Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

har lest en del på forumet her og fått mange fine innblikk i diverse utstyr turer osv, og håper nå med min første post å komme med noe som forhåpentligvis kan ses på som noe konstruktivt. Bakgrunnen for at jeg mener jeg kan komme med noe konstruktivt er at jeg har kjøpt et telt fra Clas Ohlson til ca 500 kr (tror mer nøyaktig er 498). Merket Clas fører det under er Askalite og produktet kalles Tiger paw. et søk på navnet ga meg noen erfaringer fra engelskmen som virker svært positive men alle med det i tankene at det er et billig telt. teltet ser da ut til å føres under et annet merke, men etter alt å døme er det det samme teltet. Jeg har enda ikke testet teltet, bare forsøkt å sette det opp inne på hybelen min. Skal forsøke å få til en overnatting til helga. Uanset her er noen spesifikasjoner for teltet:

2 stykk aluminiums stenger med strikk i.

innertelt og yttertelt

et lite fortelt

2.2kg (tungt måtte veie det i butikken siden det på en lapp sto at det var 5.2kg)

Dimensjoner: innvendig h: 100cm l: 285 b:100 cm og 7o cm

hevder å ha 4000mm vannsøyle på ytterduken

12pluger a 15cm følger med type runde stenger (mye av teltets fester er laget for dette) vet ikke helt om det er så bra.

pris 500kr

er student og vil ha et billig innpass i skogen og muligens fjellet, får se om det blir noen slike tester også.

skal skrive mer senere når det er testet.

post-4062-13347451636_thumb.jpg

Annonse
Skrevet

På Biltema så jeg de hadde et tomannstelt til kr 299,-

Står ikke noe om vekt på nettsiden da, men duken skal tåle 1500mm vannsøyle, og stengene er av glassfiber.

Ha'kke peiling på om det duger til noe som helst, men kansje noen vil teste :roll:

Skrevet

Jeg har faktisk et biltema telt. Tror også det er det du sikter til her.

Det er ikke akkurat et ekstremtelt, men det har fungert for meg på et par kanoturer, bla også en tur til femundmarka.

Pleier å ha med presenning i tillegg.

I forhold til pris er det helt greit.............men tror jeg vil anbefale å legge litt mer i et telt hvis man skal bruke det en del.

Har ikke veid det, har heller ikke noen tekniske data på det nå, men kan komme tilbake til det en annen gang evt........

  • 3 uker senere...
Skrevet

lå først ei natt, litt for nært et bekkeos det var kaldt og for mye kondens men jeg fikk sove. Jeg hadde ikke særlig lyst til å ligge enda ei natt og dro da hjem om morgenen.

jeg prøvde meg så med en ny tur denne gangen hadde jeg med is-bor (og fiskekort). Fant en bedre leirplass denne gangen sov godt og våknet opp til en strålende solloppgang og med kaffe i kroppen, skøytet jeg rundt med skienen mine og sjekket hullene. Fikk 6 ørret på 2 netter med tre hull.

Været disse dagene var rundt 0 grader mest under, minimum -5. delvis skyet eller eller overskyet men uten nedbør.

kunne ikke se at der var noe kondens på telt duken disse nettene. Jeg kan ikke påstå at teltet gir et kjempestort kvalitets inntrykk, når det kommer til finish på sømmer og slikt, men må absolutt si at det holdt mål disse to nettene. ytterduken ser også ut til å være rippstopp men vet ikke helt om dette stemmer. Grunnen til at jeg sier dette, er at duken er vevd med et diamant mønster slik at det ser ut som det kan gå nylon tråder på tvers av den ordinære veven, men jeg kan ta feil angående dette. Siden det ikke står noe om at det faktisk er rippstopp duk. hvis noen kan avkrefte at et slikt mønster indikerer rippstopp så skriv gjerne det.

teltets luft sirkulasjon kommer av at ytterteltet ikke er syd sammen med innerteltet slik at det gir en glippe med åpen bakke mellom ytterteltet og innerteltet, og en ventil øverst. Denne kan ikke lukkes på noe måte. men muligesn kan den gjøres noe tynnere.

Teltets stenger har ikke noe "ganger" det kan gå gjennom som forenkler prosessen for å sette opp teltet du setter først fast teltstengene i to remmer som går under teltet så knytes det fast i teltets ytterduk og til slutt er det noen kroker i ytterteltet som festes på stengene. personlig syntes jeg ikke dette var særlig vanskelig og det krever ikke at man demonterer yttertelt og innertelt hver gang hvis man har en hvis grad av praktisksans. posen teltet kommer i, er litt for liten men det har jeg lest at er et problem med mange telt som er langt dyrere. Hvis jeg pakker stenger og plugger utenfor så går det å få teltet ned.

