Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann

Tenkte jeg skulle begynne å ha med risengrynsgrøt på tur. Men jeg kommer til å bruke tørrmelk og ikke vanlig melk.

Hvordan gjør man det da? Må man blande tørrmelkpulveret i vann og koke opp?

Annonse
Skrevet

Jeg pleier å koke risen som vanlig i bare vann (gjerne ganske mye vann). Når det har kokt lenge nok hiver jeg i tørrmelken, rører godt og lar det stå et par minutter. Knallgodt og man slipper at det koker over eller svir seg.

Dette gjør jeg både på tur og hjemme. Tørrmelk er genialt.

Skrevet
Jeg pleier å koke risen som vanlig i bare vann (gjerne ganske mye vann). Når det har kokt lenge nok hiver jeg i tørrmelken, rører godt og lar det stå et par minutter. Knallgodt og man slipper at det koker over eller svir seg.

Dette gjør jeg både på tur og hjemme. Tørrmelk er genialt.

Smart :) - denne er adoptert.

Skrevet
hei.

hvor får man tak i tørrmelk?

Se etter viking tørrmelk neste gang du er i butikken, sist jeg kjøpte var det på OBS men vil tro at også mange andre daglivarebutikker har, koster ca 50kr for en pakke og den har du ganske lenge av.

Skrevet

Tilgi mine ubrukelig kokekunnskaper..men på alle oppskriftene jeg finner så trenger risengrynsgrøt ganske lang koking (minimum ca 30 min totalt).

Det er litt mye, mtp at havregrøt kun trenger ett oppkok og litt svelling så er den klar.

Men for all del, jeg bytter gjerne bort havregrøten :-)

Skrevet

Bare husk at pulver (f.eks. tørrmelk) børr gjærne røres ut med litt likvid først - ellers risikerer dere å få svære klumper av pulver/væske i grøten (hvis man hiver oppi direkte) . Litt av gangen er også en god regel (lett å tilsette mere, vanskeligere å fjærne!). My 2 cents worth ...Cookie :-)

Skrevet

Ja Toro lager mange "grøttyper" med forskjellig koketid, finnes vel både 5,15 og 50min. Jeg har aldri hatt problemer med at tørrmelka klumper seg, tømmer rett fra posen uten å måle mengden, så rører jeg litt etterpå å lar det koke opp. funkerer alltid.

Skrevet

Langkokt risgrøt gir mest å gå på, legg gryna i vann om kvelden og du trenger ikke mange minuttene med koking av frokosten neste dag.

Legger man gryna i vann en stund føre middag sparer man også en del koketid.

Kai Jensen

  • Liker 1

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.