RoyN Skrevet 11. desember 2020 Skrevet 11. desember 2020 Real har jo noen vegetaralternativer som ikke smaker så verst. Blir enda mer velsmakende hvis man tilsetter noen pølsebiter. Det er jo gjerne pølse man har lyst på om man ikke helt vet hva man har lyst på 😆 7 Siter
REJOHN Skrevet 11. desember 2020 Skrevet 11. desember 2020 Jeg kan forstå at folk bærer med seg Real når turen går over en del dager, både vekt av mat og brensel avgjør spørsmålet. Jeg bruker selv Fjordland til middag på mine overnattingsturer til selvbetjente turistforeningshytter, selv om det blir mer en en overnatting. Vektforskjellen er ca 300 gram pr pakke (meget omtrentlig) og et halvt kilo gjør jo utslag på en tredagers tur. Det er mange som kommer til hyttene (med STORE sekker) som "bare" har med Real. Muligens greit nok , men når de samme folkene drar opp flasker (i flertall) med vin - i glassflasker, da detter jeg av lasset. Fjordland tåler godt et par - tre dager i sekken, selv om temperaturen er godt over vanlig sommertemperatur, og det er bedre mat en Real. 5 Siter
Larix Skrevet 11. desember 2020 Skrevet 11. desember 2020 Hadde de ikke kjørt Real, så hadde de ikke orket å bære vinen, tenker jeg😉 Men, når maten er Real, så hadde det sikkert "holdt" med pappvin og... Siter
+zimwalker Skrevet 11. desember 2020 Skrevet 11. desember 2020 (endret) CarlHenrik skrev (På 10.12.2020 den 20.00): Syns du ikke det er litt guffent av deg å gjøre oss andre oppmerksomme på det?😅 Noen har vært lykkelig naive 🤣 Ekspander Selv har jeg vært lykkelig uvitende om at jeg også har vært lykkelig naiv. Lærer stadig noe nytt, om meg selv - og språket. Litt googling forteller meg at det er mange som er "lykkelig naiv". Derfor vil nok mitt forsøk på være morsom her bli som å hoppe etter ruccola, noe som neppe faller i god fisk. Endret 11. desember 2020 av zimwalker 2 Siter
CarlHenrik Skrevet 12. desember 2020 Forfatter Skrevet 12. desember 2020 REJOHN skrev (På 11.12.2020 den 20.23): Jeg kan forstå at folk bærer med seg Real når turen går over en del dager, både vekt av mat og brensel avgjør spørsmålet. Jeg bruker selv Fjordland til middag på mine overnattingsturer til selvbetjente turistforeningshytter, selv om det blir mer en en overnatting. Vektforskjellen er ca 300 gram pr pakke (meget omtrentlig) og et halvt kilo gjør jo utslag på en tredagers tur. Det er mange som kommer til hyttene (med STORE sekker) som "bare" har med Real. Muligens greit nok , men når de samme folkene drar opp flasker (i flertall) med vin - i glassflasker, da detter jeg av lasset. Fjordland tåler godt et par - tre dager i sekken, selv om temperaturen er godt over vanlig sommertemperatur, og det er bedre mat en Real. Ekspander Det er bare å takke villmarksgudene for papp og plastflasker når det kommer til flytende tilbehør 😁 1 Siter
turboms Skrevet 12. desember 2020 Skrevet 12. desember 2020 Bjørn J skrev (På 11.12.2020 den 16.46): Haha, neppe! Tidligere navn på Gilde var Norges Kjøtt- og Fleskesentral 😄 Men på den annen side er vegetarmat mer og mer populært, og det er jo profitt og salgskurver som bestemmer, så hvem vet? Ekspander Merkeligere ting har skjedd Er jo heldigvis mange alternativer av andre merker der ute, i tillegg til vanlig turmat som gryteretter og potetmos, pasta osv heldigvis Håper de kommer med noen kjøttfrie alternativer i løpet av 1H neste år, slik at jeg kan ha noen flere alternativer i Canada. Rimelig lei couscousen til Real nå kjenner jeg Siter
Omnilite Skrevet 12. desember 2020 Skrevet 12. desember 2020 Det er viktig med variasjon i kosten har jeg hørt...da er det bra at det kommer et turmat alternativ til🙂 Siter
Bjørn J Skrevet 12. desember 2020 Skrevet 12. desember 2020 turboms skrev (På 11.12.2020 den 14.13): Er vel litt å tro på julenissen at den gjengen der kommer med et vegetaralternativ eller to...? Blir nok couscous og bønnechili fra real noen år til ser jeg for meg Ekspander En kjapp titt på Real viser at de har 6 retter de klassifiserer som vegan. I tillegg har de noen fiskegryter for de som spiser det, men ikke vil ha kjøtt. Siter
