Tittei Skrevet 30. april 2023 Skrevet 30. april 2023 Har en utfordring. Jeg prøver å lage kaker, sånne poser med pulver som du tilsetter med smør og vann. Problemet er at jeg alltid brenner det jeg lager uansett hvor lav varme jeg har på primusen. Hva gjør dere? Har samme problem med kanelsnurrer også. Endten blir de ikke gjennomstekte eller så blir de brent. Noen gode råd? Siter
+Marius Engelsen Skrevet 30. april 2023 Skrevet 30. april 2023 Har prøvd kanelsnurr av pizzabunn, uten suksess. Pannekaker og pannebrød går bra. Jeg bruker non-stick panne og godt med olje. Lapper går også an å steke, kan man bruke en litt tykk lappe-røre som utgangspunkt for kake? Siter
borgern Skrevet 2. mai 2023 Skrevet 2. mai 2023 har laget pelsjegbrød i panne, går fint på lav varme men det tar litt tid. Må ha lokktil panna da. Siter
Fiskepadde Skrevet 2. mai 2023 Skrevet 2. mai 2023 (endret) Vannbad (hilsen kokken) Endret 2. mai 2023 av Fiskepadde Siter
Eksilbergenseren Skrevet 4. mai 2023 Skrevet 4. mai 2023 Så lenge du bare har undervarme må det du steker være svært tynt, og helst kunne snues. (Pannekaker, pannebrød etc.) Det du trenger for å gjennomsteke større ting som kake uten å svi det er et lukket rom der luften blir varm rundt hele kaken. Det finnes ferdige løsninger for turbruk, men en liten form på en rist inne i en større kasserolle med lokk, vil gjøre susen. Noen bruker også litt sand i bunn av den store kasserollen for å få jevnere varme. Noen eksempler (som jeg ikke har testet): https://bikeshop.no/firebox-stove/firebox006/firebox-billy-baking-kit-14cm-for-baking-på-tur?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ82jng4ZqO9uiMTrOjLgU2R4-BogPSGhxvxHe9vEeEhOMXM9m_1jgxoCgXQQAvD_BwE https://www.sparelys.no/omnia-miniovn-boksovn?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQyAAYwM5_eVTb4svpvdj1Yt8mKcyV8buqsmutgoWnnBi_uvNt5eToRoCK9oQAvD_BwE Det kan godt være det finnes bedre løsninger, eller at du kan finne disse billigere. Siter
Tittei Skrevet 4. mai 2023 Forfatter Skrevet 4. mai 2023 Fiskepadde skrev (På 2.5.2023 den 18.29): Vannbad (hilsen kokken) Og da gjør jeg hva? Røra er jo i stor grad flytende hvis vi snakker om kake/sveler Siter
Tittei Skrevet 4. mai 2023 Forfatter Skrevet 4. mai 2023 sneakyowl skrev (8 timer siden): Hev panna/kjelen høyere fra flammen? Hvordan gjør jeg det? Holder den høyere med hendene Eksilbergenseren skrev (7 timer siden): Så lenge du bare har undervarme må det du steker være svært tynt, og helst kunne snues. (Pannekaker, pannebrød etc.) Det du trenger for å gjennomsteke større ting som kake uten å svi det er et lukket rom der luften blir varm rundt hele kaken. Det finnes ferdige løsninger for turbruk, men en liten form på en rist inne i en større kasserolle med lokk, vil gjøre susen. Noen bruker også litt sand i bunn av den store kasserollen for å få jevnere varme. Noen eksempler (som jeg ikke har testet): https://bikeshop.no/firebox-stove/firebox006/firebox-billy-baking-kit-14cm-for-baking-på-tur?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ82jng4ZqO9uiMTrOjLgU2R4-BogPSGhxvxHe9vEeEhOMXM9m_1jgxoCgXQQAvD_BwE https://www.sparelys.no/omnia-miniovn-boksovn?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQyAAYwM5_eVTb4svpvdj1Yt8mKcyV8buqsmutgoWnnBi_uvNt5eToRoCK9oQAvD_BwE Det kan godt være det finnes bedre løsninger, eller at du kan finne disse billigere. Takk. Jeg syns liksom «alle» klarer å lage kanelsnurrer uten problem, mens jeg bare får brente eller ugjennomstekte 😢 Siter
+sofasliter Skrevet 4. mai 2023 Skrevet 4. mai 2023 Tittei skrev (26 minutter siden): Og da gjør jeg hva? Røra er jo i stor grad flytende hvis vi snakker om kake/sveler Dersom det er høy nok temp med vannbad, så kan kanskje ha røra i en pose og legge den i vannbadet? Blir vel noe "rustikke" kaker med særpreg dette... (Jeg har ikke prøvd selv) Kanelsnurrer klarer jeg også å brenne i panna, men pannekaker eller sveler stekes greit i panne på primus. Og så trenger jeg bare vann for tilsette poseblandingen. Toppes helst med bær plukket i nærheten. Siter
Fiskepadde Skrevet 4. mai 2023 Skrevet 4. mai 2023 (endret) 2 hours ago, Tittei said: Og da gjør jeg hva? Røra er jo i stor grad flytende hvis vi snakker om kake/sveler Finn en kakeform som passer i kjelen, fyll i vann, dekk kjelen til og kok. Prøv deg gjerne frem med det du lager om du vil dekke til kakeformen når den er i kjelen eller ikke. Det kan også være lurt å heve kakeformen noe fra bunnen på kjelen med et par kvister. Det er også mulig å koke kake i vann, søk på "boiled pudding" så ser du konseptet. Du tar et tørkle som du smører/fukter og strør før du fyller i kakemikstur og koker. Ganske artig i grunn. Endret 4. mai 2023 av Fiskepadde Siter
