+Gabs88 Skrevet 9. mars Skrevet 9. mars Har begynt søken etter ny stekepanne, den vil stort sett bli brukt til å lage pannekaker eller å steke fisk på tur så det må nesten være en non-stick stekepanne. Noen som har noen anbefalinger? Noe som har god coating, lav vekt, god varmespredning er selvfølgelig en bonus og som er lett å ha med å gjøre. Kommer kun til å bli brukt med gassbrenner, aldri bål. 2 Siter
GB72 Skrevet 9. mars Skrevet 9. mars Har selv god erfaring med Jetboil Summit Skillet. Relativt liten og ikke alt for tung. Keramisk belegg av god kvalitet, slipper lett. God varmefordeling, fungerer veldig fint til pannekaker, speilegg og bacon, har ikke stekt fisk i den. Leveres med stekespade og trekk, innfellbart håndtak. 1 Siter
+tshansen Skrevet 10. mars Skrevet 10. mars Gabs88 skrev (9 timer siden): Har begynt søken etter ny stekepanne, den vil stort sett bli brukt til å lage pannekaker eller å steke fisk på tur så det må nesten være en non-stick stekepanne. Noen som har noen anbefalinger? Noe som har god coating, lav vekt, god varmespredning er selvfølgelig en bonus og som er lett å ha med å gjøre. Kommer kun til å bli brukt med gassbrenner, aldri bål. Jeg har ikke noen gode forslag til deg, jeg har en panne fra petromax som ikke er non stick. Hemmeligheten med stekepanner er å få den tilstrekkelig varm nok før man begynner å steke. (noe som ikke går med non stick) Den skal bli så varm at om du tar litt vann på panna så skal dråpene danse og sprette rundt i pannen. Da skal du ta på smør og steke, for det danner seg som et lite gass lag som produktet du steker ligger på, så da slipper du at ting brenner seg fast. (fikk jeg forklart av en kokk en gang) Og produktet du skal steke bør alltid være romtemperert. Så er jo spørmålet, har vi tid til dette, eller bare finner vi en billig non stick panne som man kaster og kjøper ny når den er slitt? 😄 1 Siter
+bjaalean Skrevet 10. mars Skrevet 10. mars GB72 skrev (8 timer siden): Har selv god erfaring med Jetboil Summit Skillet. Relativt liten og ikke alt for tung. Keramisk belegg av god kvalitet, slipper lett. God varmefordeling, fungerer veldig fint til pannekaker, speilegg og bacon, har ikke stekt fisk i den. Leveres med stekespade og trekk, innfellbart håndtak. Støtter denne, fikk faktisk laget pannekaker på min XGK med den 😄 Siter
+sneakyowl Skrevet 10. mars Skrevet 10. mars (endret) Synes Trangia 25 og 27 pannene er helt topp. Gir mest mening å bruke om du bruker Trangia-stormkjøkken eller en annen kombinasjon som gjør at du har med håndtaket for mer enn bare én ting. Jeg ser mange herpa Trangia-stekepanner der ute. Mine 2 er brukt mye og ser ut som nye fremdeles. Trikset (det er ikke et triks engang) er å ikke ha panna på sterk flamme uten noe i.... De er nok ikke de beste for jevn varmefordeling, men det får du ikke uansett hva så lenge lav vekt er en faktor. Det et uansett ikke noe problem å steke omeletter, pannekaker eller pizza i de så lenge du har ok avstand til flammen og ikke har brenneren i max. Jeg vil si brenneravstand og brennerform er viktigere enn panna når det kommer til lavvekts utekokkelering. Endret 10. mars av sneakyowl 1 Siter
+sofasliter Skrevet 10. mars Skrevet 10. mars Jeg liker godt MSR Quick Skillet med keramisk belegg. Siter
+KjartanE Skrevet 10. mars Skrevet 10. mars Jeg er veldig glad i min GSI OUTDOORS STEKEPANNE 8" GOURMET. 1 Siter
+Gabs88 Skrevet 10. mars Forfatter Skrevet 10. mars 3 hours ago, tshansen said: Jeg har ikke noen gode forslag til deg, jeg har en panne fra petromax som ikke er non stick. Hemmeligheten med stekepanner er å få den tilstrekkelig varm nok før man begynner å steke. (noe som ikke går med non stick) Den skal bli så varm at om du tar litt vann på panna så skal dråpene danse og sprette rundt i pannen. Da skal du ta på smør og steke, for det danner seg som et lite gass lag som produktet du steker ligger på, så da slipper du at ting brenner seg fast. (fikk jeg forklart av en kokk en gang) Og produktet du skal steke bør alltid være romtemperert. Så er jo spørmålet, har vi tid til dette, eller bare finner vi en billig non stick panne som man kaster og kjøper ny når den er slitt? 😄 Har egentlig lyst til å skrive et 10 siders innlegg som svar på dette.. Men da blir det veldig off topic. Men for å holde det kort, det kokken forklarte er ikke feil men det er så mye mer å si om det. Og man bør helst velge stekepanne etter formål, stål eller støpejern når man steker biff men pannekaker eller egg det steker jeg i en god teflonpanne. Og samtidig så fungerer det dårlig med så høy varme på en lett tur-stekepanne, ettersom lette stekepanner vil være dårligere på å spre varmen. 1 Siter