turboms Skrevet 15. desember 2020 Skrevet 15. desember 2020 Bjørn J skrev (På 12.12.2020 den 12.28): En kjapp titt på Real viser at de har 6 retter de klassifiserer som vegan. I tillegg har de noen fiskegryter for de som spiser det, men ikke vil ha kjøtt. Ekspander Jepp, de er godt testet her i gården for å si det slik Derfor jeg syntes det er bare med flere på banen. Et annet merke som var nytt for meg er tactical foodpack, som hadde masse spennende alternativer. Ser XXL fører de, så jeg må bare finne en annen plass der man kan kjøpe de så skal de også testes nå. Blir deilig med litt annet enn couscous (ER så lei! haha) Siter
Nybegynner på tur Skrevet 9. februar 2021 Skrevet 9. februar 2021 turboms skrev (På 15.12.2020 den 7.59): Jepp, de er godt testet her i gården for å si det slik Derfor jeg syntes det er bare med flere på banen. Et annet merke som var nytt for meg er tactical foodpack, som hadde masse spennende alternativer. Ser XXL fører de, så jeg må bare finne en annen plass der man kan kjøpe de så skal de også testes nå. Blir deilig med litt annet enn couscous (ER så lei! haha) Ekspander Jeg anser meg som altetende, og eeelsker ferdigmat, REAL etc. Jeg så Tactical Foodpack sin potetmos og bacon på XXL og tenkte at dette er jo mitt i blinken for meg. Det er noe av det verste jeg har smakt, rett og slett uspiselig, jeg klarte 2 skjeer. Jeg lærte da en lekse at det kan være lurt å teste ut turmaten før man begir seg ut på tur. Siter
+sneakyowl Skrevet 9. februar 2021 Skrevet 9. februar 2021 Det ser ut som om produktebe til Gilde begynner å bli tilgjengelige. Da blir det spennende å se om dette blir tatt inn i den almenne dagligvarebutikken, og eventuelt i hvilken skala. https://askoservering.no/vare/5674288 Siter
fjellkaren Skrevet 9. februar 2021 Skrevet 9. februar 2021 Bare å glede seg....... https://www.nortura.no/nyheter/gilde-lanserer-frysetørket-turmat Siter
svingen Skrevet 9. februar 2021 Skrevet 9. februar 2021 Hmmm 50 dager holdbarhet? Askorbinsyre linken var ikke de lite? Siter
+sneakyowl Skrevet 9. februar 2021 Skrevet 9. februar 2021 svingen skrev (På 9.2.2021 den 19.30): Hmmm 50 dager holdbarhet? Askorbinsyre linken var ikke de lite? Ekspander Stusset litt over det samme. Kan da umulig stemme. Siter
Ikigai Skrevet 9. februar 2021 Skrevet 9. februar 2021 svingen skrev (På 9.2.2021 den 19.30): Hmmm 50 dager holdbarhet? Askorbinsyre linken var ikke de lite? Ekspander Ser ut som mange av de andre tørrvarene er lagt inn med 50 dager, så det er nok ikke noe å bekymre seg for. Siter
ubernoob Skrevet 10. februar 2021 Skrevet 10. februar 2021 (endret) Får ikke næringsinnholdet til å gå opp. Står 54 kcal pr 100 gram. 500 gram ferdigmat (som det står på pakken) gir 270 kcal. Til sammenligning har Real Storfegryte 602 kcal. 🤔 Mulig de satser på mindre pakker for å nå flere folk på korte turer og selge for en lavere pris i butikken. Tilsvarende "rett i koppen". Tipper prisen blir 49,90 kr. Endret 10. februar 2021 av ubernoob Siter
Terka Skrevet 10. februar 2021 Skrevet 10. februar 2021 Det står 270 kcal / 500g på Biffkjøtt, 500 ckal / 500 g på Brun Lapskaus, og 570 kcal / 500 g på Pasta Bolognese. 1 Siter
Skogens Stønn Skrevet 10. februar 2021 Skrevet 10. februar 2021 (endret) ubernoob skrev (På 10.2.2021 den 11.00): Får ikke næringsinnholdet til å gå opp. Står 54 kcal pr 100 gram. 500 gram ferdigmat (som det står på pakken) gir 270 kcal. Til sammenligning har Real Storfegryte 602 kcal. 🤔 Mulig de satser på mindre pakker for å nå flere folk på korte turer og selge for en lavere pris i butikken. Tilsvarende "rett i koppen". Tipper prisen blir 49,90 kr. Ekspander Hvis jeg ikke har regnet feil nå, så ser jeg at Gilde sin biffgryte inneholder 40% mer protein enn Real sin storfegryte og bare 1/3 av fettinnholdet og 1/3 av karbohydratinnholdet. Fett gir jo definitivt mer energi (over dobbelt så mye som proteiner og karbohydrater), så klart fett og karbohydrater (potetmos og fett ris og flesk?) gir mer energi enn proteiner pluss mindre fett og karbohydrater. Det blir spennende å prøve smaken. Endret 10. februar 2021 av Skogens Stønn Siter
