Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Annonse
Skrevet

Lite erfaring med det merket, utover den stekepanna.

Vi har hatt den i et par år, og den er helt nydelig.  Perfekt for oss når hele familien på tur. Den er jo veldig stor, så det er ikke noe jeg tar med på soloturer, med mindre jeg skal gå kort og kose meg litt ekstra. 

Har brukt den fra alt til kanelboller, pannekaker (litt knot med de høye kantene), wok og nå på lørdag poppet vi popkorn på bål i sønnens barnebursdag :)

Skrevet

Både og. Har hatt noe aluminiums gryter.

Har kutta ut alt non-stick, teflon og aluminium. Nå er du kun rustfritt stål som gjelder. Både hjemme og på tur.

Fordelen med stål er får jevnere varme fordeling og det føler som du steker på komfyren hjemme. Ulempen er at du fort kan steke maten fast. Men for meg som har 10 tommeltotter når det gjelder kokkelering, klarer til og med jeg å steke solskinns egg på panna av stål :-) Etter hvert som du har brukt stålpanna vil du også få et "naturlig" non-stick belegg :-)

Annen fordel med stål er at de er utrolig lette å vaske, selv om du har svart svidd egg og bacon på panna. Mye letter å vaske enn non-stick og teflon.

https://www.outnorth.com/no/varemerker/primus/primus-campfire-frying-pan-s-s-21-cm?variantId=320054&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=shopping&utm_campaign=02%3A [NO] PLA - Shopping CSS - High&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhN-R2IWsiwMVD-kWBR1MyzMoEAQYBCABEgI0sPD_BwE&gclsrc=aw.ds

Stål funker også bra på bål.

 

  • Liker 1
Skrevet
Dompappen skrev (2 timer siden):

Etter hvert som du har brukt stålpanna vil du også få et "naturlig" non-stick belegg :-)

Både ja og nei. Rustfritt stål har lite porer så innbrenning / seasoning vil feste seg ganske dårlig. Det du vil ha for å kunne bygge opp et naturlig non stick belegg, er karbonstål, slik som denne:

https://www.widforss.no/stabilotherm-jagarstekpanna-21cm-fallbart-handtag?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=P_-_Performance_Max_-_Best_Performers&utm_id=19576805027&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAtYy9BhBcEiwANWQQL6EwxjJ2gGzvbbm8CEgvRZPKA_XDqQN0BkBkZJheKKRCqbVTv0nsCBoCh6oQAvD_BwE

Man kan fortsatt steke ganske bra på rustfritt stål, selv uten dette innbrente oljelaget. Man må bare forvarme pannen ganske bra før man steker. Bruk gjerne leidenfrost effekten til å sjekke. 

Skrevet (endret)



Eagle  har  gode   produkter som  holder  i   mange  år har  1 stk  kaffekjel  0,7L  og  1 stk kaffekjel 1,5liter. Har  hatt  de  i  2 år  og  er  meget  godt  fornøyd  med  de. Har  også  fått  servert  stekt  mat  fra  den  Eagle stekepannen  du  skriver  om og  vi  var  alle  meget  godt  fornøyd  med  den  . https://www.magasinet.no/search.html?query=eagle&page=3 magasinet  har  mye  fint  utstyr  fra  Eagle.


Biltema  har  stekepanne  i  i rustfritt stål  med et  lite  trehåndtak   https://www.biltema.no/fritid/grill/stekehelle/jegerpanne-205-cm-200003599 
Fungerer  fint  den. Har  2  stk   av denne.

Endret av Fjellgutt
Skrevet (endret)

image.thumb.png.4a6dc91b20404de3b847d86ffe5227df.png

 

Da ble denne kjøpt inn, og mottatt, og det eneste jeg kan si er at:

Vekten er bullshit 
 

Jeg veide pannen, vekten er 1034 gram med lokk og 817g uten lokk. Mens nettsiden deres tydelig sier 534 gram. De har altså bommet med nøyaktig en halv kilo på oppgitt vekt. Slikt blir jeg forbanna av.

