Ola_007 Skrevet 13. august 2022 Skrevet 13. august 2022 Noen som kan si noe om holdbarhet på hel spekepølse etter at den er "åpnet" i sommer-turtemperaturer? Vil anta at de med minst fett/mest salt erde mest holdbare? Siter
Ludden Skrevet 13. august 2022 Skrevet 13. august 2022 Du finner nok infoen du trenger her https://forskning.no/partner-bakterier-mat-og-helse/spekepolsa-er-full-av-bakterier-det-gjor-den-perfekt-til-a-overleve-sommervarmen/1193834 5 Siter
Beron Skrevet 15. august 2022 Skrevet 15. august 2022 Jeg var på besøk hos en kamerat i sommer. Han hadde en snabb med hjortepølse som han ba meg si min ærlige mening om. Etter en smakebit sa jeg som sant var at den smakte nydelig. God spekesmak, og ingen spor av å være harsk. Han sa da at den var en plass mellom 4.5 til 5 år gammel og ikke hadde vært fryst, Når det er sagt anbefaler jeg ingen å spise så gammel spekepølse. 5 Siter
+torese Skrevet 25. august 2022 Skrevet 25. august 2022 Speking er en gammel metode for å lagre lett fordervelig mat som fisk og kjøtt. Om vannet er borte kan den holde seg lenge, spørsmålet er om dagens spekepølser er lagd for holdbarhet eller om de er lagd for god smak. Da trenger ikke holdbarheten være særlig lang. Tore 1 Siter
Odd-Arne Skrevet 12. september 2022 Skrevet 12. september 2022 Fett vert ikkje dårleg raskere om alt vatnet er borte. Talg, smult og ghee har nesten ubegrensa holdbarheit. Mykje spekemat er i dag lagra i romtemperatur i butikken. Det er lite grunn for bekymring. 1 Siter
Chirsbom Skrevet 15. september 2022 Skrevet 15. september 2022 Se, lukte, smake. I den rekkefølgen. Jeg jobbet tidligere med salg av, blant annet, speket mat. Det er en konserveringmetode fremfor en type matvareprodukt, fra da vi ikke hadde kjølemuligheter for alt og konsept om bakterier. Det blir som med en lagret ost eller noe annet med mugg, skjær bort det du ikke vil putte i munnen om det skulle være noe. 2 Siter
+Gabs88 Skrevet 29. januar 2023 Skrevet 29. januar 2023 Hvis en spekepølse oppbevares tørt så holder den helt til den tørker ut. Mens hvis den feks blir våt, feks på grunn av fuktighet i sekken, da kan den fort bli dårlig. Og spekemat henger jo rett og slett i en snor når man lager det, uten noe plastikk rundt. Så det holder minst en sesong. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.