Strilaliv Skrevet 10. februar 2021 Skrevet 10. februar 2021 sneakyowl skrev (På 9.2.2021 den 14.23): Det ser ut som om produktebe til Gilde begynner å bli tilgjengelige. Da blir det spennende å se om dette blir tatt inn i den almenne dagligvarebutikken, og eventuelt i hvilken skala. https://askoservering.no/vare/5674288 Ekspander Og to av tre produkt er BÅDE gluten- OG mjølkefrie! Hurra for cøliakarane og mjølkeallergikarane eg deler hus med. Det vil sei alle andre enn meg 3 Siter
Nybruker Skrevet 18. februar 2021 Skrevet 18. februar 2021 På vei ut i butikkene nå https://www.nortura.no/nyheter/dette-er-årets-første-produktnyheter-fra-nortura?fbclid=IwAR2rLXL65Q9wwWy6ji4J_yxJTKp_cllihcLynqA7wMDI0z4QulP0O0fwRJ8 2 Siter
Oksen Skrevet 18. februar 2021 Skrevet 18. februar 2021 Positivt med nykommere som forhåpentligvis kan være med på å presse prisene på turmat. Synes dog at porsjonene jevnt over er ganske så stusselige, og undrer på hvem som klarer seg på 5-600kcal 🤔 Siter
tklami Skrevet 18. februar 2021 Skrevet 18. februar 2021 Oksen skrev (På 18.2.2021 den 21.45): Positivt med nykommere som forhåpentligvis kan være med på å presse prisene på turmat. Synes dog at porsjonene jevnt over er ganske så stusselige, og undrer på hvem som klarer seg på 5-600kcal 🤔 Ekspander Nå er det jo ikke så mye mer kcal i real posene, så de legger seg i samme område som de vet den største produsenten av frysetøreket i norge ligger på Siter
Populært innlegg Frihet85 Skrevet 22. februar 2021 Populært innlegg Skrevet 22. februar 2021 Personlig syns jeg Real er overpriset og nokså smakløst. Jeg har Ulcerøs Kolitt og tåler generelt dårlig ferdigmat. Real gjør meg litt oppblåst og uggen i maten. Som sikkert flere av dere har følt på. Det blir spennende å teste ut Gilde sitt alternativ. Nå er jeg også utdannet kokk. Det er overraskende enkelt å blande egne poser - tilsvarende Real. Med en vakummaskin får du en plassbesparende, vanntett, rimeligere og bedre alternativ til Real som holder seg i flere uker. Så trenger man en dehydrator for å fjerne vann og dermed også vekten fra maten. Disse koster fra 500 kroner og oppover. Så er det bare å leke seg med å lage middager. Beef jerkey kan du lage selv av kylling, storfe, vilt eller svin. Mye bra på Youtube. Deretter kan du snitte i små strimler. Når disse blir eksponert for varmt vann "blåses" kjøttet ut, du får en god base til fett og proteiner og kan være mer raus enn det Real er. Grønnsaker er det bare å koke for deretter å dehydrere. Rotgrønnsaker er best og enklest å bearbeide med dehydrator. På internasjonale matbutikker får du ferdig tørkede grønnsaker i store poser. Dette er ganske vanlig å bruke i øst-europa; som da blir et rimeligere alternativ enn ferske grønnsaker til bruk i supper, gryteretter og lignende. Potetmospakken du får i butikkhylla er ypperlig og billige. Man kan koke poter, dehydrere og deretter finhakke for en mer kraftig konsistens. Men unødvendig mye arbeid syns jeg når potetmospakken fungerer ypperlig. Så er det bare å pøse på med krydder. Løkpulver er en god smaksforsterker. Paprikapulver, krave, salt og pepper er mine favoritter. Istedenfor vanlig salt kan du bruke litt buljong for å få litt mer sus over sakene. Tomatpulver som du finner i krydderhylla fungerer fint som tomatsaus til pasta. Fett er også viktig. En god pakke ekte meierismør og en klatt av dette i middagen gjør susen. 13 Siter
ubernoob Skrevet 22. februar 2021 Skrevet 22. februar 2021 (endret) Frihet85 skrev (På 22.2.2021 den 22.27): Ekspander Hey hey hey! Du kan ikke ramse opp masse ingredienser og tro at vi som ikke er kokk klarer å sette det sammen til et måltid! 😅Vi trenger liste over nøyaktig hva og hvor mange gram/dl! Og fremgangsmåte! Og en lokkende tittel på maten! Og et bra bilde! Gleder meg til du kommer med nye spennende retter til oss! 😋 Endret 23. februar 2021 av ubernoob 2 2 Siter
ubernoob Skrevet 22. februar 2021 Skrevet 22. februar 2021 Jeg har vakumpakker og forsåvidt også en ovn som fungerer fint som en tørker. Laget en del jerky, men bare av biff. Ikke av svin og kylling pga salmonella og sånt. Tørker du på høy temperatur (over 74°), eller varmebehandler du det når du tilsetter vann? Det holder vel ikke å bare tilsette kokende vann og vente som med real antar jeg, så det må kanskje putre en stund? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.