Kan ikke si at jeg har noe erfaring med andre telt men for min del holdt det definitivt mål. disse nettene men det må testes i regn og kanskje litt vind på en senere tur.

Skrevet

Bra prosjekt du har. Lurer spesielt på hvor mye vind et slikt telt tåler. Alt for lite omtale av virkelig billige produkter.

Skrevet

ja jeg synes også selv at det er interessant å se hvor mye det faktisk koster å ligge ute (noenlunde komfortabelt) nå på vinteren. Har kjøpt litt forskjellig utstyr nå i år for at det skal være mulig for meg. Telt til 500kr liggeunderlag til 400kr Trangia til 400kr og et fles teppe omsyd til pose til 29kr. Hadde tenkt å si at 1329kr var alt man trenger for å ligge ute om vinteren. Men så begynte jeg å tenke på ulltøyet ca 1500kr, jakke 299kr, votter 70kr, skiutstyr 1500kr (må man ikke ha men er ganske kjekt), sovepose 400kr, bukse 400kr, sekk (75l) 300kr og kniv 40kr. da blir det litt mer. mange har noe av dette men kanskje ikke alt, så det må vel med. For min del betyr det utstyr til ca 5500kr, det kan fort gjøre dette til en dyr interesse hvis man må kjøpe alt. men det kunne jo vært langt verre.

Vind er jeg litt redd for med dette teltet tror kanskje det kan bli litt luftig siden hele den nedre kanten er nesten "åpen", men det kan jo hende at vinden vil klistre kanten på ytterteltet til innerteltet. Jeg kan prøve teltet i litt vind og så dra til søsteren min og sy på storm matter. jeg tror i midlertid at teltet kan være stødig litt usikker på pluggene men man får jo kjøpt det separat så det kan jo regnes som en oppgradering.

Sory for alle skrivefeil og dårlig tegnsetting. Så at den forrige posten var svært ille og vet ikke helt om denne er så mye bedre er litt sent nå.

Skrevet

Liker veldig godt denne tråden din! Jeg håper du får satt litt i perspektiv hva som gjør en tilstrekkelig jobb på de fleste turene. For min del er det desverre for sent, men turgleden er nok ikke avhengig av, eller proporsjonal med prisen på utstyret. Når det er sagt så er jo kvalitet aldri dårlig, og nettopp derfor er det så interessant å lese om dine erfaringer med rimelig utstyr!

Skrevet

Kjøpte et High Mount telt 2manns, for 700 domino-poeng (visst noen huske det kortet :-P). Eg og ein kamerat stakk rett opp til et nytt fiskevatn for å teste fiskelykken og telt. Hadde meldt drittvær, men ka gjer det i et nytt telt :). Våknet til litt drypping i trynet midt på svarta natta, presisjonsdrypping rett inn i opningen på soveposen. Veggene klistret seg ganske tett opp til oss, sikkert pga av lite barduner. Våknet til basseng inni teltet. Sikkert våtere inni, enn det var ute på marka. Gjekk heim som druknet katter. Deretter gjekk turen innom g-sport og kjøpte Helsport Isfjell 3. Brukes den dag idag (+ ringstind 1)

Skrevet

Broderen min kjøpte ett billig telt på Europris, og tok med familien til fjells på fisketur. Selvfølgelig fikk de regn og drittvær, hele familien så ut som de hadde vært i badeland og teltet, ja det ble måtte butikken ta tilbake - en smule våtere enn da det ble solgt.

Hvis billig telt (jeg har brukt mange selv, opp gjennom årene) ta med en lett presenning som nødhjelp.

Skrevet

At det er langt mellom gode og billige telt er jo desto større grunn til å melde fra når det dukker opp godbiter som kan gjøre jobben =)

Jeg kjøpe et telt til 400,- på Jysk når jeg dro til Roskilde i '03, og selv uten ublide møter med fulle mennesker knakk den ene stanga i frisk bris, og duken gjorde ikke annet enn å "anmode" regnet å ta en annen vei enn oppi posen min. Men allikevel registrerer jeg med jevne mellomrom at folk er på tur med billigtelt uten at det ser ut til å legge noen demper på opplevelsen deres. Så at det finnes utstyr som kanskje ikke er akkurat rått, men brukanes for en billig penge er jeg ikke i tvil om!

