Nikke Skrevet 17. november 2022 Pålogget Del Skrevet 17. november 2022 Kjære naturen vår, beklager! "Sikreste tegn på at det finnes liv på andre planeter er at de ikke tar kontakt med oss". https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/200.000-fotballbaner-satt-av-til-hytteutbygging-i-norge-1.16183509 1 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Karita Skrevet 17. november 2022 Del Skrevet 17. november 2022 Det er verst med mil på mil med 3 m bred sykkelveg med pukkdekke i urørt natur. "Alle" områder konkurrerer om å bygge ut flest mil med veg. Hyttene klumpes sammen i et begrenset område. Sykkelvegene legges i urørt natur og deler opp store områder. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Marius Engelsen Skrevet 17. november 2022 Del Skrevet 17. november 2022 Hyttene opptar store arealer, og trenger også infrastruktur og veg.. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørja Skrevet 17. november 2022 Del Skrevet 17. november 2022 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørja Skrevet 17. november 2022 Del Skrevet 17. november 2022 Det var tynt i 2008. Hva er det i dag? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dompappen Skrevet 18. november 2022 Del Skrevet 18. november 2022 (endret) Kanskje det er håp https://www.nrk.no/vestfoldogtelemark/stiller-til-val-for-a-stoppe-all-ny-hyttebygging-i-vinje-1.16178533 Ser at flere og flere lokale tar til motmæle og går til opprører, men skulle også likt å se at "hyttefolk" tar litt mer ansvar, Liker de naturen i det hele tatt? Virker som de lukker øya, så lenge det er varmt og godt på hytta, fire flasker Cava står kald i kjøleskapet og muligheter for en fin middag, er det ikke så viktig hvordan det står til utafor. Stygt å si det, men disse økonomiske dårlige tidene vi er i nå kan medfører til færre hytter i framtiden og muligens mindre nedbygging av natur. Endret 18. november 2022 av Dompappen 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aico Skrevet 21. november 2022 Del Skrevet 21. november 2022 Trur det er vanskelig å finne historiske data på at nedgangstider er bra for naturen. Bare vent til det blir kaldt i husene til folk flest, og kjøleskapet er tomt. Da blir det tøft å stille til valg på fortsatt vern av vassdrag, vern av fjellområder egnet for vindmølleparker, strenge utslippskrav og kostbar avfallshåndtering. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Walle Skrevet 21. november 2022 Del Skrevet 21. november 2022 aico skrev (59 minutter siden): Trur det er vanskelig å finne historiske data på at nedgangstider er bra for naturen. Bare vent til det blir kaldt i husene til folk flest, og kjøleskapet er tomt. Da blir det tøft å stille til valg på fortsatt vern av vassdrag, vern av fjellområder egnet for vindmølleparker, strenge utslippskrav og kostbar avfallshåndtering. Dessverre så alt for sant. Når perspektivet er høyst 4 år i slengen, så sier det seg selv at letteste og raskeste vei blir tatt for å sikre insentivene som kan bidra til 4 nye år. Både på godt og vondt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skogens Stønn Skrevet 21. november 2022 Del Skrevet 21. november 2022 aico skrev (3 timer siden): Trur det er vanskelig å finne historiske data på at nedgangstider er bra for naturen. Bare vent til det blir kaldt i husene til folk flest, og kjøleskapet er tomt. Da blir det tøft å stille til valg på fortsatt vern av vassdrag, vern av fjellområder egnet for vindmølleparker, strenge utslippskrav og kostbar avfallshåndtering. Ja, vi får de politikerne vi fortjener. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dompappen Skrevet 22. november 2022 Del Skrevet 22. november 2022 aico skrev (21 timer siden): Trur det er vanskelig å finne historiske data på at nedgangstider er bra for naturen. Bare vent til det blir kaldt i husene til folk flest, og kjøleskapet er tomt. Da blir det tøft å stille til valg på fortsatt vern av vassdrag, vern av fjellområder egnet for vindmølleparker, strenge utslippskrav og kostbar avfallshåndtering. Finnes nok ingen statistikk for det ja. Men tviler på at det blir masse nye vind/vannkraft når temperaturen synker og prisene øker. Det vil ta minst 30 år for planlegging og til eventuelt demning er på plass og turbinen kan produsere strøm. Når det gjelder vindkraft, er mye av utbygging de siste årene vært rene investeringer fra private selskaper med alt for mye penger som er ute etter å tjene enda mere penger. Selv om vindkraft er enklere å bygge, enn feks vannkraft. Koster det mye og finansiering vil nok i hovedsak være finansiert via lån. Nedgangstider vil sånne selskaper tape verdier og det blir vanskeligere låne penger. Oppgangstider har de siste årene vært preget av at bankene/finansinstitusjoner hiver penger etter selskaper/private som er villige til å låne og nedbygginga av naturen de siste 30 årene har vært preget av noen er ute etter å tjene penger. Sånn det ser ut nå, ser det ut som vi kan få iallefall kan få en liten pause. Et eksempel på dette er at regjeringa har satt mange av samferdselsprosjekt på pause. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+tshansen Skrevet 28. november 2022 Del Skrevet 28. november 2022 https://www.nrk.no/klima/xl/etterforsker-i_politiet-og-naturvernforbundet-mener-loven-for-norsk-skog-ikke-beskytter-viktig-natur-1.16103401 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dompappen Skrevet 28. november 2022 Del Skrevet 28. november 2022 tshansen skrev (35 minutter siden): https://www.nrk.no/klima/xl/etterforsker-i_politiet-og-naturvernforbundet-mener-loven-for-norsk-skog-ikke-beskytter-viktig-natur-1.16103401 Trist, men næring og økonomi kommer dessverre 1. rekke. Ser mye av den type flathogst her i Vest-Telemark. Spesielt de siste to årene når tømmerprisen har vært noe lunde akseptabelt og skogeieren har fått noe kroner igjen etter hogsten. Den enkelte grunneier tjener ikke mange kr per kubikk meter skog som blir tatt ut ved flatehogst, her er det volum som gjelder og da blir det tatt mange snarveier. Synd, siden skogen innholder uffatelige verdier som kunne vært utnytta. Leste en at en forsker har funnet ut det var verdier for over 5 milliarder kroner bare i blåbær som råtner på rot hver sommer/høst. Men det vell nesten ingen i dag som gidder å gå i skogen å plukke bær/sopp og annet manuelt. Du skal ikke lengre tilbake for 50 - 60 år siden ble skogen uttnytta på en helt annen måte i enn i dag. Faren min ble sendt til skogs for å plukke bær og sopp hver sensommer og høst, dette like vanlig som å dra på jakt hver høst. Alt dette ble sylta ned og spist i løpet av vinteren. Nesten ingen som gidde det lengre. https://www.nrk.no/norge/sa-langt-et-godt-soppar-_-verdt-milliarder-1.15134453 Men det blir det bygget færre hus/hytter, så kanskje for skogen stå i fred 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.