alw Skrevet 12. desember 2007 Skrevet 12. desember 2007 Prøvd stålull og vann? Prøvde dette etter en svært fuktig tur der samekniven ble full av rustflekker. Rusten lå riktignok i overflaten av knivbladet, men etter litt skrubbing med stålullen under vannkrana gikk den bort. Er ikke helt sikker på om dette er en lur måte å bevare det ytterste laget i bladet på, så vær forsiktig! Husk for fremtidige turer å gi knivbladet et tynt lag med olje (5-56 eller WD-40) før du drar, så unngår du i det lengste rustproblemer. Siter
inaktiv Skrevet 12. desember 2007 Skrevet 12. desember 2007 ketchup som skrubbemiddel og vaselin mot å få mer rust etterpå er også et greit råd.. Siter
rolf Skrevet 12. desember 2007 Skrevet 12. desember 2007 Mange gode forslag men personelig syns jeg ikke aromaen hverken på diesel eller våpenolje passer veldig godt på brødskiva. Mer sans for vaselin, smør eller annet smakløst fett, kanskje olivenolje uten at jeg har prøvd det. Husk og ikke la kniven ligge i ei fuktig lærslire eller plastik etter turen da. Gjøres rein og tørkes da hindrer en rusta. Siter
Marcen Skrevet 12. desember 2007 Skrevet 12. desember 2007 Sitat Mange gode forslag men personelig syns jeg ikke aromaen hverken på diesel eller våpenolje passer veldig godt på brødskiva. Mer sans for vaselin, smør eller annet smakløst fett, kanskje olivenolje uten at jeg har prøvd det. Husk og ikke la kniven ligge i ei fuktig lærslire eller plastik etter turen da. Gjøres rein og tørkes da hindrer en rusta. Hva gjør du når dette skjer under turen? Siter
rolf Skrevet 12. desember 2007 Skrevet 12. desember 2007 Bare og dra kniven gjennom smørpakka som alltid er med det. Ferdig smurt og smakssatt. Tørke kniven på buksa etter bruk før du puttern i slira er god vane . Siter
runegutt123 Skrevet 12. desember 2007 Skrevet 12. desember 2007 Sette inn knivbladet med brunering eller blånering? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.