Gjest Anonymous Skrevet 14. juni 2004 Skrevet 14. juni 2004 hvilke real turmat pakker smaker godt? blir dere mette? Siter
lommelun Skrevet 17. juni 2004 Skrevet 17. juni 2004 Sitat Hermetikk???? Er det noen som fortsatt har det med seg på tur? Hvorfor ikke bære med seg stein i stedet? Ingen smartinger tar med seg mat med vann i på lengre turer. Jeg bruker turer i marka som trening jeg, og trener da mye på marsjing med tung sekk.... Men når man skal ha en sekk på 30 kg for en liten kveldstur så er det slitsomt å fylle opp med alt av klær jeg har... Så jeg bruker å utstyre meg for langtur, samt å fylle opp med hermetikk til jeg når ønsket vekt. ville være dumt om jeg ble sittende værfast med 20 kg jernmanualer i sekken... Da vil jeg heller ha noen bokser mod god sodd å knaske på... Så jeg bruker mye hermetikk, men det er jo endel av et treningsopplegg... På 10dagers turen min til sommeren så vil jeg nok gå for det lettere alternativet... Heimlaga havregrøt i drytech pose til frokost, og nå anna stæsj til lunsj å middag. Siter
Gjest Anonymous Skrevet 17. juni 2004 Skrevet 17. juni 2004 Sitat Jeg bruker turer i marka som trening jeg, og trener da mye på marsjing med tung sekk.... . Militære ambisjoner? Siter
Peder K. Skrevet 17. juni 2004 Skrevet 17. juni 2004 Sitat hvilke real turmat pakker smaker godt? blir dere mette? Har ikke smakt alle, men jeg liker godt den med kylling i sursøt saus. Med 50 g sjokolade som dessert i tillegg er i hvertfall jeg mett og fornøyd. Siter
Gjest Anonymous Skrevet 18. juni 2004 Skrevet 18. juni 2004 Sitat hvilke real turmat pakker smaker godt? blir dere mette? Torsk i rømmesaus er kongen! Og det kommer fra en mann som ikke akkurat bidrar til å holde liv i norsk fiskerinæring... Torsken er helt konge...mmm... jeg har levd på et berg av drytech fra tiden i forsvaret, hvorav størsteparten torsk. smatt smatt.. ta med litt krydder, så har du et festmåltid. alt annet blir kjedelig i lengden, men torsken min... Jeg blir sånn passe mett, de fleste synes det holder. Med en kakao el. til dessert er det perfekt. Siter
Gjest Anonymous Skrevet 19. juni 2004 Skrevet 19. juni 2004 Karri er ok av Real Turmat, tror det var med kylling. Ellers er ikke vegetar så ille heller. Men må si at det ikke er så dum ide å la treningsøkta bli i Jotunheimen Siter
JonnH Skrevet 27. juni 2004 Skrevet 27. juni 2004 Hvordan lager dere havregrøt. Koker opp gryn med vann eller heller kokende vann en plass der gryna er og lar det stå lit?? Siter
luffen0007 Skrevet 27. juni 2004 Skrevet 27. juni 2004 Jeg bruker brukte Drytech poser (lært av lommelun's treningsmakker Zyrpe) som jeg gjør klar havregrøt med alt stash som salt/sukker. Lar vannet trekket i posen 4-5 minutter. Men har også brukt kokekar men ref klin, så foretrekker jeg posen. Siter
friflex Skrevet 27. juni 2004 Skrevet 27. juni 2004 Bruker Real Turmat ein del sjølv, og er nøgd med fleire av rettane deira. På turar der eg skal vere i hard aktivitet og veit eg kjem til å trenge meir mat enn vanleg, brukar eg å sette til ein pose potetmos i pakken, og helle på ekstra vatn, dette held til at eg blir stappmett vertfall! Siter
spec Skrevet 9. juli 2004 Skrevet 9. juli 2004 Tenkte jeg skulle pøve å lage noen sånnher Runekaker som ble omtalt tidligere - men oppskrifta er på svensk. Og jeg kan ikke svensk! (ref.: http://www.utsidan.se/ddb/mat/artiklar/454.htm) Noen som kan hjelpe meg litt å oversette noen ingredienser? Hva er Grädde? Solrosfrön? Går kanskje ut i fra at siste der er solsikkefrø? edit: og dersom vi søker litt selv, så finner vi ut at grädde er fløte. Siter
Kristin Skrevet 24. juli 2004 Skrevet 24. juli 2004 Det er etpar ting jeg må å ha med: * Solsikkebrød ( hjemmelaget som jeg har skåret opp i tynne skiver. Veldig bra for fordøyelsen) * røkelaks eller røykemakrell * myggost * solbærsaft ( kan drikkes varmt el. kaldt + du kan mikse energidrink med havregrøten ) * nøtteblanding med tørket frukt * havregrøt blanda med tørrmelk og risiner - m sukker+kanel * syltetøy på tube *lommelerke med Inverness cream - whiskylikør) PS: Ha med en sunlight såpe (vanlig håndsåpe, selges i 2pkn. på Rema for 8,-) - Da kan du vaske ullklær, hår, kropp og ta oppvasken med samme såpa. Genial liten dings:) Siter
