Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg låner for tiden min mor sin Omnia. Fin til å lage mat i, den veier ikke mye mer enn en stekepanne i kajakken.

Jeg tenker å teste denne ut litt, så jeg trenger tips til enkel turmat, som ikke er for krevende med hensyn til oppvask og kjøkkenutstyr. Jeg har tenk på følgende:

- Halvstekte rundstykker (har prøvd, de blir like god som i stekeoven hjemme.

- Frosne kanelboller.

- Frosne ferdigretter som Gorbys, Holdit,  Paier (må deles i to for å passe nedi)

- Fløtegratinerte poteter med smeltet ost (kjøper ferdig pose som man heller oppi silikonformen, og strør med ost).

- Toro brownies?

Men der stoppet altså fantasien litt. Noen andre gode og enkle idèer på lager?

 

(Kan også legge til at med 111-bråkebrenner og 111T-stillebrenner blir det null parafinlukt/-smak fra rundstykkene jeg har stekt.)

 

 

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 1
Annonse
Skrevet

Omnia er genial. Vi bruker den i "fjellbobilen" (også kalt bybobil :-) )vår, så den funker nok utmerket også på kajakktur. Alt som kan lages i stekeovn kan lages i Omnia. Det er vel råvarene som begrenser mulighetene, mindre plass i en kajakk enn i en fjellbobil.

Innbakt pizza og omeletter er enkle retter som passer fint i Omnia. 

Oppskrifter & tips - Omnia (omniasweden.com)

 

Skrevet

Interesant sak. Bruker du flytende brennstoff fordi mange retter kan kreve ganske lang steketid?

Steking på bål er kanskje ikke helt ideelt men kvistbrenner kan kanske fungere, med fare for røyksmak på maten?

Skrevet

Burde gå an å få til noen greie mini-pizzaer i muligens? Det går også i vanlig panne/kjele, men det fordrer god kontroll på varmen og en del smør eller olje i bunn.

Ellers lasagne, om man prepper alt som skal oppi på forhånd 😁

Skrevet
SteinarL skrev (3 timer siden):

Omnia er genial. Vi bruker den i "fjellbobilen" (også kalt bybobil :-) )vår, så den funker nok utmerket også på kajakktur. Alt som kan lages i stekeovn kan lages i Omnia. Det er vel råvarene som begrenser mulighetene, mindre plass i en kajakk enn i en fjellbobil.

Innbakt pizza og omeletter er enkle retter som passer fint i Omnia. 

Oppskrifter & tips - Omnia (omniasweden.com)

 

 

sneakyowl skrev (2 timer siden):

Burde gå an å få til noen greie mini-pizzaer i muligens? Det går også i vanlig panne/kjele, men det fordrer god kontroll på varmen og en del smør eller olje i bunn.

Ellers lasagne, om man prepper alt som skal oppi på forhånd 😁

Takk for tips :)

sofasliter skrev (2 timer siden):

Interesant sak. Bruker du flytende brennstoff fordi mange retter kan kreve ganske lang steketid?

Steking på bål er kanskje ikke helt ideelt men kvistbrenner kan kanske fungere, med fare for røyksmak på maten?

Heh, kvistbrenner eller bål gjør nok mate uspiselig, om man ikke har lyst å spise sot… Selve ovnen blir jo full av sot og gris, den blir nærmest ødelagt av slikt.

Alternativet til flytende drivstoff er jo gass. Fint å slippe halvfulle gassbokser, og flytende drivstoff fungerer bedre i kulde, billigere i drift, enklere å etterfylle på langtur (tennvæske fås overalt). Samtidig fyller man bare opp brenneren før (lang)helgetur, så er man sikret full tank og slipper å ta med ekstra gassboks. 

  • Liker 2
Skrevet (endret)

En kompis stekte muffins med stort hell!

Jeg har lyst på en slik selv, så følger spent med om det dukker opp svar med erfaring på mer "avansert" baking/kokkelering!

 

Finnes forøvrig oppskrifter hos Omnia.

Endret av KjartanE
Lagt til link til oppskrifter.
  • Liker 2
Skrevet

Kan bekrefte muffins, fikk servert det fra noen med Omnia på en tur i sommer og de var helt fortreffelige!

  • 3 måneder senere...
  • 6 måneder senere...
Skrevet

Ser for meg at halvstekte pizzabunner med hull i midten kan gi ganske bra resultat i Omnia? Har lest at et triks for høyere temperatur i ovnen (altså for å steke toppingen) er å ha en åpen glipe på lokket.

Skrevet

Bare et lite tips, brukerefaring fra siden her:

Jeg trodde at Omnia kanskje ville stortrives på toppen av et Trangia stormkjøkken (med gass/bensin brenner), siden man får større avstand fra flammen. 
Dette stemte visst ikke, og jeg slet med å steke et brød skikkelig da det aldri fikk ordentlig skorpe på toppen, og bunnen ble brent (sikkert fordi jeg stekte for lenge).

En mer rettet (og begrenset) flamme nærmere opp i ovnen er nok best ut i fra det jeg har prøvd.

Skrevet
sneakyowl skrev (10 minutter siden):

Bare et lite tips, brukerefaring fra siden her:

Jeg trodde at Omnia kanskje ville stortrives på toppen av et Trangia stormkjøkken (med gass/bensin brenner), siden man får større avstand fra flammen. 
Dette stemte visst ikke, og jeg slet med å steke et brød skikkelig da det aldri fikk ordentlig skorpe på toppen, og bunnen ble brent (sikkert fordi jeg stekte for lenge).

En mer rettet (og begrenset) flamme nærmere opp i ovnen er nok best ut i fra det jeg har prøvd.

Jeg har erfart at optimus 111T (stillebrenner), gjør det ekstremt varmt i omniaen. Den «myke» flammen samler seg i en spiss som går rett inn i omniaen, og silikonformen tar fort skade langs kanten i indre ring.

Med 111 bråkebrenner blir varmen skutt mer utover, men hele brenneren blir ekstremt varm etter en stund.

Men begge deler fungerer.

  • Liker 1
  • 2 måneder senere...
  • 4 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.