Gå til innhold
  • Bli medlem

Guttetur, 2-3 dager i østlandsområdet


lars1337

Anbefalte innlegg

Hei alle padleentusiaster!

Vi er en gjeng gutter med middels+ kanoferdigheter som tenker på å padle en tur i østlandsområdet i løpet av våren/sommeren. Vi vil gjerne oppleve villmark og litt fiske i den flotte naturen.

Er det noen som har noen forslag til en tur som kunne passe oss, en gjeng godt trente gutter? Hvilke elver ville passe? Kan godt være noen stryk og fosser, bare det er mulig å komme seg i land og forsere dem til fots.

Svar mottas med takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

hva med øvre atna, ?kjempe fin natur, hvite strender og dønn klart vann, fiske er litt "bobb Bobb" men du ser dem iallefall:)

blir kanskje litt lenger denne, men femundsmarka er også knall, men med kano bør en vel starte på svensk side...

p.s: prøvde og legge ved bilde men fikk ikke til :)

si ifra hvis du vil ha en forsmak:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Øvre Atna er et godt forslag. Skal dere bruke 3 dager må dere imidlertid ta dere god tid nedover. 2 dager er passe, 3 hvis dere også tar med Atnsjøen. Er noen små stryk der men ikke værre enn at dere lett padler dem. Vrien elv å fiske i pga klassklart vann og sky fisk, men jeg har sett folk ta kilosørret på flue der så det er mulig :) Det fine er er at dere padler i utrolig flotte omgivelser og har plenty med muligheter for fotturer. Ulempen er en del folk.

For en ca 3 dagers tur i Femundsmarka passer det godt å starte fra Synnervika, padle rundt Femundsnesset, ned tømmerrennene/ Langtjønna og ut i Feragen og videre til utløpet (evt motsatt vei). Den turen kan også greit forlenges videre nedover vassdraget, alt etterhvor mye tid en har. Å forlenge den til Håsjøen gir mye god padling og flotte naturopplevelser. Her er det også gode muligheter for å ta avstikkere til fots for å finne andre fiskevann utenfor kanoleia.

Vil dere ha noe som er litt mer villmarkspreget så kan Sølensjøen/ Sølna være et alternativ. Kjør da til Fiskevollen og padle derfra til nordenden av sjøen og videre opp i Sølna (stille elv). Her finnes det gode fiskemuligheter. Fiskekort fås kjøpt på fiskevollen.

Ellers så er jo Trysilelva fra Elvbrua og nedover en klassiker, men den krever litt kunnskaper om elvepadling. Begna (Valdres) gir god padling men lite villmarksopplevelse. Tinnelva er litt bedre slik og forholdsvis grei å padle (med noen unntak). Fjorda (vest for Randsfjorden) er et flott område å pusle rundt på i 3 dager, men akk så folksomt.

Finnes mange flere muligheter enn dette også, alt etter hva en vil prioritere av tid, fiske, padling (stryk/ stille), villmark/ kulturlandskap osv... Hvis dere tar turen over til Sverige er mulighetene større enn i Norge. Bl.a. Vemån og deler av Ljusnan (ca like langt nord som Femundsmarka) er ypperlige for en gutte-fiske-villmarkstur på noen dager!!

God tur!

Sverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.