Kenneth Osen Skrevet 18. februar 2008 Skrevet 18. februar 2008 Noen her som vet hvor det selges eller om enkelt personer som selger tørka reinhjerter til en gunstig pris? Siter
Leik Skrevet 18. februar 2008 Skrevet 18. februar 2008 Nå som Rørosmartnan er rett rundt hjørnet er det et sikkert sted for anskaffelse av nevnte herligheter. Ellers så har Domus på Røros jevnlig hatt hjerter til salgs tidligere. Siter
Kenneth Osen Skrevet 18. februar 2008 Forfatter Skrevet 18. februar 2008 er ikke speka reinhjerter de selger da? og ikke tørka? Siter
Leik Skrevet 19. februar 2008 Skrevet 19. februar 2008 Og røkte (som er de beste ). Ta kontakt med dem så får du høre. Siter
gremlin Skrevet 20. februar 2008 Skrevet 20. februar 2008 DU får ta kontakt med STENSÅS Reinsdyrslakteri mellom Røros og Brekken!! Det er forøvrig flere butikker i og omkring rørosregionen som selger "snacks" av rein. Jeg pleier å kjøpe slikt i Funaasdalen i Sverige.... (billigere) Det er sikkert også mange som selger slikt lengre nord i landet og i traktene rundt Filefjell/Hemsedal/Valdres - endel tamrein der. Siter
Lindap Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Jeg skal til Røros denne helgen og får lyst til å prøve dette. Hvordan spiser dere disse hjertene? Bare rett som det kommer fra pakka eller tilberedt sammen med middagen? Smaker det ekstra salt? Smaker det alminnelig godt eller er det like godt som tørket-fisk-snacks som ikke alle liker like mye? Linda Siter
construct Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Jeg skal til Røros denne helgen og får lyst til å prøve dette. Hvordan spiser dere disse hjertene? Bare rett som det kommer fra pakka eller tilberedt sammen med middagen? Smaker det ekstra salt? Smaker det alminnelig godt eller er det like godt som tørket-fisk-snacks som ikke alle liker like mye? Tørka reinhjerte spises som fenalår. Du skaver av så mye du vil ha og spiser det. Gjerne med øl eller en skarp en til. Supert snacks! Om du har anledning skal du kjøpe ferske reinhjerter, altså ikke tørkede. Dette er det beste kjøttet på reinen og er vanvittig bra å skave, frese i panna med litt løk, tilsette rømme og spise på brød med litt tyttebær til. Nam! Siter
Lindap Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Takk for tipsene, construct. Kanskje får jeg smake det noe sted på martnan. Siter
Kenneth Osen Skrevet 21. februar 2008 Forfatter Skrevet 21. februar 2008 DU får ta kontakt med STENSÅS Reinsdyrslakteri mellom Røros og Brekken!! Det er forøvrig flere butikker i og omkring rørosregionen som selger "snacks" av rein. Jeg pleier å kjøpe slikt i Funaasdalen i Sverige.... (billigere) Det er sikkert også mange som selger slikt lengre nord i landet og i traktene rundt Filefjell/Hemsedal/Valdres - endel tamrein der. Har snakket med disse. De hadde ikke tørka hjerter inne. De hadde bare varmrøkte. Hvordan er disse i forhold til tørka? Hadde en pris på 280 pr kg.... Kunne få kjøpt rå reinhjerter for 90 kr kg. Hvordan er det å tørke disse i et fryserom (har tilgang på ei fryse med minimum 26 minus grader)? Siter
springsteen Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Kunne få kjøpt rå reinhjerter for 90 kr kg. Hvordan er det å tørke disse i et fryserom (har tilgang på ei fryse med minimum 26 minus grader)? Jeg er redd du må vente ganske lenge om du skal tørke dem i -26 grader. Derimot er fryserommet fint om du vil fryse rått kjøtt for å kunne grille det i sommer... Siter
Kenneth Osen Skrevet 21. februar 2008 Forfatter Skrevet 21. februar 2008 Når man skal tørke reinhjerter skal de jo henges opp når det er kuldegrader. hvorfor vil det ikke funke i et fryselager? Siter
springsteen Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Når man skal tørke reinhjerter skal de jo henges opp når det er kuldegrader. hvorfor vil det ikke funke i et fryselager? Skal de henges opp i kuldegrader? Hvor ofte er det under null når rensjakten pågår? Jeg TROR at det henges opp i plussgrader, så kommer noen måneder med kuldegrader der prosessen bremses, før den øker når våren kommer. Jeg har aldri tenkt på kuldegrader i forbindelse med tørking av kjøtt, men for alt jeg vet kan det være viktig med en kuldeperiode for å få rett kvalitet. Siter
