HåvHau Skrevet 22. juni 2023 Del Skrevet 22. juni 2023 Hva kan man egentlig spise og ikke spise på fisken? Spiser folk hale? finner? Hvis fisken blir liten nok, sløyer dere bare fisken og spiser den hel? Hvordan lagrer folk overskuddsfisk på varme sommerdager? Favorittmåter å tilberede fisken på? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
can Skrevet 22. juni 2023 Del Skrevet 22. juni 2023 "koking" enkelt skjer den i koteletter og la da trekka til slippe skinn og bein. Oppi igjen i gryta med fiskekjøttet pluss litt posesuppe då får du ei bra suppa. Steiking, fileter fisken og steik filene i smør. Viss det er snøfonn, så greve du den ner der, eller i ein slags mose i myra viss du ikke har ein plast pose då. Spore, finna og Hove ete ein berre viss ein er halvdø av sult, men gir bra kraft til suppa. Men ta utor gjellene ilag med sloet, da heng isamen og seier seg sjølv. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ragnar N Skrevet 22. juni 2023 Del Skrevet 22. juni 2023 5 hours ago, HåvHau said: Hva kan man egentlig spise og ikke spise på fisken? Spiser folk hale? finner? Hvis fisken blir liten nok, sløyer dere bare fisken og spiser den hel? Hvordan lagrer folk overskuddsfisk på varme sommerdager? Favorittmåter å tilberede fisken på? Fileterer all fisk jeg får. Slipper ut det under 300 gram så det går fint med en egnet filetkniv. Lagring: I snøfonn som nevnt over, eller litt nedi myra der det alltid er kjølig. Tips: bløgg fisken så fort som mulig slik at blodet renner ut av kjøttet. Mye næring i blod som betyr større sjans for bakterievekst. Gjerne salt fisken i buken når du sløyer (evt fileterer), har inntrykk av at det konserverer den litt bedre. Tilbereding: Krydres og legges enten i steikepanna eller på bål pakket i aluminiumsfolie (gjerne sammen med litt gulrot, purre, løk, paprika (husk: ikke sitron i aluminiumsfolie!)). Ris attåt. Også godt å skjære fileten i terninger og putte oppi Toros fiskesupper. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Martin HJ Skrevet 23. juni 2023 Del Skrevet 23. juni 2023 (endret) Spiser ikke finne og hale hvertfall, og spiser ikke fisken hel 😊 Stekes som regel etter sløying og drar kjøttet av beina når den er tilberedt i panna en stund med krydder og smør. Legges også i folie med smør, løk og andre godsaker hvis jeg har bålmuligheter, da blir den svært saftig og god. Endret 23. juni 2023 av Martin HJ 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Gabs88 Skrevet 23. juni 2023 Del Skrevet 23. juni 2023 On 6/22/2023 at 7:10 PM, HåvHau said: Hva kan man egentlig spise og ikke spise på fisken? Dette er variabelt avhengig av hvilken fisk du fanger og hvor du fanger den, du kan feks fint spise lever, egg, hjerte og det meste av innmat utenom mageseggen. Men det anbefales ofte at du ikke gjør det. Så i hovedsak spiser folk kjøtt og rogn. Quote Spiser folk hale? finner? I all hovedsak, nei. Quote Hvis fisken blir liten nok, sløyer dere bare fisken og spiser den hel? Det spørs, med små fisk foretrekker jeg å kutte av hodet og innvollene, så røyker jeg dem. Det er den enkleste og kjappeste metoden å tilberede dem. Du kan også steke dem i stekepanne, dampe dem eller koke dem. Småfisk smaker også ufattelig godt hvis du fileterer dem, små fileer, dynket i salt, pepper og mel så rett i stekepannen til de blir sprøstekte. Smaker skikkelig godt men blir ofte mye arbeid. Quote Hvordan lagrer folk overskuddsfisk på varme sommerdager? Hvis det fiskes fra båt eller i nærheten av bilen, kjølebag. Hvis vannet er kaldt kan du legge dem i vannet, for eksempel så fikk jeg 3 ørret for noen uker siden som jeg la i en plastpose og gravde ned i sanden under vannoverflaten. I fjellet ser man etter is og snø. Da kan fisken oppbevares i mange dager. Og det går også alltid an å grave ned fisk i en myr, der er det kaldt. Det er også viktig og drenere ut blodet i fra fisken, hvis blodet ikke fjernes er holdbarheten kort, feks 3-4 dager. Drenerer du blodet skikkelig er den lang, ukesvis. Quote Favorittmåter å tilberede fisken på? 1. Fileter fisken, ta mel, salt og pepper i en plastpose, legg fileter inn i posen, blås opp posen og rist godt. Sleng i stekepanne på høy varme. 2. Abu-røken, abu røken var en revolusjon for min del. Det er så ufattelig enkelt å få til et skikkelig bra resultat med denne. 3. Fiskesuppe, pulverpose er fint å ta med seg i fjellet så kan du lage suppe på fisken du fanger. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HåvHau Skrevet 24. juni 2023 Forfatter Del Skrevet 24. juni 2023 @Gabs88 takk for masse gode tips!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Flyalf Skrevet 24. juni 2023 Del Skrevet 24. juni 2023 (endret) Setter ut de største laksefiskene untatt pukkellaks. Dersom det er litt størrelse så steker jeg de som koteletter. Små stekes hele etter å ha fjernet innvoller, blodrand og gjeller. Lager ev. noe små snitt på tvers av sidene. Stekt hode og skinn på laksefisker er delikatesse. Spor og finner må stekes sprø synes jeg. Dersom fisk eller biff stekes er en favoritt å ha rømme i panna til slutt, helst med litt god varme. Super saus. Hvis ikke rømme så helles stekefett i potetmos blandingen. Gressløk og annen smakstilsetning sammen med rømme eller smør i foliefisk er ikke feil Endret 24. juni 2023 av Flyalf 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Espen Ørud Skrevet 24. juni 2023 Del Skrevet 24. juni 2023 Enig med Alf om at folie-stekt fisk fungerer. Om det ikke er alt for lang tur har vi gjerne med et lite utvalg grønnsaker og lager "laksepakke" eller ørretpakke". Det er ganske mye som kan kuttes og ha om man ønsker. Eksempler: Reddik Potet Sellerirot Pastinakk Hvitløk/Chilihvitløk Løk/rødløk/sjalottløk/sølvløk Fennikel Dill Vårløk Smør/Olje Salt/pepper/fiskekrydder/sitronpepper 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.