Fjell Inge Røkke Skrevet 4. mars 2021 Skrevet 4. mars 2021 Massiv står for tur, bokstavelig talt, i juni. 350 km fra Sota Seter til Haukeliseter. Det aller meste av planleggingen er i boks, men maten gjenstår. Hva er gode tips og triks for å pakke mat til 2 for en så lang tur? Det er et naturlig stoppested ved Tyin hvor det både er mat- og sportsbutikk. Real Turmat tar mye volum og er dyrt. Ønsker å variere litt mellom hjemmelaget og ferdig kjøpt. Med på turen er en Jet Boil. Dere som har vært på laaaange turer - fyr løs! Siter
Jofa19 Skrevet 4. mars 2021 Skrevet 4. mars 2021 Skal ikke skryte på meg en sånn lang tur og erfaring, men har tørket mat de senere årene til mine «lange» turer. Gryter, taco, grønnsaker etc. Et måltid chili con carne reduseres til ca 100 gr. I tillegg holder det med ca 30-40 gram tørkede rotgrønnsaker pr pers, som tillegg til fersk fisk (tas underveis). Tørkede grønnsaker/kjøtt kan også gå i gryter med kokos-/melkepulver sammen med godt krydder. Til frokost varierer jeg med havregrøt og brødblanding stekt i panna👍 1 Siter
Skogens Stønn Skrevet 5. mars 2021 Skrevet 5. mars 2021 Er det ikke betjente og selvbetjente hytter der du kan kjøpe mat hele veien langs den ruta da? Siter
Fjell Inge Røkke Skrevet 6. mars 2021 Forfatter Skrevet 6. mars 2021 Skogens Stønn skrev (På 5.3.2021 den 14.00): Er det ikke betjente og selvbetjente hytter der du kan kjøpe mat hele veien langs den ruta da? Ekspander Pga covid er dette litt problematisk. Man må enten bo på hyttene eller holde seg borte 🧐 Siter
Fenrisfrøya Skrevet 6. mars 2021 Skrevet 6. mars 2021 Fjell Inge Røkke skrev (På 4.3.2021 den 19.51): Massiv står for tur, bokstavelig talt, i juni. 350 km fra Sota Seter til Haukeliseter. Det aller meste av planleggingen er i boks, men maten gjenstår. Hva er gode tips og triks for å pakke mat til 2 for en så lang tur? Det er et naturlig stoppested ved Tyin hvor det både er mat- og sportsbutikk. Real Turmat tar mye volum og er dyrt. Ønsker å variere litt mellom hjemmelaget og ferdig kjøpt. Med på turen er en Jet Boil. Dere som har vært på laaaange turer - fyr løs! Ekspander På en slik tur er det mange, som får hamburger/ fett abstinenser. Jeg har med ett par-tre poser med ferdig lapper/sveler pose fra Toro. For meg oppleves dette som ett høydepunkt på mine turer, og roer mine hamburger abstinenser. Øs på med Bremyk smør. God tur! Siter
Skogens Stønn Skrevet 6. mars 2021 Skrevet 6. mars 2021 Fjell Inge Røkke skrev (På 6.3.2021 den 7.33): Pga covid er dette litt problematisk. Man må enten bo på hyttene eller holde seg borte 🧐 Ekspander I DNT sine regler for hyttebesøk under covid-19 står følgende: ( https://www.dnt.no/hytter-covid-19/ ) Sitat Det er ok å kjøpe proviant fra de selvbetjente hyttene, men det er ikke lov for gjester som ikke bor på hytta å tilberede mat, koke vann, tørke klær osv inne på hyttene, eller sette seg ned inne og spise maten sin. Ekspander Så jeg tror du kan basere deg på å kjøpe mat på hyttene underveis, men du skal unngå å ta på det du ikke skal kjøpe, og du må tilberede og spise maten et annet sted. (det er ikke tillatt å telte ved hyttene heller, men du kan bruke do). God tur! Jeg sikler på den turen jeg også, men jeg har (minst) to andre prosjekter før det. ;-) Siter
Fjell Inge Røkke Skrevet 6. mars 2021 Forfatter Skrevet 6. mars 2021 Skogens Stønn skrev (På 6.3.2021 den 11.03): I DNT sine regler for hyttebesøk under covid-19 står følgende: ( https://www.dnt.no/hytter-covid-19/ ) Så jeg tror du kan basere deg på å kjøpe mat på hyttene underveis, men du skal unngå å ta på det du ikke skal kjøpe, og du må tilberede og spise maten et annet sted. (det er ikke tillatt å telte ved hyttene heller, men du kan bruke do). God tur! Jeg sikler på den turen jeg også, men jeg har (minst) to andre prosjekter før det. Ekspander Takk for info, jeg ser at jeg har gjort temmelig svak research. Uten særlig erfaring fra hva ulike hytter tilbyr av mat: hvordan er utvalget? Siter
Skogens Stønn Skrevet 6. mars 2021 Skrevet 6. mars 2021 (endret) Fjell Inge Røkke skrev (På 6.3.2021 den 13.11): Takk for info, jeg ser at jeg har gjort temmelig svak research. Uten særlig erfaring fra hva ulike hytter tilbyr av mat: hvordan er utvalget? Ekspander Nja, det er vel ikke veldig svak research. Det har vært mye strengere enn det er nå. Jeg har ikke veldig mye erfaring med hvor mye utplukket det blir i løpet av året, og det kan sikkert variere en del fra hytte til hytte. Jeg har hørt at det kan gå tomt for enkelte ting noen steder uten at jeg selv har opplevd det. Det avhjelper man ved å ha "nødrasjoner" for et par tre døgn til enhver tid i sekken. Da står du egentlig veldig fritt, også til å legge om litt på ruta hvis du ønsker det. Her finner du ei lenke til ei prisliste på proviant (litt nede på sida) som viser typisk hva du vil finne på ubetjente hytter: https://www.dntoslo.no/priser/ På en sånn lang tur kan det være lurt å sende en e-post til DNT ei uke eller to før du drar og spørre om det er noen av hyttene langs Masiv-ruta du ikke vil kunne kjøpe mat (tomme, stengt for oppussing etc.) og legge opp planen etter svaret du får derfra. Det er også lurt å følge med på om det skjer endringer i hytte-restriksjonene. De fleste endringene jeg har sett har vært oppmykninger da. Endret 6. mars 2021 av Skogens Stønn 1 Siter
