Nikolaikp Skrevet 27. juni Skrevet 27. juni Hei. Driver å titter etter ny matlagingsapparat til å ha med på tur. Har lest at mange her på forumet går god for trangia stormkjøkkenet. Så jeg lurer på om dette er et godt alternativ? Fik til jul for 2 år siden et stormkjøkken fra Intersport(?). Dette blir sjeeeeldent brukt da stekepanna og kjelene som fulgte med var så tynt så alt jeg prøvde å steke brent seg på kontakt med panna. (Ja brukte masse smør) Og det er da på laveste varme før flammen dør ut. Så etter det har jeg gått ibort fra stormkjøkken og sett på andre typer brennere. Men fikk nå øyet på trangia stormkjøkkenet. Hvordan er trangia settet til dette? Mtp varmejustering ol? Går det å steke feks pannekaker og fisk osv, uten at alt svir seg? Har dere noen tips og erfaringer dere kan dele?:) Siter
fjellræv Skrevet 27. juni Pålogget Skrevet 27. juni Jeg har trangia og jeg fikk en brentflekk i panna første gang jeg brukte det. Det er brukerfeil. Erfaringa mi i etterkant sier at det kan man få med de fleste brennere ved for mye varme. 1 Siter
+sneakyowl Skrevet 27. juni Skrevet 27. juni (endret) Snakker vi rødsprit eller gassbrenner i stormkjøkkenet ditt her? Uansett: Jeg ser ofte folk som "tørrbrenner" pannene sine lenge uten å ha noe i blant annet. Det må jo være oppskrift på å kverke panna. Det er ikke akkurat støpejernspanner som trenger å varmes i flere minutter før bruk. Med så tynne panner skal du helst ikke ha noe dødtid med kun tørr panne rett på flammen uten noe i. Mine to Trangia 27 og 25 stekepanner er brukt veeldig mye og non-sticken på disse er fremdeles helt fine. På undersiden ikke så fine lenger, men de holder fremdeles opprinnelig form. Det er også en ganske stor suksessfaktor å beskytte pannene under transport. Den plastgreia som ligger i stekepanna når den kommer som ny må brukes, ellers så kan man ta en pose rundt stekepanna. Du kan helt fint steke pannekaker og usvidd omelett i disse pannene med en gassbrenner som kan justeres (f.eks Trangia sine egne brennere). Får man ikke til å justere flammen godt nok kan man bidra med å løfte pannen høyere opp med håndtaket. Pannekake-testen har jeg aldri skjønt. Det er jo verdens enkleste ting å steke? 🤔 Endret 27. juni av sneakyowl 1 Siter
Fiskepadde Skrevet 27. juni Pålogget Skrevet 27. juni Hvis drømmen er å steke pannekaker i skogen så kjøper du deg ei pannekakepanne av jern og en skikkelig bred brenner som Primus Gravity eller tilsvarende. Til mat som er litt mer hardfør så duger Trangia Siter
+Bjarne H.S. Skrevet 27. juni Skrevet 27. juni 56 minutes ago, Nikolaikp said: Hei. Driver å titter etter ny matlagingsapparat til å ha med på tur. Har lest at mange her på forumet går god for trangia stormkjøkkenet. Så jeg lurer på om dette er et godt alternativ? Fik til jul for 2 år siden et stormkjøkken fra Intersport(?). Dette blir sjeeeeldent brukt da stekepanna og kjelene som fulgte med var så tynt så alt jeg prøvde å steke brent seg på kontakt med panna. (Ja brukte masse smør) Og det er da på laveste varme før flammen dør ut. Så etter det har jeg gått ibort fra stormkjøkken og sett på andre typer brennere. Men fikk nå øyet på trangia stormkjøkkenet. Hvordan er trangia settet til dette? Mtp varmejustering ol? Går det å steke feks pannekaker og fisk osv, uten at alt svir seg? Har dere noen tips og erfaringer dere kan dele?:) Ingen feil å gå for Trangia! 3 Siter
Nikolaikp Skrevet 27. juni Forfatter Skrevet 27. juni 20 minutes ago, sneakyowl said: Snakker vi rødsprit eller gassbrenner i stormkjøkkenet ditt her? Uansett: Jeg ser ofte folk som "tørrbrenner" pannene sine lenge uten å ha noe i blant annet. Det må jo være oppskrift på å kverke panna. Det er ikke akkurat støpejernspanner som trenger å varmes i flere minutter før bruk. Med så tynne panner skal du helst ikke ha noe dødtid med kun tørr panne rett på flammen uten noe i. Mine to Trangia 27 og 25 stekepanner er brukt veeldig mye og non-sticken på disse er fremdeles helt fine. På undersiden ikke så fine lenger, men de holder fremdeles opprinnelig form. Det er også en ganske stor suksessfaktor å beskytte pannene under transport. Den plastgreia som ligger i stekepanna når den kommer som ny må brukes, ellers så kan man ta en pose rundt stekepanna. Du kan helt fint steke pannekaker og usvidd omelett i disse pannene med en gassbrenner som kan justeres (f.eks Trangia sine egne brennere). Får man ikke til å justere flammen godt nok kan man bidra med å løfte pannen høyere opp med håndtaket. Pannekake-testen har jeg aldri skjønt. Det er jo verdens enkleste ting å steke? 🤔 Er gassbrenner jeg tenker på ja👍 Jepp det vet jeg, har aldri skrudd på varmen uten noe i pannen👌 Takk for tips! Siter
