Gå til innhold
  • Bli medlem

Feiring av innlegg no.100


Anbefalte innlegg

Feirer i dag innlegg no 100 på Fjellforum. Feirer også 1. mai med innreise frå Ekofisk,ein av de største bidragsyterene til norsk økonomi (2/4-Bravo er den nest mest lønnsomme investering i verden, bare slått av Microsoft), men dessverre også til en betydlig CO2-produsent.

Men nå er alt glemt og 4 uker med fri i mai tas mot med glede !!!!!!!!!!!!

post-728-13347446277_thumb.jpg

post-728-133474462776_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ekofisk er med andre ord en av de største pådriverne for innenlandsk prisstigning som gjør at vi kan handle billigere og billigere i utlandet. Hvilket betyr at vi slutter å produsere innenlands, primærnæringene og fastlandsindustrien blir stadig mindre av omfang samtidig som tjenesteytende næring øker på. For i bunn har vi olje/gass som fyrer opp økonomien og holder i stand det vi stadig går nærmere mot, "klippe-hverandre-prinsippet". Når olje- og gassinntektene er vekk så faller økonomien sammen som er korthus. Kort fortalt, olje/gass er himmelriket når den genererer inntekter og et helvete når de forsvinner.

Uansett, gratulerer med de 100 :wink: Selv sitter jeg og gnurer på restene av nattens magetrøbbel, dagens topptur gikk til helv... litt av en start på mai.. :lol:

Ang Microsoft, hvis noen investerte like mye penger i 100 selskaper akkurat i det Microsoft gikk på børs, der Microsoft var et av investeringsobjektene. Hvis de 99 andre selskapene gikk konkurs så ville den som investerte likevel etter 7 år (tror jeg det var) hatt en total avkastning på 650%. Dvs at Microsoft alene hadde 65.000% verdistigning på 7 år....... Altså man trengte bare å investere 1500 kroner i Microsoft for å bli millionær på 7 år (se vekk fra skatt) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikkje olje og gass-inntektene vil forsvinne sånn over natta. Det vil bli ein gradevis nedtrapping så økonomien / industrien får ein lang omstillingsperiode. Men uansett ville nok Norge ha greid seg godt uten olja. Her er mange dyktige og oppfinnsomme folk. Kanhende andelen av uføretrygda ville være mye lavere uten oljepenga og FRP (sytepartiet) ville vært marginalt eller ikkje konstruert. Vil bare minne på at Carl I Hagen på slutten av syttitallet ville selge alle statens verdier i Nordsjøen for 10 milliarder. Snakke om framsynthet !!

For bare noen få år sida var de (FRP) framme med forslag om å gi skattelette til marginalfelt. Etter at oljeprisen har steget har dette gitt inntekter til staten på over ti milliarder. Hvem jobber de typene egentlig for ???? Nei må stikke nå å pakke baggen.........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(2/4-Bravo er den nest mest lønnsomme investering i verden, bare slått av Microsoft), men dessverre også til en betydlig CO2-produsent.

Men nå er alt glemt og 4 uker med fri i mai tas mot med glede !!!!!!!!!!!!

Jeg jobbet et par år på naboen på vanninjeksjon (en jack-up). Gikk blant annet det turløpet, husker ikke hva det heter, 10 km over den gangveien du har på bildet (for å dreie det inn på friluftsrelatert stoff :) (Ekofisk løpet..?)

Ikke mange som husker at 2/4B hadde en betydelig utblåsing midt på 70 tallet, der oppblåste amerikanere kom og reddet oss fra avgrunnen. Red Adair og Boot Hansen? eller noe sånn :wink: Men det er baksiden av medaljen. Lite av sånt nå heldigvis..

Din siste setning deles av meg. Innreise i morgen - du får ha god tur inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bildet er tatt fra 2/4-K, vanninnjeksjonsplatformen. Ingen jackup,men det lå en jackup der før, Dyvi Beta som forboret før K'en kom ut. Jobber sjølv på jackupen Mærsk Gallant som borer opp et par brønner på Bravo. Jo "løpet" heter Ekofiskmarsjen, 10 km rundt og rundt. Det var godt å komme inn til kjempevær i dalstroka innafor. Mai er fin....................

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.