LURINGEN Skrevet 27. mars 2007 Skrevet 27. mars 2007 Er det noen som har en "oppskrift" på bereding av beverskinn? Siter
fuglehunden Skrevet 27. mars 2007 Skrevet 27. mars 2007 Er det noen som har en "oppskrift" på bereding av beverskinn? Ja det skal jeg ha et sted, skal se etter i mårra hvis jeg husker det. Jeg skal berede et par skinn selv. Siter
fuglehunden Skrevet 29. mars 2007 Skrevet 29. mars 2007 Er det noen som har en "oppskrift" på bereding av beverskinn? Jeg har helt glemt den, skal prøve å huske på det i morgen. Siter
thopet Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Fuglehunden; Er det riktig at du ble medlem her i mars 2007? Du er meg ivrig til å skrive Siter
fuglehunden Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Fuglehunden; Er det riktig at du ble medlem her i mars 2007? Du er meg ivrig til å skrive Ja skjønner ikke dette Men nå har jeg funnet det det ble spurt om. Kommer om noen min. Siter
fuglehunden Skrevet 30. mars 2007 Skrevet 30. mars 2007 Beredning av skinn med pelsen intakt. Du trenger følgende utstyr: 5-6 liter med sagflis (helst fra lauvtrær), håndbalsam eller glyserin, 8 1/2 % maursyre, kaliumlut, kokesalt og vaskemiddel av den syntetiske typen. Det første du gjør er å tørke skinnet. Deretter bløter du det opp i vann med temperatur 18 til 20 grader som er tilsatt ca 10 gram salt per liter vann. Skinnet skal nemlig være helt mykt før du begynner å arbeider med det. Det neste du gjør er å vaske skinnet i vann tilsatt vaskemiddel, ca 1 til 2 gram per liter. Vannets temp må ikke være høyere enn 35 grader. deretter skal skinnet ligge i ca en time i en saltløsning som består av 20 gram salt per liter vann. temperaturen skal nå være på rundt 20 grader. du skraper bort alle kjøttrester som eventuelt sitter igjen, samt underhuden, slik at selve garvingen kan begynne å virke. I en plastbalje av passe str. blander vi vannet ut med kokesalt i en blanding som tilsvarer 60 gram salt per liter vann. Deretter tilsettes 8 til 10 gram maursyre per liter vann. Skinnet legges ned i blandingen. Det er viktig å passe på så saltet er helt oppløst før skinnet legges ned i baljen. I denne blandingen lar du skinnet ligge i ett døgn før du tar det opp å henger det slik at all væsken renner av. Slik bør det henge i ett døgn. Til selve garvingen blander du 40 gram koksalt og ca 60 gram kaliumlut per liter vann i en plastbalje. Temeraturen skal nå være igjen 20 grader, og skinnet skal ligge i enda ett døgn. Deretter lar du skinnet renne av seg igjen, men uten å tørke, f.eks ved at skinnet er dekket av plast e.l. Skinnet smøres så inn med håndbalsam eller glyserin. Desse stoffene skal deretter arbeides ordentlig inn i skinnet, men ikke så det trenger fett ut igjen på hårsiden. Det siste du gjør er å helle sagflis på pelssiden, for så å børste eller riste det vekk igjen. Selve beredningen er nå ferdig. Skinnet må strekkes godt ut ettersom det krymper noe under behandlingen. Skinnet kan f.eks strekkes mot en rundt stokk som er festet godt i begge ender. Lykke til. Jeg skal prøve på noen skinn selv også. Utsyret får du kjøpt på apotek. Siter
LURINGEN Skrevet 11. april 2007 Forfatter Skrevet 11. april 2007 Takk for oppskriften! Hva er egentlig forskjellen på garving og beredning? Siter
fuglehunden Skrevet 11. april 2007 Skrevet 11. april 2007 Takk for oppskriften! Hva er egentlig forskjellen på garving og beredning? Jeg tror garving fjerner pelsen så du får bare "hud" skinn. Beredning får du pelsen til å sitte i skinnet og blir mykt. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.