Jofa19 Skrevet 7. mars 2021 Skrevet 7. mars 2021 Kom over denne på YouTube i helga. Mulig å hente litt inspirasjon her: 2 Siter
Ulyden Skrevet 7. mars 2021 Skrevet 7. mars 2021 Jeg har også planer om å gå Massiv ruta i sommer, men da senere på sommeren. Jeg snakket med ei som gikk på samme tid som du i fjor, og hun hadde tidvis MYE snø den første uka. Det kan visstnok ligge snø lenge i Breheimen utover sommeren, bare noe å være obs på. Jeg har planlagt å ha noen hviledager underveis på betjente hytter (Fondsbu og Finsehytta) for å "fete meg opp litt" og få hvilt beina litt. Planlegger å etterforsyne på Finse (venner som har hytte i nærheten hvor jeg legger et lite depot) og på Tyin (butikk) slik at jeg slipper å bære mat for hele turen. Jeg blir også å basere meg på en del frysetørret samt noe etterforsyning fra hyttene underveis. Jeg skal gå med telt, noe som gjør det enklere å dele opp noen av de lengste etappene. 1 Siter
Fjell Inge Røkke Skrevet 7. mars 2021 Forfatter Skrevet 7. mars 2021 Ulyden skrev (På 7.3.2021 den 12.13): Jeg har også planer om å gå Massiv ruta i sommer, men da senere på sommeren. Jeg snakket med ei som gikk på samme tid som du i fjor, og hun hadde tidvis MYE snø den første uka. Det kan visstnok ligge snø lenge i Breheimen utover sommeren, bare noe å være obs på. Jeg har planlagt å ha noen hviledager underveis på betjente hytter (Fondsbu og Finsehytta) for å "fete meg opp litt" og få hvilt beina litt. Planlegger å etterforsyne på Finse (venner som har hytte i nærheten hvor jeg legger et lite depot) og på Tyin (butikk) slik at jeg slipper å bære mat for hele turen. Jeg blir også å basere meg på en del frysetørret samt noe etterforsyning fra hyttene underveis. Jeg skal gå med telt, noe som gjør det enklere å dele opp noen av de lengste etappene. Ekspander Kult at du også skal gå! Snøen er jeg obs på, men bortsett fra gode sko er det vel kurant å gå tross snøen? Gikk hun med telt? Jeg har snakket med Joker på Tyinkrysset, og de sa man kan sende pakker med proviant til: Filefjellsenteret co/navnet ditt Tørisvegen2 2985 Tyinkrysset Vi kjører telt vi og, som gjør at vi er fleksible. Hvilket telt bruker du på den turen? 1 Siter
Ulyden Skrevet 7. mars 2021 Skrevet 7. mars 2021 Hun fortalte at det gikk en god del ekstra tid, blant annet på grunn av navigering. T-merkene forsvant under snøen og spesielt bratt terreng blir tungt å gå i. Hun gikk også med telt ja. Jeg har et Hilleberg Allak 2 jeg skal bruke. Rett og slett for å ha greit med plass hvis jeg blir liggende å vente på været underveis. Jeg velger også å dele opp de to første etappene i to pga lengden og terrenget. Takk for tipset om Filefjellsenteret, det skal jeg også benytte meg av. Da kan jeg etterforsyne to ganger underveis. Siter
Skogens Stønn Skrevet 7. mars 2021 Skrevet 7. mars 2021 Fjell Inge Røkke skrev (På 7.3.2021 den 16.32): Snøen er jeg obs på, men bortsett fra gode sko er det vel kurant å gå tross snøen? Gikk hun med telt? Ekspander Du kan fp en god del informasjon på senorge.no Siter
Snartur Skrevet 8. mars 2021 Skrevet 8. mars 2021 Med etterforsyning 2 steder er det fullt mulig å klare seg på en såpass lang tur uten å bruke DNT-hytter og volumet på real middagene blir ikke nødvendigvis for stort. Jeg har gått 11 dager i strekk med all maten jeg trengte i sekken og da gikk jeg etapper på 25-37 km (riktignok i lett terreng) med en sekk som var helt grei på vekt (ca 14-23 kg). Men luksusen ved å kunne unne seg en boks med bacalao og litt annet snadder fra DNT skal ikke undervurderes. Det er lett å bli lei av tørrfôr i lengden og det kan bli lite variasjon i måltidene. Siter
flebergebet Skrevet 17. juli 2024 Skrevet 17. juli 2024 Plukker opp denne tråden. Har noen nylig erfaring med å sende proviant til seg selv til Tyin og Finse? Siter
Fritjof Skrevet 4. desember 2024 Skrevet 4. desember 2024 Driver et foretak som tar for seg etterforsyning av turer, som kan være til hjelp på de lengre turene. ResupplyNorway heter det. Bare å sjekke ut på nett og ta kontakt hvis for spørsmål. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.