Skrevet

Kjøpte ett søvfarget Igloo telt (Open Air) på Jysk til unga (4-500 kr), så veldig fint ut, bra spenn i duken og okei ytterduk kvalitet. Har vært tett i rolig regnvær hjemme i hagen. På en sommertur i lavlandet (kanotur Fjorda) med litt kastevind (bris?) lå det for det meste flatt, og ved sol ble det steike varmt inni. Vårt Helsport tunneltelt stod hele tiden like bra og luftet godt.

Inntrykk Jysk Igloo telt : Presenning aktig bunn (holder nok ikke tett lenge), mjuke glassfiber stenger (lite styrke) med holker som sklir av og er slarkete, trange stangkanaler, for tett mellom ytter og innerduk (gjennomslag/kondens), dårlige pluggfester (svake og ikke egnet for ski), svake plugger. Tapede sømmer som ikke er trippelsydd og drøy vekt. Kort sagt et morotelt for unga på fine dager.

Skrevet

Vil nok ikke legge ut på en langtur med teltet før jeg kan stole på at det tåler hardt vær. Det er viktig å kunne stole på utstyret sitt og særlig teltet, men som student så er det begrenset hva jeg har penger til. Det er ikke mange goder jeg kan oppgi for å få penger til dyrere utstyr med det første. Jeg vil nok en gang i framtiden bruke mer penger på telt, men nå er dette det jeg har penger til. som jeg har skrevet tidligere oppgir teltet å ha en vannsøyle på ytterteltet på 4000mm mot bakken 5000mm og dette er jo ikke langt unna det hellsport telta har. Det er klart at prisen gjør at man med rette bør være skeptisk til dette.

Stengene er av aluminium og ser ut til å tåle ganske mye spenn uten å knekke de er jeg ikke så redd for. Regn og trekk fra for mye vind er en annen sak og det må testes.

skulle jeg kjøpt tarp måtte jeg ha brukt ca 1000 kr til og det hadde jeg ikke penger til. alternativt kunne jeg brukt rundt 100kr på en glassfiber tarp men da må man leve med en god del støy i fra tarpen om det skulle komme vind, og er ikke tarpen stor nok hvis du kommer ut for sterk vind og regn, har jeg vanskelig å se at en tarp vil være et godt alternativ. teltet føles trygt enda og jeg sover godt i det.

de turene jeg har hatt så langt ligger ca 1 timme og 15 minutter unna Moholt i Trondheim, og blir det for galt kan jeg lett flykte hjem. Jeg vil nok ikke anbefale noen å løpe å kjøpe dette teltet for så å legge ut på langtur ei heller på en topp tur enda. Vil heller ikke si at det er noe galt i å brukke penger for å være sikke på at turen går bra. Men for min del er det viktigere å bare komme seg ut :).

Skrevet

Skal du bare på lavlandstur og nært heimen kan du vel gjøre som Lars Monsen ref. "Med fiskestang og svartkjele" - bruke presenning og fyre med ved. Billigere blir det ikke og nærmere villmarka kommer man knapt :) .

Enig med du i at det er mulig å finne kvalitetstelt solgt under andre markedsnavn enn orginalt. Kjøpte selv ett til 2000 kr via Bokklubben Villmarksliv for 3 år siden, det var umerket, men helt likt Hilleberg Keron 3 som idag koster 6700 på Sportsnett. Hvis du tar sjansen kan du på bokklubben.no /villmarksliv finne ett SiRRUS telt til 698 (villmarkstorget), aner ikke hvordan det er, men verver du en venn får du teltet til 198,- + andre godsaker når du verver deg selv..og det jo billig, selv om du må kjøpe noen bøker ila medlemskapet.

PS Har ikke selv noen tilknytning til bokklubben, annet enn som tidligere medlem..

Skrevet
På Biltema så jeg de hadde et tomannstelt til kr 299,-

Står ikke noe om vekt på nettsiden da, men duken skal tåle 1500mm vannsøyle, og stengene er av glassfiber.

Ha'kke peiling på om det duger til noe som helst, men kansje noen vil teste :D

Har et slik jeg, eller jeg hadde :D Funker til rolige skogsområder, men tungt og klønete til lengre turer!

