+Marius Engelsen Skrevet 8. juli 2021 Skrevet 8. juli 2021 elgen skrev (5 timer siden): Jeg er for så vidt enig i dette. Husmannskost som kunne mette en slåttekar gjør vel stadig susen? På tur spiser jeg gjerne havre(grøt) dvs. havregryn blandet med tørrmelk, litt salt sukker og rosiner overhelt og oppbløtt med kokende vann, Gjerne med kanel og smørklatt. Akkurat samme havregrøtblabding som jeg spiser mye av selv Men jeg tar gjerne en ss babygrøt oppi også, faktisk. Blir en mer kremete konsistens, og babygrøt er skikkelig godt jo 😃 En isboks fra sørlandsis passer perfekt til en pakke Wasa knekkebrød, så det er ofte med. Sammen med en tube majones, en pakke salt salami, og en tube nugatti, så kan jeg variere litt mellom salt og søtt. Siter
GJM Skrevet 8. juli 2021 Skrevet 8. juli 2021 IrfanView er et godt lille billede program, til fremvisning og let redigering af billeder 🙃 htpps://www.irfanview.com Siter
elgen Skrevet 10. juli 2021 Skrevet 10. juli 2021 Hei Mitt foto er altså helt perfekt horisontalt på min egen PC, men gikk vertikalt ved overføringen til Fjellforum. Nugatti og peanøtt smør duger ikke om vinteren! - kanskje med ostehøvel? PS Jeg hører altså til dem, som ikke syns at Polarbrød metter noe særlig - for så vidt heller ikke knekkebrød. Her tenker jeg ikke på kalorier pr. vektenhet, men metthetsfølelsen i magen - også over tid. Grovbrød er bedre. kanskje svensk rugbrød enda bedre, men dansk rugbrød allerbedst. Merkelig nok hører Norge ikke med til den nordtyske/baltiske rugbrødstradisjon? Rugbrød i ulike varianter i Nederland, Tyskland, Polen, Baltikum, Finland, til dels Sverige (som regel ikke så massivt der) Men ikke Norge? Hvis rug kan gro i Finland, så kan det vel også gro i Norge? Har noen kyndige agronomer, landmenn, kostfolk her en troverdig forklaring? Jeg har spurgt rundt omkring, men så langt bare fått litt tåke bortforklaringer. Elgen Siter
+Marius Engelsen Skrevet 10. juli 2021 Skrevet 10. juli 2021 @elgen både eldorado og helios har rugrød i butikken, om du ikke vil bake selv Jeg spiser en del av de, og synes de er grei. De har jo veldig bra holdbarhet, og fungerer derfor på tur, men de blir lett ødelagt. Helios tåler mer, men den er også en del tørrere og mindre kompakt. God på sin måte den også. Siter
Håkan S Skrevet 10. juli 2021 Skrevet 10. juli 2021 Om gas vilken inst. på vred och ca gasförbrukning,bör brödet ätas omg eller kan man göra det på kvällen och förvara tills morgonen(går ju ej att först koka gröt och sedan steka bröd om man ska komma iväg från tältplats innan middagen) Recept på ditt bröd tack och ca stekningstid. Siter
+Marius Engelsen Skrevet 10. juli 2021 Skrevet 10. juli 2021 (endret) Håkan S skrev (42 minutter siden): Om gas vilken inst. på vred och ca gasförbrukning,bör brödet ätas omg eller kan man göra det på kvällen och förvara tills morgonen(går ju ej att först koka gröt och sedan steka bröd om man ska komma iväg från tältplats innan middagen) Recept på ditt bröd tack och ca stekningstid. Jeg bruker to ss fint mel, en ss grovt mel (rugmel) en ss tørrmelk og en liten ts bakepulver, samt litt salt oppi en brødpose. Tørrmelk kan sløyfes. Jeg tror ikke det blir så stor forskjell på brødet, uansett hvordan du lager det. Tar du ett egg oppi og nok vann blir det jo en vanlig pannekake. Og tar du en vanlig pannekake med for lite vann, blir det pannebrød Tar litt vann i posen og knar det ut, presser ned i en stekepanne med olje og legger lokket over. Steker nok til at jeg kan snu den. Prøv hjemme, så er du klar til å lage det på tur. Endret 10. juli 2021 av Marius Engelsen 1 Siter