Dommern Skrevet 13. august 2004 Skrevet 13. august 2004 Sendte mail til Compact om muligheten å bestille direkte hos dem, og innen 10 minutter (kødder ikke) så ringte en meget hyggelig dame fra Compact tilbake til meg. Hun skal sende prøver i posten, og jeg kunne tilogmed få noen eldre rasjoner gratis (kun porto) om jeg bestillte, da de var for gamle å selge til forsvaret, men fortsatt fullt spiselige. Kjempeservice, så her blir det nok til å bestille en gjeng rasjoner fra Compact! Siter
Gjest Anonymous Skrevet 13. august 2004 Skrevet 13. august 2004 kan slå et slag for Toro sin utmerkede pastaretter: Pasta al Pesto og Pasta di Napoli (tomat). merk at begge blir best med litt smør, men at det går fint uten og. fikk mye fisk på Memurutunga for litt over en uke siden, skar 1 kg ørret i passe stykker, lot dem trekke, fjerna skinn og bein, la til side. kokte inn fiskekraften, fjerna skum og tilsatte en pose Pasta al Pesto, når pastaen var nær ferdig gikk fiskebitene tilbake i gryta. (kylling i karri ble sikringskost etter dette, ellers viste også real turmat sin vegetarrett seg å passe bra som tilbehør til fisk) Siter
panda Skrevet 24. august 2004 Skrevet 24. august 2004 Sitat * myggost Her er det åpenbart noe jeg har misset. Er dette et nytt våpen mot mygg, eller er meningen at man skal spise det ? Eller er det rett og slett snakk om ost med myggsmak ? Siter
Gjest Anonymous Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 Dette har jeg alltid med på en fleredagerstur: godt brød+ fire pålegg bixit kjeks + gjerne et kjeksslag til marsipan mørk sjokolade I tillegg kommer gjerne noen godsaker som er handla mer på impuls rett før avgang. Middagene varierer, men det er gjerne basert på pasta. Det er rart med turmat, men man blit bare så besatt sulten av en lang marsj at stort sett alt smaker godt (gjør likevel ett forbehold for kristins omtalte myggost...). Jeg ser debatten går om drytechs mat. I mine øyne er den både overpriset og ikke særlig god. Den gir heller ikke den tunge solide metthetsfølelsen jeg søker etter en lang turdag. Siter
Julia Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 push: det hørtes ut som mye vekt i sekken pga mat . Forøvrig har jeg det ofte omvendt: en kropp som er i aktivitet er i forbrenningsfasen. I denne fasen blir du ikke mye sulten, nei, fordi kroppen har helt andre ting gjøre enn å tenke på enn mat. For å tenke mat skal kroppen være i ro (nå snakker jeg om store porsjoner mat her, det er helt klart at man må spise underveis for tilføre energi). Jeg blir derfor aldri veldig sulten etter store, krevende turer, tvert imot, matlysten er sjelden mer enn passe. Det er godt med varm mat etter tur (og viktig), men jeg klarer IKKE store mengder når jeg er fysisk utslitt. En Realpose holder som regen for både Morten og meg. Du må ha en STOR mage, push Siter
Håvard Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 Trenger ikke så mye mat nei Julia......... men et lite rypebryst hadde nok maven din satt pris på å..... Siter
Dommern Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 ÉN Real-pose til TO personer? Nesten ikke til å tro! Siter
Julia Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 Vi spiser som mus, vi Dvs Morten hadde nok spiste den alene og, men jeg ville ikke klart min. Så da blir det deling. Ellers bruker vi mye sånne tyske pasta-pakker som er hurtigkokende og med smak. Det er omtrent like mye mat som en real pose... (og da også som regel en pose for to, med få unntak). Ellers når vi telter ved bilen forhåndskoker vi gryteretter. Da blir det større porsjoner. Men Morten spiser uansett så mye som det finnes mat, dvs han klarer seg med lite når det finnes lite, men spiser ellers så lenge til det er tomt, uansett om han var mett for lenge siden... Siter
Robert Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 Jeg har alltid med både brød og pålegg, kjeks og sjokolade. De nye Squeeze-flaskene med syltetøy fra Nora er geniale - ikke noe klin og lav vekt. Er jeg på telttur har jeg med Real turmat så det holder. Synes de er gode og blir passe mett hvis jeg spiser brød ved siden av. Julia, jeg trodde jeg hadde overbevist Morten om at det er viktig å spise jevnlig og mye når man er så mye i aktivitet som man er på langtur i fjellet? Enig i at maten ikke alltid smaker, og at det er lettere å ty til sjokolade, men det er viktig å få i seg litt ordentlig mat innimellom. Da blir turen mye lettere - særlig etter at man passererer 10-12 timer. Jeg passer ihvertfall på å stappe i meg mat så fort jeg har sjansen. En liten brødskive med syltetøy eller sjokade, to safari-kjeks og en bit sjokolade, alt sammen skylt ned med friskt og iskaldt fjell-bekk-vann. Da smiler livet atter, og nye topper blir en lek! Siter
