Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjemmelaga enmannstelt


Anbefalte innlegg

langen skrev (18 minutter siden):

Sykt kult!! Bratt læringskurve må jo bare være fornavnet... 🤘😁

Takk! Ja i perioder var det så bratt at jeg angra på at jeg starta med det. 
 

Veldig nervepirrende når man setter det opp for første gang, men når det blir akkurat slik man har sett det for seg er det verdt det. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Tjohansen skrev (15 timer siden):

Dette høres jo ut som et veldig kult prosjekt. Og ambisiøst ikke minst :) For det Kiva-teltet kan det jo være en idé å ha samme dimensjoner i slik at du kan gjenbruke innerteltet. 

Jeg heller nok mest mot en Helsport Varanger variant for å kunne bruke innerteltet, og samtidig få en 'fortelt'. 
Som nevnt er ikke lav vekt første prioritet. Når det brukes med familien så er det på forholdsvis korte turer, og når det brukes på lengre turer er vi som regel tre som fordeler vekten.
Det som er derimot er viktig er at løsningen(e) som blir valgt er robuste slik at teltet tåler en støyt og kan brukes i mange år.
 

Tjohansen skrev (15 timer siden):

Dome-telt med DCF er det ikke så mange som har gjort tror jeg. Men du har jo Locus gear:

https://locusgear.com/products/djedi-dcf-b

Og trekkertent:

https://www.trekkertent.com/home/home/55-saor-dcf.html
 

Selv har jeg aldri laga noe med DCF, men har to telt i det og det er virkelig fenomenalt. Jeg har lurt på om jeg skal lage et pyramide-telt i det. 

Det som er problemet er sømmene, der usikkerhets momentet er 'shear' og 'peel' styrken på sømmene som brukes. (har vi noen gode norske ord for dette?) 
Og det er vel en av hovedgrunnene til at det stort sett er pyramide-telt som blir laget (Inkludert to stavsteltene til feks Zpacks, Dan Durston, Tarptent, etc.), da sømmene på disse ikke krever så mye som på et kuppel- eller tunneltelt, samt at det blir tyngre med teltstenger, noe som er fyfy i UL segmentet. 😅

Og så tenker jeg at det ligger litt i det at ett forholdvis spinkelt telt gjerne ikke blir tatt med på de mest vær-utsatte områdene, selv om det finnes unntak, og av den grunn 'overlever det meste'.

Har tittet på teltene du linker til tidligere, og det var vel Trekkertent modellen som gjorde at jeg dro på litt i bestillingen av DCF da https://ripstopbytheroll.com/ hadde salg på DCF i fjor og jeg skjøt avgårde en ordre til de. Om Trekkertent har greid å lage en Unna kopi, så må vel jeg også klare det. (Har ett Unna selv, så går greit å få tatt målene som trengs)

Dan Durston har mange gode innlegg på backpackinglight ang sømmer og design av telt, og har fått det bra til med teltene sine. Han har vært noe litt mindre aktiv på DYI sidene etter han begynte egen produksjon. Ellers har bla Sam Farrington og Roger Caffin, for å nevne noen, delt mye erfaringer som er verdt å merke seg bak øret. 

Jeg har to Zpacks telt i DCF som jeg er fornøyd med. Der den lette vekten selvfølgelig er en av de store plussene med DCF materialet, men for meg så er vanntettheten, at DFC ikke trekker vann og at det ikke strekker seg, et like, om ikke større pluss.

Kiva teltet drar på seg ett kilo eller mer når det er vått (føles i hvertfall slik, har aldri veid det når det er vått). Tarpene i 'x'-nylon trekker vann og er som en våt brøddeig som skal stappes ned i pakkposen sin, og like jævlige når de blir dratt ut av den.

For så vidt også likeledes med ryggsekker, trekker vann..  Digger HMG Windrider 4400 sekken min i DCF hybrid materiale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.