Gå til innhold
  • Bli medlem

Brådlandsdalen i Rogaland


Rd_no

Anbefalte innlegg

Hei, 

er det noen som har gått strekket markert med blått, og vil dele litt om turen? Gjerne også avstikkeren merket med rødt. Er det godt merket/ tydelig sti? Lettgått eller krevende terreng? Fine steder for telting/fiske?

Alle bidrag mottas med takk!

IMG_0422.jpeg

Endret av Rd_no
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Rd_no endret tittelen til Brådlandsdalen i Rogaland
Annonse

Det er riktig nok en stund siden sist jeg gikk både Brådlandsdalen og Litle Fidjadalen, men jeg tror ikke mye har endret seg siden da.

 

Brådlandsdalen er en flott tur nedover fra Høgaleitet i Hunnedalen til Brådland. Den kan lett ta 6 timer, og det er et par plasser hvor det er noen små "problemer".

Langs Brådlandsvatnet går stien ute i vatnet på store steiner, som kan være nesten under vann (og glatte), videre forsvinner stien i myra ved Midtstølen, men den dukker opp igjen på andre siden. 

Ved Kleivane går stien (igjen) over elva, men her er det ofte greit å gå ut på steinene og følge elva et stykke før den krysses det siste stykket.  Ved Kleivane går stien ganske bratt opp lia og "innsteget" til stien er muligens ikke helt lett å se, men det er 30 - 40 meter inne på myra i et lite "hakk". Over fjellet går stien helt ut mot brinken, og det er satt opp stabbesteiner. Bakken ned er bratt - skikkelig bratt, men helt grei å gå.

 

Stien gjennom "litle Fidjadalen" starter ved Fidjastølen, og oppover lia mot Hjortahommen. Her bør det være tydelig sti til omtrent under toppen av Hjortahommen. Videre nedover langs både Kvernavatnet og mørkatjødnet, kan stien lett forsvinne, men nå på høsten viser selv gamle stier ganske godt. Turen fra Fidjastølen og til Hunnedlen eller Brådland, vil ta mer enn 6 timer, men det er likevell en grei tur.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.