Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet
Marius Engelsen skrev (8 timer siden):

Flott, takk for svar folkens :)

Jeg tror rett og slett jeg tar med det jeg har, samme som sist. Det funker, varmer teltet, produserer lite CO, og tåler veldig bra vind.

Jeg ble ikke gass-mann denne sommeren heller 🤣

Kjøkkenet:

 - 1,8 liter kaffekjele, så kan jeg koke vann til begge to når det er hensiktsmessig.

- Primus litech stekepanne. Til steking av egg og koking av risgrøt.

- MSRXGKII

- MSR trillium primusplate

- Drivstofflaske i passende størrelser (jeg har 3.2dl, 6.4dl, og 2 stk 9.5dl å velge i)

Oppsettet er pakket slik:

209B79BD-0111-4D8D-8C13-65FD0283DD9C.thumb.jpeg.b3b59895284409c3cf3362163fcf79ca.jpeg

I «penalet» ligger brenner, vindskjerm, primusplaten (trillium base), frystikker og tennstål, verktøy, pumpeolje og nok rødsprit til ca 14 dager (jeg forvarmer helst ikke med bensinen pga. sot):

BB64D8BA-5385-4420-BB10-E18C3775F417.thumb.jpeg.951c5d1962c65f10435c88cb35f9e9d9.jpeg

Lokket på kafekjelen holdes lukket under transport med en rustfri ståltråd, og inneholder 5,5dl kaffekopp, 6dl brettekopp (til mat), beholder til pulverkaffe (nok for 14 dager), og en sammeleggbar titanskje.

832283BC-6FDC-4185-8CB0-39827C676F17.thumb.jpeg.46014ce23a146838d4d5047a0d6cceeb.jpeg8F6FF55F-82FA-4809-9952-D7BEB91D54C6.thumb.jpeg.a3e92cc13ac7186f8f8e4386b9e0d8fc.jpeg

 

 

Ser ikke helt hva du skulle vinne ved å gå over til gass. Der har du jo et nokså kompakt sett som fungerer godt, og som du kjenner ut og inn.

Annonse
Skrevet (endret)

När behållare vänds så blandas de olika gaser som finns och ej propan först och man får tömt hela behållare även vid längre temperatur.

Ha med 1 behållare vintergas om du ej har MF brännare med som reserv.

Hitta ett märke på gas som fungerar tex MSR egen eller annant känt märke en del säger att Jula och Biltema är lika bra du får testa hemma först.

Enda stora nackdelen med din MF är oljudet.

Det finns doserings behållare med pip som ger 15 ml till MF för att minska spill men kan vara svårt att hitta.

Endret av Håkan S
Skrevet

Verkar vara vara betydligt krävande med skärgårdspaddling än fjällturer på sommaren ovan trädgränsen jfr.bart med vintertur.Jag har mest paddlat kajak på insjöar och breda åar och bara dagsturer i havet.

Så expriment med ovan kokutrustning ska nog ske på turer på land,jag har mest anv gasol i husvagn det är ej jfr med campingas,men för många enda tänkbara på sommaren.

Jag planerar tex att ha detta på cykelsemester istf.T-sprit undviker även risken för spill eller lukt från händer efter hantering av T-sprit som har ¨kräknings¨tillsatser.

Skrevet (endret)
Håkan S skrev (45 minutter siden):

Verkar vara vara betydligt krävande med skärgårdspaddling än fjällturer på sommaren ovan trädgränsen jfr.bart med vintertur.Jag har mest paddlat kajak på insjöar och breda åar och bara dagsturer i havet.

Ja, det kan jeg love deg, men jeg vil ikke kalle det skjærgårdspadling, det er langt i fra alle steder man er beskyttet av en skjærgård når man skal norge på langs i etapper. Men været har alt å si, det kan være en kamp mot været eller en rolig søndagstur. Vi har opplevd begge deler i løpet av samme tur.

Dagene vi hadde mellom Askøy og Askvoll var det gult farenivå på havet, som vil si at det frarådes å gå ut i små båter. Det tøffeste stykket var over Fensfjorden etter de sendte ut kulingvarsel på VHF-radioen for området. Vi hadde 15ms vind i ryggen og brytende bølger, og når jeg fikk surf med tungt lastet kajakk var sjøen helt oppe på fanget. Blir man ikke våt fra sjøen, så blir man gjennombløt av svette.

Jeg hadde en ikke-planlagt velt på turen når jeg kom sidelengs i brytende sjø, men jeg rullet opp igjen.

Når været er rolig, som da vi krysset Sognefjorden og ikke så en eneste båt, kan vi padle i prate-tempo hele veien og t-skjorte.

Så været har absolutt alt å si.

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 2
Skrevet
Marius Engelsen skrev (21 timer siden):

Hvor mye tenkte du jeg burde ha med på 8 dager hvis jeg skaffer gassbrenner? Vannkoking til kaffe og frokostgrøt steking av noen egg, litt tørking av klær, ett par poser risgrøt.

Jeg tenker uansett at strategien å bruke opp en boks før man begynner på en ny er grei for min del.

Hei.