Kan røpe at mitt havnet på bålet etter en todagers tur på skrim, det hjalp noe på knott og mygg i det minste

Skrevet

Dette var en kul tråd! Ære til "Eivindpeivind", for et nikk forresten...

Har fire telt. Tre av disse blant det beste og dyreste på markedet. Denne historien handler om det fjerde. En 200 kroners sak av ubestemmelig merke kjøpt på Jysk Sengetøylager for fire år siden. Skulle bruke det til ly for pulk og bagasje. Jeg har endt opp med å bruke det selv på noen turer. Det er lite, har ikke fortelt og er bare nesten vanntett.... Kondens fryser til et ispanser når det er kaldt. Men, noen ganger har jeg sans for det primitive og enkle, har blitt for pysete til gapahuk og presenning/tarp. Så lenge dette r det letteste teltet jeg har, vil jeg komme til å sove der 4-5 netter i året. Ellers funker det fint til å ha mat, drivstoff, verktøy og pulk under tak i vinternatta. Noen ganger er det enkleste godt nok. God tur videre med Clas Olhson teltet. Stormlykten min er kjøpt der. En Silverray Petromax - kopi fra Kina som har vært helt fantastisk fra dag 1 på tur. Anbefales!

Skrevet

Dette var en kul tråd! Ære til "Eivindpeivind", for et nikk forresten...

Har fire telt. Tre av disse blant det beste og dyreste på markedet. Denne historien handler om det fjerde. En 200 kroners sak av ubestemmelig merke kjøpt på Jysk Sengetøylager for fire år siden. Skulle bruke det til ly for pulk og bagasje. Jeg har endt opp med å bruke det selv på noen turer. Det er lite, har ikke fortelt og er bare nesten vanntett.... Kondens fryser til et ispanser når det er kaldt. Men, noen ganger har jeg sans for det primitive, men har blitt for pysete til gapahuk. Så lenge dette er det letteste teltet jeg har, vil jeg komme til å sove der 4-5 netter i året. Ellers funker det fint til å ha mat, drivstoff, verktøy og pulk under tak i vinternatta. Noen ganger er det enkleste godt nok. God tur videre med Clas Olhsson teltet. Stormlykten min er kjøpt der. En Silverray Petromax - kopi fra Kina som har vært helt fantastisk fra dag 1 på tur. Anbefales!

Skrevet

under tregrensa fungerer det meste i moderat vær, enten presenning eller billingtelt etc.

da det værste stort sett er myggen på sommeren..

over tregrensa er det som regel ett helt annet sett med krav til utstyr..

billigtelt med glassfiberstenger i vind og kulde er ikke akkurat anbefalt..

-det er egentlig overkill med fullblods fjelltelt til campingturer i marka, bare så det er sagt

(ikke noe i veien med det, men man betaler jo mer enn nødvendig til bruken..

Skrevet

Litt mer om billigutstyr: Jeg har handlet to ryggsekker og en sovepose på QXL, billig billig - av merket Whistler sportswear, vistnok kanadisk? Lite info å finne på nettet. Men for sommerbruk, dagsturer og bil/feriecamping er disse produktene fullt brukbare, Det er selvfølgelig ikke samme kvalitet som fx Norrøna, Bergans etc., men det hadde jeg heller ikke forventet. Og jeg skal ikke krysse grønland med disse produktene (selv om det sikkert hadde gått)

Andre billigmerker er jo King Camp (kina eller korea?) - og som trådstarter nevner: Asaklitt (Asaklitt er jo ett sted i sverige) så muligens er dette merket svensk??? men mest sannsynlig produsert i asia for svenske butikker som clas ohlsson.

Er det fx noen som har prøvd (tør å innrømme...) merker som Base Camp, McKinley og andre, så er det moro å høre :D

Skrevet

Første ukesturen min gikk jeg med en sekk som jeg kjøpte på europris til 300kr, denne har jeg fortsatt og kan faktisk anbefales til korte turer, tåler mye mer enn hva jeg forventet av den. Vært med på utallige turer i skogen.

Andre billigting er hodelykta Sport Man fra biltema, denne har vært med meg i lang tid nå og funker glimrende, lite strømforbruk og noe dårlig lys gjør den til en perfekt leselanmpe i telt etc. Tror den koster 50kr.

En annen sekk som har fått testet seg en god del er Helsport Jøldal, kjøpt på OBS for 5-600kr minns jeg, det er denne jeg drar pulken med og den holder fortsatt stand.

