Salaren Skrevet 30. august 2020 Skrevet 30. august 2020 Hei. Intet er vel bedre enn å steke fisk på gode tunge malmpanner og bruker jo slike konsekvent på komfyren hjemme samt på bål og gass når man ikke skal bære så langt. Men så var det jo det med å ha noe som ikke veier så mye i sekken når man drar på lengre turer. Jeg er møkklei slike tefonpanner som selges i hopetall fordi teflonen skades om man er uoppmerksom et øyeblikk om varmen er sterk. Og det skjer ivertfall ofte for meg. Så jeg søker ei grei turpanne til å ha i ryggsekken som både kan fungere på bål samt på gassbrenner eller rødspritbrenner/stormkjøkken. Jeg leser om slike keramiske turpanner som er kommet på markedet nå og ser f.eks Primus Litech som et mulig alternativ. Er det noen her som har denne panna og kan gi en tilbakemeldig, alternativt andre produkter i samme leia..? 1 Siter
Bjørnar Mo Skrevet 30. august 2020 Skrevet 30. august 2020 Alt belegg på metall slites ut er min erfaring. Ikke vurdert Trangia Duossal, rustfritt stål, varer evig og veier mindre enn litech for de som teller gram... eller panne i karbonstål (en av utallige varianter), veier noe mere men har de samme egenskaper som støpejern. 1 Siter
Salaren Skrevet 30. august 2020 Forfatter Skrevet 30. august 2020 Takk for tips. Tror du f.eks fisk brenner seg fast i disse her? Siter
Bjørnar Mo Skrevet 30. august 2020 Skrevet 30. august 2020 I rustfritt kan muligens skinnet sette seg litt fast, duossal pannene min er ikke helt flate i bunn etter lang tid, kommer nok an på hvor bred flamme du har under også. Karbonstål blir bare bedre med bruk. Siter
Salaren Skrevet 31. august 2020 Forfatter Skrevet 31. august 2020 Karbonstålspannen altså, det virker å være den man bør satse på. Siter
+Ringperm Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 Jeg er en kunnskapsløs lettpåvirkelig jækel som nylig har binget meg igjennom et hopetall youtube videoer fra Firebox kanalen. Vedkommende "kanalvert" gjør jo knapt noe annet enn å steike fisk på bål eller spritbrenner, og har "utviklet" ett pannesett jeg synes ser interessant ut (derav beskrivelsen lettpåvirkelig) Jeg har ikke peiling (derav beskrivelsen kunnskapsløs) om dette faktisk er gode greier, men et kokesett selges iallefall på Bikeshop, og jeg ville bare nevne det: https://bikeshop.no/firebox-stove/firebox003/firebox-ultra-cook-kit-anodisert-aluminium-8-540g Litt for å komme med et forslag, men også som en mindre diskre måte for å fiske (pun probably intended) etter tilbakemeldinger i en annen persons tråd Siter
Tor-Erik-L-77 Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 Mange her inne inkludert meg selv bruker GSI pinnacle sine stekepanner. Veldige gode panner som holder bra kvalitet! Får de i 8 og 10 størrelse. https://www.milrab.no/gsi-outdoors-pinnacle-10-frypan-stekepanne/cat-p/c/p1500022909?gclid=Cj0KCQjwv7L6BRDxARIsAGj-34qpdAFj-B-bfDy07_wxDbnTJo0Xp4H3np_KVH1rmhNTDkZuptkXvxIaAhmQEALw_wcB 3 Siter
+GrundeL Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 Bjørnar Mo skrev (På 30.8.2020 den 21.10): Ikke vurdert Trangia Duossal, rustfritt stål, varer evig og veier mindre enn litech for de som teller gram... Ekspander Hvor mye veier denne? Fant ikke infoen på Trangias sider... Siter
+GrundeL Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 Ringperm skrev (På 31.8.2020 den 7.15): Jeg har ikke peiling (derav beskrivelsen kunnskapsløs) om dette faktisk er gode greier, men et kokesett selges iallefall på Bikeshop, og jeg ville bare nevne det: https://bikeshop.no/firebox-stove/firebox003/firebox-ultra-cook-kit-anodisert-aluminium-8-540g Ekspander Hei, har stekepanne fra Firebox (kjøpt direkte fra FB) og den er bra. Men den må brukes en stund før den virkelig blir "non stick". Så langt virker det Al oksid laget mye sterkere enn belegget på tradisjonelle teflon panner. 1 Siter
Omnilite Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 GrundeL skrev (På 31.8.2020 den 9.56): Hvor mye veier denne? Fant ikke infoen på Trangias sider... Ekspander Du må lese hele "workbook'en" for å finne mål og vekt separat. Siter
borgern Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 Har brukt flere panner gjennom årene. Eagle sin 24cm, den er uten teflon. God stålpanne, tynt gods så bunn bli litt bulkete ganske fort men det går på utseende. Leder varm veldig godt så ikke dra primus på fullt da svir du mat med en gang. Trangia Gourmet. Dette er alupanne med teflon. Brukt min mest på brenner men også en del på bål. Bunn har blitt litt ujevn med årene. Men belegg er helt enda selv om den er fra 2003-2004. Jeg har og kjøpt meg den lille grillrista til Monsen i titan. Ganske liten sak men helt grei å grille f.eks fisk på over bål. Også fin å bruke over bl å sette panne på for å slippe ha den nedi bålet, da tar det ikke så lett fyr oppi panna hvis en bruker smør/olje. Siter