På lange vandreturer over tregrensa der bål ikke er mulig, beregner jeg en 450gr boks pr uke. Erfaringen er basert på turer tilbake til begynnelsen av 90-tallet. Siden du skal padle har det kanskje ikke så mye å si om du tar med deg to slike? Når det gjelder det å tørke våte klær i telt så fordrer det at man har et egnet telt/fortelt til det. Her må man være forsiktig, og spesielt unngå "multitasking" mens man tørker klær. En ting er at turklærne, feks skalljakker og skallbukser, har blitt mer sårbare for varme, men et annet aspekt er at slike klesplagg har i tillegg blitt dyrere enn turklær vi bruke tilbake i juratiden. Nå eier ikke jeg en padledrakt/tørrdrakt, men regner med at de verken er varmebestandig, ei heller billig. Videre, sånn praktisk sett, så ser jeg for meg at et vått stort plagg (jakke+buske i et plagg) er litt vanskeligere å manøvrere over en primus i et trangt fortelt.

Skrevet
Nikke skrev (5 minutter siden):

Hei.

På lange vandreturer over tregrensa der bål ikke er mulig, beregner jeg en 450gr boks pr uke. Erfaringen er basert på turer tilbake til begynnelsen av 90-tallet. Siden du skal padle har det kanskje ikke så mye å si om du tar med deg to slike?

Takk.

Ja, to bokser burde ikke være noe problem å ta med.


 

Nikke skrev (5 minutter siden):

Når det gjelder det å tørke våte klær i telt så fordrer det at man har et egnet telt/fortelt til det. Her må man være forsiktig, og spesielt unngå "multitasking" mens man tørker klær. En ting er at turklærne, feks skalljakker og skallbukser, har blitt mer sårbare for varme, men et annet aspekt er at slike klesplagg har i tillegg blitt dyrere enn turklær vi bruke tilbake i juratiden. Nå eier ikke jeg en padledrakt/tørrdrakt, men regner med at de verken er varmebestandig, ei heller billig. Videre, sånn praktisk sett, så ser jeg for meg at et vått stort plagg (jakke+buske i et plagg) er litt vanskeligere å manøvrere over en primus i et trangt fortelt.

Tørkeprosedyrene beskrev jeg i post lengre oppe.
 

Tørrdrakt eller padlejakke+padlebukse henges ute til tørk. Om det regner henges det med utsiden ut slik at det ikke regner inn i plaggene og får tørket passe greit på den måten. De er laget av membranstoff, så de suger ikke til seg så mye vann.

Skallklærne bruker jeg bare i camp, de blir ikke så veldig våte, ihvertfall ikke innvendig, så de putter jeg bare i en bærepose og legger i teltet.

Det som tørkes i teltet når utetørk ikke er mylig er underbekledningen jeg padler i: Ett lag ullnetting, ullsokker og ullbokser. Disse henges opp på tørkesnorene i innerteltet, og tas på om morgenen hvor de tørker videre på kroppen enten inni teltet med brenner på mens frokost inntas, eller utendørs om været er bra.

Jeg bruker Hilleberg Unna, veldig fornøyd med det teltet til den slags bruk, helt ypperlig. Har større tunelltelt også, men det er ikke noe særlig om været blir bra, og 80% av campplassene vi havner på har ikke store nok flater til at teltet kan slås opp, og det blir veldig mye stein å bære for å få festet nok barduner og plugger (har gjort det også).

Tarper brukes i kombinasjon med telt og campplass når det er mulig. På sjøen følger oftest kraftig vind med hver regnbyge.

  • Liker 1
Skrevet

HB Unna är detta ej för litet om man är 193 och  ska vara ute på 2v på vandring.

Lägger man en stor 90L ryggsäck i absid är den full och man får ej plats med kök och svårt gå ut och in.

Har alltid haft 2 mans med 2 absid packning i en och kök och dörr i andra,och tremans tält om man är 2 stora vuxna.

Med tarp blir det ca 2800 gr totalt,men med kanot ok då kan ju en del packning vara kvar där.

Och på kalfjäll då man kan behöva tak så blåser väl tarp sönder och man saknar höga fästpunkter om man ej  anv. stavar utan vandrings stav till jock passage vid höga vattenflöden och stabilt stöd vid tex pasage av stenfält.

Skrevet

Telt er en annen diskusjon, det er mange tråder om Hilleberg Unna på forumet.

Rikelig stort nok for meg, ellers hadde jeg brukt ett større telt. Tråden handler ikke om teltstørrelse, Hilleberg Unna er ett solotelt med veldig god plass.

Skrevet
Skogens Stønn skrev (På 12.5.2021 den 12.24):

Jeg ville skaffet meg en CO-varsler. Det er ikke sikkert du trenger å ta den med deg for all framtid men den vil kunne gi deg gode erfaringer med den brenneren du har tenkt å bruke i det teltet du har tenkt å bruke det med den luftingen og under de forhold du har tenkt å bruke den. Jeg har den her og den er ikke stor og veier ikke mange grammene: https://www.tur1.net/2019/11/04/vinterinnkjop-del-3/

Siden jeg plutselig kom over CO-varsleren der jeg hadde lagt den tok jeg like godt og veide den. Det kan jo være greit å vite vekta hvis noen går rundt og tenker å skaffe seg den. Den veier 117 g på vekta mi, så det er nok ikke noe for lettvektsapostler. Posen veier hele 15 g i tillegg. Bruksanvisningen veier 12 g, men den trengs ikke. Apparatet er rimelig enkelt å betjene. Det er jo ikke akkurat ei romferge heller. 😁

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.