Skaubjønn på truger Skrevet 18. mai 2023 Skrevet 18. mai 2023 Tittei skrev (På 4.5.2023 den 16.01): Hvordan gjør jeg det? Holder den høyere med hendene Takk. Jeg syns liksom «alle» klarer å lage kanelsnurrer uten problem, mens jeg bare får brente eller ugjennomstekte 😢 «Alle» klarer da virkelig ikke å lage kanelsnurrer på tur. Tøys og tull, og opp med humøret. Kanelsnurrer skal jo lages i ovn. Er på ingen måte overrasket over at dette blir en komplisert oppgave på primus. For å løfte humøret ditt litt kan jeg opplyse om at ekte nimroder som undertegnede faktisk regelmessig er istand til å brenne noe så idiotenkelt som havregrøt på primus. Dette gjelder med Whisperlite. Sulten og utålmodigheten tar overhånd derav for høy varme. Har faktisk kommet dit hen at jeg har med stålull til oppvasken på tur… Siter
+Marius Engelsen Skrevet 22. mai 2023 Skrevet 22. mai 2023 (endret) Kom forresten på at jeg ser flere bruker Omnia med svært godt resultat. Det produseres nydelig bakverk, boller, brød, kaker, lasagne etc. i disse. Denne får du også siliconform til, slik at ting ikke brenner seg fast og du bare kan løfte ut siliconformen/kaken: EDIT: ser @Eksilbergenseren allerede har linket til omniaen Endret 22. mai 2023 av Marius Engelsen 1 Siter
+TheSleepwalker Skrevet 5. august 2023 Skrevet 5. august 2023 Burde vel fungere bra med liten kjele/form oppi stor kjele. Fyll litt stein eller noe i bunn av den store, samt vann. På med lokk på den store og kjør på. Eller? Tror jeg må teste dette. Siter
+DrKneipp Skrevet 11. oktober 2023 Skrevet 11. oktober 2023 TheSleepwalker skrev (På 5.8.2023 den 17.59): Burde vel fungere bra med liten kjele/form oppi stor kjele. Fyll litt stein eller noe i bunn av den store, samt vann. På med lokk på den store og kjør på. Eller? Tror jeg må teste dette. Ja, jeg husker far bakte bursdagskake til broren min på gassbluss på hytta en påske for 30+ år siden med denne metoden. Han satte kaken ut i snøen for avkjøling og den ble spist av bikkja så aner ikke om den faktisk ble god. 1 Siter
elgen Skrevet 11. oktober 2023 Skrevet 11. oktober 2023 Hei Moren min hadde en Omnia type som hun kallte "gassbakeform" - altså til å bake over gassbluss med. Den virker fortrinlig ( mange engelske Plumkaker er bakt i denne) og står på hytta, hvor vi har gass. Borsett fra at den er av aluminium, så det meste lett brenner sig fast. Derfor er silikone innerformen sikkert genial. - Kanskje jeg skal forsøke å få tak i sådan såfremt det da er samme diameter! Elgen Siter
+Marius Engelsen Skrevet 11. oktober 2023 Skrevet 11. oktober 2023 elgen skrev (1 time siden): Hei Moren min hadde en Omnia type som hun kallte "gassbakeform" - altså til å bake over gassbluss med. Den virker fortrinlig ( mange engelske Plumkaker er bakt i denne) og står på hytta, hvor vi har gass. Borsett fra at den er av aluminium, så det meste lett brenner sig fast. Derfor er silikone innerformen sikkert genial. - Kanskje jeg skal forsøke å få tak i sådan såfremt det da er samme diameter! Elgen Laget krydderkake i min i går, på optimus Stillebrenner. Stillebrenner samler flammen på midten, så den blir 250 grader på noen sekunder (har termometer på min omnia). Så den må stå på veldig lav effekt. Kaken skulle ta ca 25 minutter, men den måtte stå en liten time. Men den ble fin den kaken 1 Siter
+TheSleepwalker Skrevet 15. oktober 2023 Skrevet 15. oktober 2023 On 8/5/2023 at 5:59 PM, TheSleepwalker said: Burde vel fungere bra med liten kjele/form oppi stor kjele. Fyll litt stein eller noe i bunn av den store, samt vann. På med lokk på den store og kjør på. Eller? Tror jeg må teste dette. Funker knall. La litt grus i kjelen for å lage avstand mellom kakeformen og kjelebunnen. La på lokk og dampkokte kaka til den virket fast i fisken. 2 Siter
rotorhead Skrevet 15. januar 2024 Skrevet 15. januar 2024 Bakte Toro sin eplekake i min nyanskaffede Omnia ovn i helgen. Tok 10 min lengre enn det sto på pakken. Trolig grunnet at jeg stekte ute i ganske kraftig vind. Kaken ble suveren. Ikke svidd og forsvant på et blunk. Dette var min første test av ovnen, planen er å ta den med på pulk og kajakk turer i 2024. 3 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.