Gå til innhold
  • Bli medlem

Bikepacking


torbus

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg lurer på om noen kan anbefale et lett og kompakt telt til bikepacking. Jeg er ny med telting (har ikke sovet ute siden øvelser i militæret for mer enn 20 år siden), men jeg har blitt utrolig giret på denne typen ferie etter å ha lest mye om det i det siste.

Jeg vil reise lett, da sykkelgleden er viktig, så vekt og størrelse på utstyret betyr mye. 

Jeg trenger også en (lett og kompakt) sovepose og liggeunderlag, og tar gjerne imot anbefalinger. 

Jeg ser for meg et bæresystem av typen handlebar-pack, frame-bag og saddlebag (pluss noen mindre innretninger til kamera, mat, flasker). Tar imot anbefalinger her også.

Utstyret kommer forresten til å bli brukt om sommeren (+ sen vår, tidlig høst). Ikke i kuldegrader. 

Etter å ha varmet opp med noen turer i marka rundt Oslo-området, ser jeg for meg at min første (ordentlige) tur kommer til å ta utgangspunkt i Mjølkevegen (med mulig start på Vinstra), med noen netter rundt Beitostølen og Valdresflya (ser for meg en alternativ rute fra Beitostølen ned mot Vågå, Skjåk, Geiranger, til Åndalsnes og tog tilbake til Oslo), så selv om jeg ikke trenger utstyr til vinterføre, må det tåle norsk sommervær i litt høyde. 

Teltet jeg heller mot er Big Agnes copper spur hv ul1, men jeg tar gjerne tips i denne prisklassen (Max 5000 kroner). Litt usikker på om et enmannstelt kan bli lite, da jeg er 184 cm høy, og jeg ser derfor også på 2-mannstelt i samme prisklasse. Et enda lettere tomannstelt jeg har sett på, er Big Agnes Fly Creek HV UL2. Begge teltene er tilrettelagt for nettopp syklister, men sistnevnte er ikke frittstående (har det egentlig noe særlig betydning, sånn utover at jeg ikke kan trene på å sette det opp i stua?).

Sovepose: håper jeg slipper unna med 2000 kroner. 

Erfaring: Sykler mye, men ellers meget begrenset. Mine turer i marka består av dagsturer til fots og sykkel i marka rundt Oslo, og jeg har aldri fyrt opp en primus, så jeg ser for meg å lære mye underveis. Men det nevnte området er så vidt jeg ser godt utstyrt med campingplasser og overnattingsmuligheter, og virker således som en trygg start.

Sykkelen jeg skal bruke er denne.

 

6DD5C3B7-782D-4127-8547-85BEDB20A66D.jpeg

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Støtter forslaget om BA copper spur hv1 eller 2 ul. Lett gjennomtenkt telt som brukes av mange. De har vel også en utgave som er dedikert syklister og om jeg ikke husker feil har litt kortere stangsegmenter. Selv bruker jeg dette på mine turer.

B43299E7-8EA6-43B7-BFB3-35799E3A781F.thumb.jpeg.f901d722d26b03bc969b57a20b9c5759.jpeg

1 persons med gedigent fortelt. Lite fotavtrykk der du skal sove gjør det lettere å finne flat mark. 

Ellers er jeg helt i starten av Bikepacking selv og har nettopp lagt ut denne video som presenterer et rimelig alternativ.

Er mulig du for seriøs langtur burde gå for noen dyrere/bedre, les gjennomprøvde bagger og vesker. Litt kjedelig om fester etc ikke holder mål. Har ikke nok bruksdøgn på mine til å si noe om det pr i dag.

Kom gjerne med tilbakemelding om hva du ender opp med. 

Lykke til.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gøy at det er andre her på forumet som interesserer seg for bikepacking.

