Kia Ora Skrevet 20. mars 2023 Skrevet 20. mars 2023 (endret) Hei, på mine siste års teltturer har stort sett andre fraktet med gassbrenner og kjeler. Helt til jeg i fjor plukket med mitt svært gamle stormkjøkken og rødsprit. Og du verden hvor uendelig lang tid det tok å steke våre Toro pannekaker... det blir ikke gjentatt, for å si det sånn. Vi mente vi brukte det riktig også. Så nå har jeg skaffet meg en Eagle gassbrenner på 3.5 kW med slange. Visstnok god i tester, denne modellen går vel under flere navn, for øvrig. Spørsmålet: Hvordan er erfaringene med gamle tynne Trangia-kjeler og gassbrenner? Fungerer kjelene OK til dette, med tanke på tykkelse/kvalitet? Nå har jeg en bra og stor nyere stekepanne i tillegg, så jeg ønsket ikke en brenner tilpasset stormkjøkkenet, som jeg ser også finnes. Innspill? Endret 20. mars 2023 av Kia Ora Siter
dsk Skrevet 20. mars 2023 Skrevet 20. mars 2023 Jeg har god erfaring med å bruke trangiakjelene til ulike primusser. 1 Siter
Jofa19 Skrevet 20. mars 2023 Skrevet 20. mars 2023 Bruker også for det meste trangiakjeler både til toppbrenner og brenner med slange. Lett og billig løsning👍🏻 1 Siter
Skaubjønn på truger Skrevet 22. mars 2023 Skrevet 22. mars 2023 Funker som bare det, null stress! Har brukt mine Trangiakjeler på bensinbrenner i hele vinter. De blir etterhvert svarte som kull under, men de beholder formen intakt. Dette med soting er jo en uting da det setter stygg farge på tilstøtende utstyr i sekken, men farlig er det ikke. Når sant skal sies så vedvarte sotproblemet også når jeg byttet til ny kjele av annen herkomst. Bensinbrenner soter forøvrig snevet mer enn gassbrenner gjør etter min erfaring. Det er da noe. 1 1 Siter
+sneakyowl Skrevet 23. mars 2023 Skrevet 23. mars 2023 Skaubjønn på truger skrev (7 timer siden): Funker som bare det, null stress! Har brukt mine Trangiakjeler på bensinbrenner i hele vinter. De blir etterhvert svarte som kull under, men de beholder formen intakt. Dette med soting er jo en uting da det setter stygg farge på tilstøtende utstyr i sekken, men farlig er det ikke. Når sant skal sies så vedvarte sotproblemet også når jeg byttet til ny kjele av annen herkomst. Bensinbrenner soter forøvrig snevet mer enn gassbrenner gjør etter min erfaring. Det er da noe. Digresjon: Dette skjønner jeg ikke helt hvordan du får til. Det må brenne noe voldsomt urent i brenneren din? Brukt bensinbrenner på _mange_ turer med Trangiakjeler, og de er like rene under som om det skulle vært fyrt med gass (altså mer eller mindre helt rent). 2 Siter
Kristoffer Sandnes Skrevet 23. mars 2023 Pålogget Skrevet 23. mars 2023 Har trangia med å uten non-stick, syns de funker bra. Noen av delene er vel rundt 20 år gammle nå! Det er den som bruker de som avgjør hvor bra det blir. Samt hvor bred eller smal flamme brenneren har Enig med @sneakyowl mine kjeler er like rene på bensinbrenneren som på gass. 1 Siter
Skaubjønn på truger Skrevet 23. mars 2023 Skrevet 23. mars 2023 sneakyowl skrev (1 time siden): Digresjon: Dette skjønner jeg ikke helt hvordan du får til. Det må brenne noe voldsomt urent i brenneren din? Brukt bensinbrenner på _mange_ turer med Trangiakjeler, og de er like rene under som om det skulle vært fyrt med gass (altså mer eller mindre helt rent). Har alltid klar og ren blåfarge på brenneren så er litt usikker selv. Trangiasettet mitt har gått i arv fra fattern som kjøpte det på 60-70 tallet. Kan det ha noe og si tror du? Som nevnt skjer dette også med gassbrenner. Er på ingen måte et unikt bensinbrenner-problem. Har tenkt det må ha noe med materialene å gjøre. Selve brennskålen til bensinbrennerne mine er nesten ikke sotet…? Siter
+Espen Ørud Skrevet 23. mars 2023 Skrevet 23. mars 2023 (endret) Det skal mye til før kjeler som har innhold blir skadet av bruk på forskjellig type brennere. Men sett aldri en tom kjele på brenneren. Da blir det veldig fort problem. Det er er innholdet i kjelen som hjelper til med å "overta varmen du tilfører" for å holde kjelebunnen i akseptabel temperatur. Uten innhold blir kjelen fort alt for varm da de fleste bluss kan sammenlignes med å sette en tom kjele på en kokeplate hjemme som står på maks. De fleste brennerne har 2000W og oppover, noe som er en del mer enn en vanlig kokeplate hjemme på fullt og selv ikke der setter man tomme kjeler på plata på maks... Endret 23. mars 2023 av Espen Ørud 2 Siter
Skal bare... Skrevet 23. mars 2023 Skrevet 23. mars 2023 Eigentleg eit litt rart spørsmål. Det er jo ingen stor forskjell på ny og gamal aluminium. Fordelen med Trangia, er at dei har halde seg til same dimensjonar i alle år, og leverer enkeltdeler. Så det er enkelt å erstatte gamle delar med nytt ved behov. Sjølv har eg bytta ut den eine kjelen med ein ny kjel med belegg. Slik at eg har ein rein aluminiumkjel til koking og slikt ein ikkje treng nonstick-belegg, og ein annan kjele til slik matlaging der belegget gjer ein positiv forskjell. Eg har aldri sett andre kjelesett som gjev meg den moglegheita. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.