Gjest Anonymous Skrevet 26. august 2004 Skrevet 26. august 2004 Sitat En Realpose holder som regen for både Morten og meg. I motsetning til deg Julia, så har jeg LYST på mat når jeg er på tur. Tar alltid en pause etter å ha gått ca 1 time, da er jeg oftest kommet over skoggrensa, utsikten er god og matlysten er på topp! Har nok også en sammenheng med at frokosten ikke er favorittmåltidet mitt. Matpakken min er STOR når jeg går på tur, brødskiver med saltpålegg (med EKTE majones), stormkjøkkenet ligger i sekken for tilberedning av varm drikke og rett-i-koppen for variasjonens skyld. Spiser minst hver annen time – spesielt viktig ved slutten av lange turer – lett å glemme/”vi er snart fremme” – lite mat på slutten av lange turer (10-12t) får jeg hodepine av. Tar også gjerne med Kornmo med brunost og ”muleposen” MÅ ligge lett tilgjengelig – fylt med en blanding av salte peanøtter, sjokoladebiter og rosiner – nam,nam:-). En posjon REAL turmat må jeg ha en par-tre skiver til hvis det skal være middag (dvs. alltid ved teltet ETTER turen, tynger FOR mye i magen hvis den inntas i løpet av turen) Er i utgangspunktet tynn og med "normal" matlyst, men i sommer har jeg vært så mye i fjellet at jobb-antrekket strammer både her og der:-) haldis Siter
Julia Skrevet 27. august 2004 Skrevet 27. august 2004 OK, jeg må nok relativere meg litt her. Og push, jeg mente ikke du måtte ha stor mage, men mye plass i den . Det er et faktum at matforbrenning koster kroppen energi. Og når en holder på med en fysisk slitsom aktivitet så har kroppen nok med den - han kan ikke drive med fordøying og forbrenning av større matmengder samtidig. (Det blir jo akkurat det samme omvendt - har du spist mye, så er ikke kroppen klar for stor fysisk innsats rett etterpå - den må gjøre fordøyingsjobben først.) Det er helt klart du må spise underveis - jevnlig og i mindre store mengder om gangen, slik at systemet ikke overbelastes. Og en time eller to etter en lang og slitsom tur kommer også sylten og matlysten etterhvert tilbake. Da har kroppen roet seg ned og er klar for påfyll av energi. Kanskje det også er en forskjell mellom menn og kvinnner her. Robert f.e. vet jeg at han klarer store mengder rett etter en lang dag . Håper at det er klarere nå hvordan jeg mente det... Siter
Gjest Anonymous Skrevet 30. august 2004 Skrevet 30. august 2004 Hei. Har med Real turmat(kylling i karri er favoritt), knekkebrød/brød, tubeost, syltetøy, havregrøt til frokost(hjemmeblandet i porsjoner), sjokolade, rosiner, nøtter, noen Rett i koppen og/eller Toroposer. Må ha jevnlig matinntak for ikke å bli slapp! En liten flaske solbærsaft er lurt. God både varm og kald, og er samtidig både godt og næringsrikt. En knert cognac er selvskreven i sekken!!!! GOD TUR!!! Siter
Gjest Anonymous Skrevet 31. august 2004 Skrevet 31. august 2004 Joda,julia, etter et måltid er magen min ganske stor... jeg tilhører dem som liker å spise meg stappmett når jeg er skikkelig sulten. Sekken blir ikke så tung som du tror. Jeg går sjelden med mat for mer enn to døgn i den uansett. Marsipan og sjokolade er "tungt" i seg selv, men man behøver jo ikke mange gram av det pr dag. Det er diverse hensyn som skal tas til turmat. Her er behovene i prioritert rekkefølge for meg: 1. mye energi 2. lett å tilberede 3. god smak - god metthetsfølelse, trivselfølelse på tur 4. ikke for høy totalvekt 5. nogenlunde sunn totaldiett 6. ikke lage lekkasjer og griseri i sekken! (jeg har sett hvordan en sekk så ut etter at en "nøtte"-boks mista lokket... ullgenser impregnert med sukkerkliss er ikke lekkert) Det var en her som skrøt av squeezevarianten av sylteøy som har kommet. Min erfaring er at dette sylteøy renner over alt, inkludert utover egen flaske. Går ikke lang tid for flasken sitter fast i labben som en sliten tube med klistersmøring! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.