Kenneth Osen Skrevet 21. februar 2008 Forfatter Skrevet 21. februar 2008 Mener jeg har hørt at det skal henges opp når det er kuldegrader. så fra desember og ut mars er de beste månedene... Men er ikke sikker på dette. Så hvis noen vet noe om dette så er jeg evig takknemelig for svar Skal vist være derfor det er best å få kjøtt nå på vinteren (er mindre fett også). Samene slakter jo to ganger i året, på høsten. og i disse tider Siter
kryk Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Er riktig at du kan tørke i kuldegrader, det er dette som kalles sublimasjon i fysikken. Men for å lage skikkelig spekekjøtt så må du ha varmegrader. Jeg lager mye spekekjøtt av reinskjøtt etter jakta på høsten. Da bruker jeg stort sett bog, nakke og sidene. Hjertet er det fineste kjøttet og jeg bruker det helst til noe annet. Men tok et hjerte som jeg tørket etter jakta i høst og hengte det til tørking. Etter knapt 4-5 uker var det ferdig og var virkelig nydelig. Jeg salter alltid ned kjøttet som jeg henger til tørk, dette for å unngå muggsopp under henging. Henges kjøttet i kuldegrader så er ikke faren for soppdannelse stor. Det gjelder bare å ha en tørr og fin overflate på kjøttet. For spekeprossesen er det også fordel at det er fett på kjøttet. Den beste perioden for speking er på våren når det begynner å bli tørt og varmer i luften. Det meste av kjøttet mitt henger ute hele vinteren, og er ikke ferdig før i april-mai. Da skjærer jeg det opp i passe stykker og fryser det ned. Siter
springsteen Skrevet 21. februar 2008 Skrevet 21. februar 2008 Den beste perioden for speking er på våren når det begynner å bli tørt og varmer i luften. Det meste av kjøttet mitt henger ute hele vinteren, og er ikke ferdig før i april-mai. Da skjærer jeg det opp i passe stykker og fryser det ned. Hvorfor fryser du kjøttet når det er ferdigtørket? Hele poenget med å tørke kjøtt var vel at da hadde det nesten ubegrenset holdbarhet? (Jo Gjende & co hadde ingen fryseboks.) Siter
kryk Skrevet 22. februar 2008 Skrevet 22. februar 2008 Kjøttet blir selvsagt uttørket og knallhardt hvis det tørkes for mye. Siter
gremlin Skrevet 28. februar 2008 Skrevet 28. februar 2008 Røkte hjerter er mye bedre enn "kun" tørkede!! Spises som flere her sier - som spekemat! Skal du kun tørke hjerter eller annet kjøtt så henges det vanligvis opp om høsten, fordi det er den vanlige slaktetiden for alle husdyr (eller jakttid) Hjerter kan gnis inn med salt og henges opp på ett egnet sted, selv har jeg ei snor i en kald bod, der henger de noen uker/måneder.... for godt saltet og for lang tørketid gir deg en "stein"!!! men kan reddes ved å legges i vann igjen. da kan det ihvertfall spises, selv om kvaliteten forringes litt. Hjertene smaker som vanlig spekemat, så det er ikke sååå spesielt! Kan imidlertid anbefale røkt, tørket reinbog!! det er godt det! Se på www.venor.no derfra er det en telefon link til ett firma som selger tørket kjøtt!! Siter
CorporalClegg-77 Skrevet 9. mars 2008 Skrevet 9. mars 2008 Bare for å være pirkete, linken funket ikke med komma bak www.venor.no Men finner ingen link her til firma som selger tørket reinskjøtt, kun tlf og adresse. Kan du legge ut linken direkte? Siter
gremlin Skrevet 11. mars 2008 Skrevet 11. mars 2008 Skal vi se.. (telefonlink) Her står det: Reinkjøtt Marked, Stornes, 9520 Kautokeino. Tlf: 78486485 mob., 91792535 eller 91565992 Har ikke kontaktet dette firmaet selv, håper ikke nettsida jeg fant adressa på er utgammel!! Siter
Lindap Skrevet 13. mars 2008 Skrevet 13. mars 2008 Vi har nå spist opp det stykket varmrøkt reinhjerte som vi fikk kjøpt på Rørosmartnan. Det var veldig godt. Vi spise det som carpaccio. Første gang spiste vi skivene litt oppvarmet med dessing til. Neste gang spiste vi dem kaldt og det var egentlig bedre. Også en gang med pesto og tomat til. Det var også godt. Det er mange muligheter her. Linda Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.