+Marius Engelsen Skrevet 3. oktober 2023 Skrevet 3. oktober 2023 (endret) Jeg låner for tiden min mor sin Omnia. Fin til å lage mat i, den veier ikke mye mer enn en stekepanne i kajakken. Jeg tenker å teste denne ut litt, så jeg trenger tips til enkel turmat, som ikke er for krevende med hensyn til oppvask og kjøkkenutstyr. Jeg har tenk på følgende: - Halvstekte rundstykker (har prøvd, de blir like god som i stekeoven hjemme. - Frosne kanelboller. - Frosne ferdigretter som Gorbys, Holdit, Paier (må deles i to for å passe nedi) - Fløtegratinerte poteter med smeltet ost (kjøper ferdig pose som man heller oppi silikonformen, og strør med ost). - Toro brownies? Men der stoppet altså fantasien litt. Noen andre gode og enkle idèer på lager? (Kan også legge til at med 111-bråkebrenner og 111T-stillebrenner blir det null parafinlukt/-smak fra rundstykkene jeg har stekt.) Endret 3. oktober 2023 av Marius Engelsen Siter
SteinarL Skrevet 4. oktober 2023 Skrevet 4. oktober 2023 Omnia er genial. Vi bruker den i "fjellbobilen" (også kalt bybobil )vår, så den funker nok utmerket også på kajakktur. Alt som kan lages i stekeovn kan lages i Omnia. Det er vel råvarene som begrenser mulighetene, mindre plass i en kajakk enn i en fjellbobil. Innbakt pizza og omeletter er enkle retter som passer fint i Omnia. Oppskrifter & tips - Omnia (omniasweden.com) Siter
+sofasliter Skrevet 4. oktober 2023 Skrevet 4. oktober 2023 Interesant sak. Bruker du flytende brennstoff fordi mange retter kan kreve ganske lang steketid? Steking på bål er kanskje ikke helt ideelt men kvistbrenner kan kanske fungere, med fare for røyksmak på maten? Siter
+sneakyowl Skrevet 4. oktober 2023 Pålogget Skrevet 4. oktober 2023 Burde gå an å få til noen greie mini-pizzaer i muligens? Det går også i vanlig panne/kjele, men det fordrer god kontroll på varmen og en del smør eller olje i bunn. Ellers lasagne, om man prepper alt som skal oppi på forhånd 😁 Siter
+Marius Engelsen Skrevet 4. oktober 2023 Forfatter Skrevet 4. oktober 2023 SteinarL skrev (På 4.10.2023 den 6.18): Omnia er genial. Vi bruker den i "fjellbobilen" (også kalt bybobil )vår, så den funker nok utmerket også på kajakktur. Alt som kan lages i stekeovn kan lages i Omnia. Det er vel råvarene som begrenser mulighetene, mindre plass i en kajakk enn i en fjellbobil. Innbakt pizza og omeletter er enkle retter som passer fint i Omnia. Oppskrifter & tips - Omnia (omniasweden.com) Ekspander sneakyowl skrev (På 4.10.2023 den 7.36): Burde gå an å få til noen greie mini-pizzaer i muligens? Det går også i vanlig panne/kjele, men det fordrer god kontroll på varmen og en del smør eller olje i bunn. Ellers lasagne, om man prepper alt som skal oppi på forhånd 😁 Ekspander Takk for tips sofasliter skrev (På 4.10.2023 den 7.09): Interesant sak. Bruker du flytende brennstoff fordi mange retter kan kreve ganske lang steketid? Steking på bål er kanskje ikke helt ideelt men kvistbrenner kan kanske fungere, med fare for røyksmak på maten? Ekspander Heh, kvistbrenner eller bål gjør nok mate uspiselig, om man ikke har lyst å spise sot… Selve ovnen blir jo full av sot og gris, den blir nærmest ødelagt av slikt. Alternativet til flytende drivstoff er jo gass. Fint å slippe halvfulle gassbokser, og flytende drivstoff fungerer bedre i kulde, billigere i drift, enklere å etterfylle på langtur (tennvæske fås overalt). Samtidig fyller man bare opp brenneren før (lang)helgetur, så er man sikret full tank og slipper å ta med ekstra gassboks. 2 Siter
+KjartanE Skrevet 4. oktober 2023 Skrevet 4. oktober 2023 (endret) En kompis stekte muffins med stort hell! Jeg har lyst på en slik selv, så følger spent med om det dukker opp svar med erfaring på mer "avansert" baking/kokkelering! Finnes forøvrig oppskrifter hos Omnia. Endret 4. oktober 2023 av KjartanE Lagt til link til oppskrifter. 2 Siter
