men vi kom allikevel opp uten stegjern ved å kante skoene i den bratteste delen. Vel, bratt blir jo feil ord. Kanskje viktigst: Vi så ingen tegn til sprekker der da, lengst øst på den breen. Og vi gikk der altså på høsten (se vedlagte bilde). Men, det er jo noen år siden, og selvfølgelig, breer ligger som regel ikke helt i ro.

Føler dere at litt brepassering er OK, og vil ta den mest usikre ruta, er jo det korteste alternativet å gå ned mot Leirhø Sør (2110) og følge den lange moreneryggen som strekker seg helt til topp 1886. Har lurt litt selv faktisk, på om det er mulig å ta seg ned øst for denne toppen. Ser bratt ut, og ikke minst, et vann sperrer veien nedenfor med brearmer ut på hver side. Kanskje er det mulig å liste seg på trygg grunn på en av sidene?? Ser ikke ut som det er brefri passasje på noen av sidene på siste utgave av kartet… Alternativt kan dere gå slakt ned mot sørøst fra høyde 1886, og i tau gå over de få hundre metrene med bre som det er sør for vann 1651. Kjenner ikke forholdene på breen der, så selv ville jeg ha vært skeptisk til dette uten taulag… :?

post-42-133474522865_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.