Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til lett langtur med gammel hund


virrma

Anbefalte innlegg

Jeg er på leting etter en passende tur med vår etterhvert 12 år gamle hund i sommer. Han elsker telt, og er vel i praksis årsaken til at 17-åringen prioriterer å bli med sin mor til fjells i 2x10 dager i sommer. Vi ønsker oss gode dager, med ikke for lange dagsettapper eller veldig krevende terreng. Vi har ikke bil, og siden hund ikke er velkommen på langdistansebusser er vi i praksis begrenset til å reise med tog. Utgangspunktet er Oslo, så tenker i utgangspunktet ikke lenger nord enn Dovre. 

Den første turen er nå planlagt til å gå fra Hallingskeid til Finse, med god tid til omveier, fiske- og badepauser osv. Jeg har ikke helt klart å komme opp med en god plan for tur nr 2. Er det noen som har et godt forslag til oss? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er litt dårlig at hund ikkke kan bli med på buss i distriktene. Hva med alle gamlingene med deres go'e gamle elghund?? Har selv gått i Dovre fra Kongsvoll med hund ca. 10 år ? den gang. Med telt bestemmer man selv distnsene, men også DNT hytter der, men sjekk med forhold for hund. Og så er der problemet med hund oh Moskusokser!!! Gikk bra, men det skal holdes ekstra sikkerhetsavstand. Måtte vente flere timer ved bro ved Dividalen? hvor moskusflokke hadde leiret sig ved brofestet for å tygge drøv. Det tar flere timer!! Vanlege kyer ville jeg ha jaget, men ikke dette!

Elgen

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk en ukestur med telt i Nordfjella, da buhunden var ca. 13 år. Det gikk bra inntil siste dagen hvor han gjemte sig mellem inner- og yttertelt da vi pakket sammen og ville gentlig ikke med. ;em det måtte han jo. Det gikk også bra, men da vi kom hjem ble han inne i stølshytta de neste dager og lempet sig så vidt ut for å tisse ellr ligge helt stille i gresset rett utenfor døren. Denne buhund ble 17 år gammel, menn hadde det ganske bra helt til slutten. Hørte dårlig og så dårlig, (ikke så store handikap for hund!) men tuslet greit rundt.

Elgen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.