+Gabs88 Skrevet 10. mars Forfatter Skrevet 10. mars 49 minutes ago, sneakyowl said: Synes Trangia 25 og 27 pannene er helt topp. Gir mest mening å bruke om du bruker Trangia-stormkjøkken eller en annen kombinasjon som gjør at du har med håndtaket for mer enn bare én ting. Har Primus-håndtaket med meg, ser ut til at det også skal fungere bra så dette kan bli svaret. Hadde egentlig mest lyst på en panne uten håndtak. 1 Siter
Omnilite Skrevet 11. mars Skrevet 11. mars Hvordan er duossal pannene til Trangia? Den er 2lag. Det ytterste aluminiums laget vil kanskje spre varmen bedre inn mot stållaget? Siter
+Marius Engelsen Skrevet 12. mars Skrevet 12. mars (endret) Trangia Gourmet med non stick belegg. Filer ett hakk i lokket slik at lokket går på rett vei når håndtaket er foldet inn, da fungerer den som oppbevaringsboks på tur. Rommer perfekt noen ikea fat, bestikk og diverse. Dette er vel den som har gitt meg mest god matpanne i forhold til vekten. Endret 12. mars av Marius Engelsen Siter
Navigatøren Skrevet 12. mars Skrevet 12. mars Har testet mange stekepanner fra GSI, Trangia, Primus etc. Men dette forblir min favoritt. Avtakbart håndtak, grei høyde på kanten og utmerket til pannekaker, egg og bacon. https://trangia.se/shop/stekpanna-725-24/ "Teflon"belegget har holdt godt enn så lenge synes jeg. 1 Siter
aico Skrevet 26. mars Skrevet 26. mars GB72 skrev (På 9.3.2024 den 23.26): Har selv god erfaring med Jetboil Summit Skillet. Relativt liten og ikke alt for tung. Keramisk belegg av god kvalitet, slipper lett. God varmefordeling, fungerer veldig fint til pannekaker, speilegg og bacon, har ikke stekt fisk i den. Leveres med stekespade og trekk, innfellbart håndtak. Prøvde meg på en sånn. Delvis fordi den var nevnt her og delvis fordi den var på salg. Bra kombinasjon. Prøver å gå bort fra stekepanner med belegg i så stor grad som praktisk mulig, men stålpanner er jevn over en del tyngre så greit å ha ett lettere alternativ i blant. Har litt mer trua på keramisk belegg sånn sett, så det var også ett pluss med denne. Virker solid og godt laget, men foreløpig utestet. Siter
Nikke Skrevet 26. mars Skrevet 26. mars Foreløpig har jeg droppet (for nå) alt av den type stekepanner nevnt her og er i gang med å teste et annet oppsett. Da snakker jeg på turer lengre en ei helg/koseturer(Til det brukes Eagle hot pan). Kjøpte en liten stekepanne og en 3l kjele med lokk i titanium. I disse stekes, trekkes, kokes og røykes det. Bruker "stekematter" til steking og røyking, kjøpt hos Artic Fritid. Begynte å teste ut i 2020, så langt fungert bra. Siter
Utenfor Skrevet 27. juni Skrevet 27. juni On 3/10/2024 at 11:02 AM, sofasliter said: Jeg liker godt MSR Quick Skillet med keramisk belegg. Denne har jeg også brukt en 10-15 ganger. Til og med forsiktig på bål. Så langt er den like fin i belegget. Siter
borgern Skrevet 30. juni Skrevet 30. juni Har flere panner. Titanpanne - fint til kjeler men litt dårlig varmeleding som panne. Lett er den da. MSR Ceramic skillet 2 - veldig lett og fin panne. Skal tåle litt mer varme enn teflon. Har noen plastdetaljer på fest til håndtak som nok ikke egnet til bål. Eagle stålpanne - Fin til bål men må være forsiktig med varmen pga teflon. Trangia gourmet - Litt høyere kanter og tyngre enn andre. Men der med lokk som er et pluss. Den panna jeg har brukt klart mest, er straks 20 år gammel. Litt ujevn i bunn blitt men teflon holder enda. Fint med lokk på panner, lettere å gjennomvarme ting på lavere varme. Panner jeg har som ikke har lokk så bruker jeg en 22cm titantallerken, den er jo uansett med på tur. Det med vanndråper i panna så har jeg hørt følgende: Hvis dråpe breer seg utover og fordamper med en gang er i panne varm nok. Hvis dråpa blir en kule som freser rundt i panna har den bra temp Hvis dråpe deler seg i mange små kuler er panna for varm. Dette var vel primært for jernpanner. Siter
+Espen Ørud Skrevet 30. juni Pålogget Skrevet 30. juni Den beste turstekepannen er firkantet. Ferdig snakka. 1 Siter
kgjersda Skrevet 30. juni Skrevet 30. juni (endret) 2 hours ago, Espen Ørud said: Den beste turstekepannen er firkantet. Ferdig snakka. Vil slå et slag for Eagle Products sin firkantede stekepanne. Perfekt til seks grillpølser ved siden og fordeler varmen jevnt. Godt håndtak og nonstick. Om du ikke er så kresen på at pannekaker SKAL være runde så er den kanon 👌 billig er den også. Endret 30. juni av kgjersda Siter
+Espen Ørud Skrevet 5. juli Pålogget Skrevet 5. juli (endret) kgjersda skrev (På 30.6.2024 den 22.58): Vil slå et slag for Eagle Products sin firkantede stekepanne. Perfekt til seks grillpølser ved siden og fordeler varmen jevnt. Godt håndtak og nonstick. Om du ikke er så kresen på at pannekaker SKAL være runde så er den kanon 👌 billig er den også. I tillegg perfekt passform for omelett til 2 brødskiver eller 2x ostesmørbrød samtidig... Endret 5. juli av Espen Ørud Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.