Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

En kompis og jeg skal tilbringe 3 dager av påsken på en 7 kvm hytte med vedovn. Dvs at jeg har ca to "kokeplater" til å lage mat på. Tenkte at det hadde vært morro å overrasket han med en skikkelig middag en av dagene. Tenker da i rettning av en 3 retter.

Vi skal ikke gå så langt, så vekt spiller ingen rolle. Men ser gjerne at det blir enklest mulig å lage til.

Forslag mottas med takk

stig

Annonse
Skrevet

Enklest mulig = Real Turmat

Uansett med 2 plater på en vedomn er det bare fantasien som setter grensene.

Hva med en superrask gryterett?

pastasløyfer/-skruer el

400-500 g karbonadedeig

1 stor løk (eller mange små)

1 stang stangseleri

1 paprika

1 fersk rød chili

hvitløk og purreløk (etter smak og behag)

2 tomater (eller en boks herm tomat)

(ost)

(rømme el)

salt, pepper og mye provancekrydder

evt annet krydder etter behov

Sett på vann til pasta og kok dem underveis. Start med å surre karbonadedeigen i en gryte, mens den andre hakker grønsaker. Når karbonadedeigen er stekt ha i løk og la surre litt. Sleng deretter i de "tørre" grønnsakene (dvs alt unntatt tomat). Surr dette videre sammen. Husk å krydre. Pastaen kan godt surres litt i gryta hvis det er plass. Kutt opp tomatene i småbiter og ha dem i. Tilslutt kan du godt ha i litt ost (jeg liker Jarlsberg) eller rømme for å runde av smaken. Dette går like fort som å lage den fra pose og er MYE sunnere og bedre.

Skrevet

Som forrett kan du lage noe kaldt, f.e. med salat, avokado, reker eller annet...

Som hovedrett kan du steke beef. Beef har godt av hvis du tar stekepannen fra komfyren flere ganger for å la det hvile, slik at du ikke steker kjøttet i hjel. I mellomtiden kan du bruke platen til å lage saus eller grønnsaker. Brokkoli har kort koketid. Ellers går det an å stable gryter for å holde dem varme. Gamle campinggryter pleide å ha en slags stable-ring. Hvis du er heldig kan du stable potet og grønnsaksgryten og koke dem samtidig. Som dessert kan du muligens lage ferske ananasbiter som dere dupper i smeltet kokesjokolade. Eller en pakke med sjokoladepudding som du kan lage tilstede og la stive opp ute i snøen. Det blir kanskje slitsomt å piske for hånd.

Linda

Skrevet

Forrett:

Diverse spekepølse (spekeskinke, fenalår, ...) servert med rømme og flatbrød.

Veldig godt med melon til (jeg er usikker på hvordan den er etter evt frost). Ikke vannmelon, men alle andre typer er OK.

Hovedrett:

Stek kyllingfilet (rett fra pakka, krydres godt med krydder-miks laget hjemme eller lag marinade hjemme).

Boil-in-bag ris

Etter at kyllingen er ferdig stekt holdes den varm (setter den f.eks. over kjelen med ris), mens du freser grønnsaker som paprika, løk, chilli, hvitløk, purre, mais, ...

Mot slutten av steketiden for grønnsakene tilsettes saus (ferdig kjøpt wok-saus eller hjemmelaget)

Før servering legges kyllingstykkene over grønnsakene slik at de er varme ved servering og tar opp noe av smaken fra grønnsakene.

Dessert:

Kjøp med frosne bærblandinger etter smak. Varmes lett mens dere spiser middag.

Server med vaniljesaus (må evt kokes før middag)

Alternativ til dessert er kake. Kake på tur slår aldri feil! Lag en pai fylt med masse bær før avreise (ta med kaken i paiformen så tåler den turen til hytta). Kan varmes forsiktig på ovnen mens dere spiser middag. Server med vaniljesaus.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.