Per Ericsson Skrevet 11. juli 2021 Skrevet 11. juli 2021 Jag gick igenom en god del vanliga livsmedel med avseende på energitetthet når jeg planla langtur for noen år siden. Nå blev det sån att jag alltid spiste havregryn till frukost, men till lunsj byttet jeg det vanlige knekkebrödet mot fröknäcke. Det har en tetthet på ca 500kcal/100 gram och smakar voldsomt mye bedre. Borde passe till frokost og! Gick 22,5 km per dag i hundra og noen dager og veide bare 0,5 kg mindre ved slutten enn ved starten (182 cm, 79kg). 4000-4200 kcal per dag tror jag. 1 Siter
Per Ericsson Skrevet 11. juli 2021 Skrevet 11. juli 2021 Jag gick igenom en god del vanliga livsmedel med avseende på energitetthet når jeg planla langtur for noen år siden. Nå blev det sån att jag alltid spiste havregryn till frukost, men till lunsj byttet jeg det vanlige knekkebrödet mot fröknäcke. Det har en tetthet på ca 500kcal/100 gram och smakar voldsomt mye bedre. Borde passe till frokost og! Gick 22,5 km per dag i hundra og noen dager og veide bare 0,5 kg mindre ved slutten enn ved starten (182 cm, 79kg). 4000-4200 kcal per dag tror jag. Siter
Halkatla Skrevet 11. juli 2021 Skrevet 11. juli 2021 elgen skrev (På 10.7.2021 den 2.51): Hei Mitt foto er altså helt perfekt horisontalt på min egen PC, men gikk vertikalt ved overføringen til Fjellforum. Nugatti og peanøtt smør duger ikke om vinteren! - kanskje med ostehøvel? PS Jeg hører altså til dem, som ikke syns at Polarbrød metter noe særlig - for så vidt heller ikke knekkebrød. Her tenker jeg ikke på kalorier pr. vektenhet, men metthetsfølelsen i magen - også over tid. Grovbrød er bedre. kanskje svensk rugbrød enda bedre, men dansk rugbrød allerbedst. Merkelig nok hører Norge ikke med til den nordtyske/baltiske rugbrødstradisjon? Rugbrød i ulike varianter i Nederland, Tyskland, Polen, Baltikum, Finland, til dels Sverige (som regel ikke så massivt der) Men ikke Norge? Hvis rug kan gro i Finland, så kan det vel også gro i Norge? Har noen kyndige agronomer, landmenn, kostfolk her en troverdig forklaring? Jeg har spurgt rundt omkring, men så langt bare fått litt tåke bortforklaringer. Elgen Kan det være fordi gjærede brød (som krever spesialkunnskap og -utstyr) stort sett har vært et byfenomen her til lands, og at man på den sparsomt befolkede landsbygda foretrakk ugjærede brødtyper pga. økonomi og lagringsevne? Flattbrød og slikt har vel vært normen her, tror jeg, snarere enn det vi kaller "brød" nå for tiden. Siter
Seeeb Skrevet 12. juli 2021 Skrevet 12. juli 2021 Går mest i risengrynsgrøt for min del😋 Bruker som oftest kun vann og ikke tørrmelk, men litt bedre med tørrmelk da. Bare ha nok sukker og kanel, og gjerne litt smør 😄 Siter
Kristian V. Skrevet 12. juli 2021 Skrevet 12. juli 2021 Jeg har aldri vært noe frokostmenneske, og kommer neppe til å bli det, så min enkle løsning for å få i meg noe på turer fremover blir å teste "TORO Rett i koppen Tomatsuppe med pasta og mozzarella, 26gr". Den er veeeldig god! Fungerer også som lunsj osv. Har kjøpt ekstra makaroni (snarkokt) om man vil ha litt mer pasta oppi. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.