Nikolaikp Skrevet 27. juni Forfatter Skrevet 27. juni Kanskje dumt spørsmål, men hva er forskjellen på 25 settene og 27? Er det rett å slett størrelsen? Siter
Hege P. Skrevet 27. juni Skrevet 27. juni (endret) Nikolaikp skrev (1 time siden): Kanskje dumt spørsmål, men hva er forskjellen på 25 settene og 27? Er det rett å slett størrelsen? Det er størrelsen ja. 25 er det største. 27 egner seg godt til 1-2 personer, og tar mindre plass i ryggsekken. Det er også et pluss med Trangia at både kjeler og kaffekjele passer oppi settet, slik alt pakkes kompakt, og vindskjermen er glimrende. Trangia kan selvsagt brukes med den lille spritbrenneren, gass, eller multifuelbrenner som er tilpasset settet. Godt valg. Endret 27. juni av Hege P. 1 Siter
+Memento mori Skrevet 27. juni Skrevet 27. juni Nikolaikp skrev (2 timer siden): Kanskje dumt spørsmål, men hva er forskjellen på 25 settene og 27? Er det rett å slett størrelsen? Det er egentlig helt logisk om du veit bakgrunn. Serie 25 var prosjektnr. Og er den største Serie 27 kom seinere og er den mitterste. Serie 28 er den minste. Er et lite prosjekt å sette seg inni hvilke nr du bør ha, etter å ha bestemt størrelsen. Se Trangia.se for å se alle varianter. For å få et bra sett bør du velge hardanodisert vindskjerm og gryter i Duossal og panne med nonstick. Ligger mye på bloggen min om Trangia Trangia 27 er det mest brukte settet jeg har, kan brukes til alt. Selv pannene holder lenge om du har i smør etc før du setter de over varmen. Siter
Håkan S Skrevet 24. juli Skrevet 24. juli Har kvar ett kök i duosal och då var materialet tjockare och då fungerar det skapligt med Trangia GB 74 gasbrännare men blir lite bränt på ca 30 mm rakt ovan brännaren fast mkt smör.(man är bortskämd med induktionshäll hemma hade 2 påsar pankakspulver kvar sista dag på tur på 16d och gas efter några misslyckade blev resten ok.) Använder Altså Ha köket med den gamla pannan om jag ska steka,med toppbrännare är det meningslöst att försöka sig på stekning med AL stekpanna även med MSR pocket rocket dl som fungerar perfekt till tex koka havregrynsgröt och småkoka egentorkad mat som är betydligt svårare än den från affären då större bitar och mer ojämn torkning. Siter
edward Skrevet 25. juli Skrevet 25. juli Memento mori skrev (På 27.6.2024 den 19.46): For å få et bra sett bør du velge hardanodisert vindskjerm og gryter i Duossal og panne med nonstick. Jeg har nesten samme favorittoppsett. Jeg synes duossal-panna funker bra derimot, og bruker stort sett denne. Bruker også rustfritt stål til steking hjemme. Irriterende at Trangia ikke selger denne komboen men at jeg har måttet komponere selv. Leste et sted at Trangia har fått tilbakemeldinger på at folk vil ha hard anodised og at minien kommer med det snart. Siter
GrendelRaptor8 Skrevet 25. juli Pålogget Skrevet 25. juli edward skrev (5 minutter siden): Jeg har nesten samme favorittoppsett. Jeg synes duossal-panna funker bra derimot, og bruker stort sett denne. Bruker også rustfritt stål til steking hjemme. Irriterende at Trangia ikke selger denne komboen men at jeg har måttet komponere selv. Leste et sted at Trangia har fått tilbakemeldinger på at folk vil ha hard anodised og at minien kommer med det snart. Bare sett det sammen selv slik du ønsker det: https://trangia.se/en/shop/build-your-stove/ 1 Siter
edward Skrevet 25. juli Skrevet 25. juli GrendelRaptor8 skrev (2 minutter siden): Bare sett det sammen selv slik du ønsker det: https://trangia.se/en/shop/build-your-stove/ Nais nais Kom bare på kr. 2131,- med mitt oppsett, uten kaffekanne og med spritbrenneren. Men sikkert ikke mer enn det jeg har brukt på å komponere selv. Noen ganger for å spare vekt velger jeg i stedet å ta med HA eller non-stick da duossal er relativt tungt. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.