Presenning fra biltema har jeg sydd om til pulkpose (til min parispulk) og den holder meget godt, ikke tedens til slitasje, kosta heller ikke mange kronene. (gjelder forsåvidt parispulken også)

Krepstegner og garn fra biltema er billig og duger finifint.

Skoovertrekk til sykkelsko er billig og bra der også.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Jeg kjøpte et telt til 3-400 med plass til to på Obs for noen år siden. Har bare brukt det om sommeren men det har jeg vært veldig fornøyd med, selv i øsende regnvær. God takhøyde og enkelt å sette opp. Bare til å strekke stengene, hekte innerteltet på med noen kroker, en knute på toppen og ytterduken på. Utrolig enkelt, men det ser litt uproft ut. Helt sølvgrått, smalt og høyt. Så lenge det fungerer så...

Skrevet

Er det noen som har kjennskap til ponchoen fra Gaupa på Wistex? Har sett litt på den, og med en vekt på 340-50g og ed størrelse på ca 240x120 så funker den som tarp for en person vel. Ser for meg ut som et godt alternativ til en billig penge!

Skrevet

Hva koster den?

Ser at xxl har en Helsport gapahuk-duk til 499, er det noen som har erfaring med den? Jeg har brukt presenning, men den bråker i vinden og tar stor plass i sekken.

Har vurdert å kjøpe det billigste telte jeg kommer over for å bruke duken til gapahuk i stedet for presenning, men den Helsportgreia koster jo ikke så mye og er jo fasongsydd for formålet...

Skrevet

Har forholdsvis diger intimsfære; skal noen puste meg i øret, bør det være kona, ikke snorkende cognac-stinkende kamerater i et overbefolket tremannstelt...kall meg sær...

Kjøpte derfor et telt på biltema til ca 200.-, og brukte det som "hybel" på utsiden av lavvoen i fjor sommer. Det holdt til en gangs bruk, stengene knakk når jeg tok teltet ned.

Det pleier å være sammenheng mellom pris og kvalitet.

Frisport har noen gapahuk-løsninger som fungerer bra:

  • 2 år senere...
Skrevet

Jeg har ett Basecamp ekstrem B-C 3 (3-manns) fra 1998, ripstop ytterduk, vekt 2.9 kg (3.3 kg egen måling), vannsøyle 10.000mm! ytterduk (tvilsomt, men det stod så), bunn usikkert, men 4-5000mm sannsynligvis, aluminiumsstenger ø9mm, mål pakket ø18cm x 70cm, tapede sømmer, pris 2.999 kr, men gikk for 1500 kr da jeg slo til. Målene på oppslått telt er bittelitt mindre i virkeligheten enn oppgitt, men kan kanskje komme av ujevn underlag/ukorrekt stramming da jeg målte. Originale mål er som følger: Yttertelt: L225+145 fortelt, B180, H115. Innertelt: L210 B165 H105. Teltet skrår litt de siste 40 cm på hver ende, slik at bredden her er 120cm.

Innerteltet er sydd fast i ytterduken, en billig løsning, og ingen stramming ved stangkanaler. Kun myggnett på innertelt. Åpning i front og på siden er ett pluss. Lett å slå opp og ned. Grei lufting, og grei klaring mellom inner og yttertelt. Gode plugger og litt svake barduner. Har brukt det jevnlig ett par ganger i året, og 2-3 ganger i skikkelig regn. Fungert utmerket og helt tett, men litt fukt gjennom bunn en gang da vi lå i pøsende vestlandsregn i ca.14 timer og en liten elv rant forbi teltet.

Tapen på sømmene begynner såvidt å blekne enkelte plasser (blir utett her?) og enkelte tråder har raknet litt i endene på sømmen 2 plasser (ved stangkanal og innvendig glidelås, uten at det er noe som helst fare på ferde ennå). Har også nettopp skiftet stangtråden, da den ikke var elastisk lengre, noe som kostet 100 kr.

Konklusjon må bli at det er ett godt 3-sesongs telt for prisen, men egner seg ikke i sterk vind på fjellet pga. tynne stenger og ingen barbunsnorer for økt stabilitet på sidene. Vedlagt følger ett bilde fra sommeren 2010.

Ps, nettopp investert i ett Helsport Rondvassbu 4 camp for romsligere turer, og håper jeg blir fornøyd noen år fremover:-) Hvis ikke, er fortsatt Basecampen mer enn klar til bruk.

post-9524-133474742992_thumb.jpg

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.