+Marius Engelsen Skrevet 4. oktober 2023 Forfatter Skrevet 4. oktober 2023 KjartanE skrev (På 4.10.2023 den 9.58): En kompis stekte muffins med stort hell! Jeg har lyst på en slik selv, så følger spent med om det dukker opp svar med erfaring på mer "avansert" baking/kokkelering! Finnes forøvrig oppskrifter hos Omnia. Ekspander Takk. Muffins fungerer nok greit ja 👍 Siter
+Miamaria Skrevet 5. oktober 2023 Skrevet 5. oktober 2023 Kan bekrefte muffins, fikk servert det fra noen med Omnia på en tur i sommer og de var helt fortreffelige! Siter
rotorhead Skrevet 13. januar 2024 Skrevet 13. januar 2024 Er det noen som har laget gryteretter i omniaen? Siter
Daniel ST Skrevet 7. august 2024 Skrevet 7. august 2024 Ferskt brød, kanelboller og brownie blir ekstremt bra i Omniaen 5 Siter
+Myriameter Skrevet 10. august 2024 Skrevet 10. august 2024 Litt på siden; valgte Petromax sin tilsvarende, da jeg kunne kjøpe med en stekeplate. Ikke helt suksess, da pizzaen ble svidd på midten(her blir jeg å legge inn en liten tynn skifer plate). Men genial, ja! Oppskrifter på Petromaxs sider; https://petromax.com/products/camping-oven Siter
jaknudsen Skrevet 13. august 2024 Skrevet 13. august 2024 Ser for meg at halvstekte pizzabunner med hull i midten kan gi ganske bra resultat i Omnia? Har lest at et triks for høyere temperatur i ovnen (altså for å steke toppingen) er å ha en åpen glipe på lokket. Siter
+sneakyowl Skrevet 13. august 2024 Pålogget Skrevet 13. august 2024 Bare et lite tips, brukerefaring fra siden her: Jeg trodde at Omnia kanskje ville stortrives på toppen av et Trangia stormkjøkken (med gass/bensin brenner), siden man får større avstand fra flammen. Dette stemte visst ikke, og jeg slet med å steke et brød skikkelig da det aldri fikk ordentlig skorpe på toppen, og bunnen ble brent (sikkert fordi jeg stekte for lenge). En mer rettet (og begrenset) flamme nærmere opp i ovnen er nok best ut i fra det jeg har prøvd. Siter
+Marius Engelsen Skrevet 13. august 2024 Forfatter Skrevet 13. august 2024 sneakyowl skrev (På 13.8.2024 den 11.59): Bare et lite tips, brukerefaring fra siden her: Jeg trodde at Omnia kanskje ville stortrives på toppen av et Trangia stormkjøkken (med gass/bensin brenner), siden man får større avstand fra flammen. Dette stemte visst ikke, og jeg slet med å steke et brød skikkelig da det aldri fikk ordentlig skorpe på toppen, og bunnen ble brent (sikkert fordi jeg stekte for lenge). En mer rettet (og begrenset) flamme nærmere opp i ovnen er nok best ut i fra det jeg har prøvd. Ekspander Jeg har erfart at optimus 111T (stillebrenner), gjør det ekstremt varmt i omniaen. Den «myke» flammen samler seg i en spiss som går rett inn i omniaen, og silikonformen tar fort skade langs kanten i indre ring. Med 111 bråkebrenner blir varmen skutt mer utover, men hele brenneren blir ekstremt varm etter en stund. Men begge deler fungerer. 1 Siter
jaknudsen Skrevet 21. oktober 2024 Skrevet 21. oktober 2024 Padlet Nordmarka på langs for en uke siden og laget nachos i Omnia. Ble meget vellykket! 5 Siter
+Marius Engelsen Skrevet 21. oktober 2024 Forfatter Skrevet 21. oktober 2024 jaknudsen skrev (På 21.10.2024 den 13.31): Padlet Nordmarka på langs for en uke siden og laget nachos i Omnia. Ble meget vellykket! Ekspander Det er en som kan å kose seg på tur! 👍👍👍 Siter
Bokhylla Skrevet 12. november 2024 Skrevet 12. november 2024 Smuldrepai/pai med blåbær eller eple (og vaniljesaus), nachos/enchiladas, scones og muligens kaldhevede rundstykke? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.