Jeg hadde ikke vurdert denne i utgangspuntket denne hvis jeg hadde vist den var over 1 kg. Jeg skjønner at en produsent kan bomme med noen gram av og til men dobbel vekt av det oppgitte? Hva i huleste? 

Men jeg er også litt usikker på om jeg sender den tilbake eller ikke. Kvaliteten på produktet i seg selv virker grei, jeg har uansett også bestilt en annen som har mye lavere vekt.

Endret av Gabs88
Skrevet
Gabs88 skrev (8 timer siden):

image.thumb.png.4a6dc91b20404de3b847d86ffe5227df.png

 

Da ble denne kjøpt inn, og mottatt, og det eneste jeg kan si er at:

Vekten er bullshit 
 

Jeg veide pannen, vekten er 1034 gram med lokk og 817g uten lokk. Mens nettsiden deres tydelig sier 534 gram. De har altså bommet med nøyaktig en halv kilo på oppgitt vekt. Slikt blir jeg forbanna av.

Jeg hadde ikke vurdert denne i utgangspuntket denne hvis jeg hadde vist den var over 1 kg. Jeg skjønner at en produsent kan bomme med noen gram av og til men dobbel vekt av det oppgitte? Hva i huleste? 

Men jeg er også litt usikker på om jeg sender den tilbake eller ikke. Kvaliteten på produktet i seg selv virker grei, jeg har uansett også bestilt en annen som har mye lavere vekt.

Du skulle sjekket utstyrsliste på Gearchecker først vettu....

 

😉

 

Ah, nei det stemmer. De tenker ikke at vekt er så viktig og skal dessuten basere seg på hva produsent og butikk oppgir...

  • Hehe 4
Skrevet
1 hour ago, Omnilite said:

Kanskje det er "minimumsvekt", uten håndtak og lokk🤪

Jeg tenkte på det men håndtakene kan ikke tas av og uten lokk er den 817... 🙄 

  • 2 uker senere...
Skrevet
Dompappen skrev (På 5.2.2025 den 9.06):

Både og. Har hatt noe aluminiums gryter.

Har kutta ut alt non-stick, teflon og aluminium. Nå er du kun rustfritt stål som gjelder. Både hjemme og på tur.

Fordelen med stål er får jevnere varme fordeling og det føler som du steker på komfyren hjemme. Ulempen er at du fort kan steke maten fast. Men for meg som har 10 tommeltotter når det gjelder kokkelering, klarer til og med jeg å steke solskinns egg på panna av stål :-) Etter hvert som du har brukt stålpanna vil du også få et "naturlig" non-stick belegg :-)

Annen fordel med stål er at de er utrolig lette å vaske, selv om du har svart svidd egg og bacon på panna. Mye letter å vaske enn non-stick og teflon.

https://www.outnorth.com/no/varemerker/primus/primus-campfire-frying-pan-s-s-21-cm?variantId=320054&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=shopping&utm_campaign=02%3A [NO] PLA - Shopping CSS - High&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhN-R2IWsiwMVD-kWBR1MyzMoEAQYBCABEgI0sPD_BwE&gclsrc=aw.ds

Stål funker også bra på bål.

Bruker du olje eller smør?

Kleber fisk seg i panna?

Takk for svar 

Skrevet
Quote

 

Bruker du olje eller smør?

Kleber fisk seg i panna?

 

 

Pleier å steke fisk i rustfritt stål selv og kort fortalt så går det helt fint å steke i det uten at ting kleber seg så lenge pannen er god og varm og godt smørt når du legger nedi. Du må også passe på at smøret/margarinen akkurat har sluttet å boble, det er i øyeblikket når det slutter å boble og det begynner å bli brunt at du bør legge på det som skal stekes.

Personlig bruker jeg nesten alltid flytende margarin og steke i,.spesielt når jeg er på tur så er det fint å bare kunne sprute litt i pannen direkte.

Men min erfaring med rustfri panner på tur er at de funker helt topp til fisk men dårlig til feks pannekaker, som er en av de tingene jeg liker å kunne lage. på tur

 

  • Liker 1

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.