+Kristian V. Skrevet 31. august 2020 Skrevet 31. august 2020 GrundeL skrev (På 31.8.2020 den 9.56): Hvor mye veier denne? Fant ikke infoen på Trangias sider... Ekspander Omnilite skrev (På 31.8.2020 den 10.06): Du må lese hele "workbook'en" for å finne mål og vekt separat. Ekspander Bare å trykke på "Visa mer" litt under bildet på produktsiden...• Vikt: 206g • Mått: Ø220x31mm 1 Siter
Salaren Skrevet 4. september 2020 Forfatter Skrevet 4. september 2020 Er disse noe å satse på mon tro, noen som har brukererfaringer eller andre referanser https://www.outdoorexperten.no/p-6521-stabilotherm-stekpanna-med-trhandtag.aspx Siter
GJM Skrevet 4. september 2020 Skrevet 4. september 2020 Eller Biltemas jæger pande, 179,00 kr.: https://www.biltema.no/fritid/hage/grill/stekehelle/jegerpanne-2000035991 Siter
Salaren Skrevet 4. september 2020 Forfatter Skrevet 4. september 2020 (endret) Intresannn den Biltemapanna men ser den er i rustrfritt. Jeg har ingen erfaring med rustfrie panner, er de bra eller bedre enn malmpanner..? Får man brent inn olje i rustfrie panner slik som med malmpanner. Vil jo helst unngå at det man steker brenner seg fast.. Endret 4. september 2020 av Salaren Siter
Bjørnar Mo Skrevet 7. september 2020 Skrevet 7. september 2020 Rustfritt er bra men det kommer an på overflatebehandlingen, en glattpolert panne slipper såklart lettere enn en upolert. Varmefordeling har også mye å si, tynn rustfri panne har lettere for fastbrenning på varme punkter enn ei laminert rustfri panne med tykk kobber på utsida eller bare tykkere rustfritt. Siter
Omnilite Skrevet 7. september 2020 Skrevet 7. september 2020 (endret) Kikket på Biltema pannen i dag, den er rustfri og i størrelseorden 1-2mm tykk. Det så ut som den var formpresset. Kanskje litt mer polert på innsiden enn utsiden, dog var det ikke "kasserolle finish" på den. Virket såpass solid at den var kraftig nok til å slå inn spiker med. Endret 7. september 2020 av Omnilite 1 Siter
fiskekongen Skrevet 7. september 2020 Skrevet 7. september 2020 (endret) Rustfrie panner selv polerte har jeg bare dårlige erfaringer med. Maten brenner seg fast. Og jo mer som brenner seg, jo værre blir det. Fungerer på en primus hvor man kan regulere varmen greit. Men på bål er det ubrukelig. Har heller ikke gode erfaringer med rustfritt og kobber. ja hvis man ikke kjøper tung tykk panne beregnet på hjemmekjøkkenet da Endret 7. september 2020 av fiskekongen Siter
Storm_Eagle Skrevet 8. september 2020 Skrevet 8. september 2020 (endret) De rustfri pannene og kjelene jeg har hjemme fra IKEA fungerer da helt fint. Men de har vel ofte et aluminium innlegg bakt inn i bunnen for å fordele varmen tror jeg (rustfritt stål leder jo dårlig varme). Også er de jo blankpolerte da. Endret 8. september 2020 av Storm_Eagle Siter
borgern Skrevet 8. september 2020 Skrevet 8. september 2020 Mulig det går å brenne inn fett i de. Jeg bruker stort sett bare jernpanner hjemme. DeBuyer mineral B. Preppet de før bruk med tynne lag med olje som ble varmet/brent inn og så en runde med steking av bacon som har mye fett. Bør dog ikke rengjøre de med såpe da. Siter
Salaren Skrevet 13. september 2020 Forfatter Skrevet 13. september 2020 Takker for gode tips, ja var selv nede og kikka på Biltemapanna. Fin utførelse, for all del men den ble ikke med hjem allikevel. Vurderer alikevel å handle meg en rett og slett bare for å teste ut og så kan man jo poste erfaringer, bilder etc, her på forumet. Får se, mulig høst/vinterprosjekt :-) Så da er man tilbake på sine allerede ervervede gode gamle velfungerende malmpanner da. Så får man heller tåle å bære ettpar drøye kilo mere på ryggen. For jeg veide akkurat ei 28cm Høyangpanne og ei anna panne som var ørlite mindre og de veide altså 2,55 og 2,96 kilo. Så på de lengre turene så blir neppe disse med på ryggen. Fant også denne her på Megaflis som veier 2,6kg, den virker ikke dum og er ganske lett i forhold til størrelsen igrunnen, gleder meg til å prøve den https://megaflis.no/senso-kitchen-stekepanne-28-cm-stopejern.html Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.