Når det gjelder vesker, så er det vesker fra Ortlieb, Restrap og Apidura som gjelder. Ortlieb Seat-Pack, Ortlieb Handlebar-Pack og Ortlieb Frame-Pack skal være det aller beste.

https://bikeshop.no/ortlieb/orf9901/ortlieb-seat-pack-seteveske-grå-8-165l-vanntett

https://bikeshop.no/ortlieb/orf9921/ortlieb-handlebar-pack-styreveske-grå-15l-vanntett

https://bikeshop.no/ortlieb/orf9972/ortlieb-frame-pack-l-rammeveske-grå-6l-vanntett

Men som med alt annet fra Ortlieb kommer kvalitet med en stiv pris. (Kvalitet koster.)

Jeg har ikke så stort budsjett til bikepackingutstyr, jeg her derfor gått til innkjøp av vesentlig billigere vesker fra XXL som jeg skal teste på en 3 dagers tur nå til helgen, nemlig disse:

https://www.xxl.no/white-traveler-saddle-bag-large-sykkelbag-for-setet-svart/p/1172081_1_style

https://www.xxl.no/white-traveler-handlebar-bag-sykkelbag-for-styret-svart/p/1172079_1_style

Jeg har ikke kjøpt noen rammeveske av den enkle grunn at jeg skal pakke teltet i en pakkpose, som så skal stroppes fast til overrøret på ramma.

Jeg prøve pakket veskene fra XL/White i helgen, og kvaliteten på veskene virker grei nok, men man kan lett se at det er en billig løsning, veskene er mindre enn de store man ka få fra Ortlieb, derfor blir det trangt om plassen, det blir vanskelig å få med mat for noe særlig mer enn 4 dager. Spesielt styrevesken med sine 4 liter, er liten. Styrevesken var også vanskelig å montere på min sykkel uten at det ble konflikt med kablene på styret, Ortlieb har noen avstandsstykker på sin veske, og jeg lurer på om jeg skal prøve å lage noe lignende selv dersom jeg finner egnet materiale i kveld. Setevesken ser derimot ut til å fungere bedre jeg tok en prøvetur med fullpakket sykkel i nabolaget, og da kunne jeg ikke merke noe svai fra den.

Teltet jeg skal bruke er forøvrig ett Hilleberg Unna jeg har hatt i mange år, det tåler mer eller mindre "alt", men tar litt plass. (Det er derfor jeg skal feste det direkte på ramma i en vanlig pakkpose.)

 

 

Endret av Arcticpeak
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

BA har bikepacking versjon av et par av teltene . Er vel Copper Spur og FLy creek. De har kortere stangledd og oppbevaringspose er paget slik at du kan feste teltet på styret. Og noe smådetaljer som feste til hjelm på innertelt og noen stropper på ytterduk en kan feste klær etc for tørk så de ikke blåser avgårde. Siste hadde kanskje vært en ide på flere telt. Jeg tror nok jeg hadde valg Copper Spur fremfor FLy Creek. Det fordi det er helt selvstående og du får mer plass til bagasje i det. FLy Creek sagger også mer i duken i fotenden siden et bare er en stang der. Bruker selv Copper Spur UL2 selv som telt nr 1, dog forrige modell siden det er fra 2009 eller noe.
Du får jo også Tigerwall som er veldig lette, helt ned i 765gr for tomanns men det koster mye.

Sovepose. Se på Warmpeace sine dunposer. 
Liggeunderlag. Bruker selv Exped sine. Sommer er Synmat UL7 i LW versjon. Pakker lite og lett.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har gjort som deg @Arcticpeak og handlet fra xxl. Vil rett og slett teste om det er mulig å komme seg på tur på budsjett. Som deg fikk jeg problem med feste av bag på styret pga kabler og grep for hendene. Prøvde å lage til noe, men endte opp med å kjøpe en løsning og det fungerte mye bedre.

Som jeg viser i filmen i forrige post endte jeg for totalt oppsett på 1.335,- som jeg syns er helt greit og det er samme pris som 1 veske fra Ortlieb. Uten sammenligning for øvrig.

 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi endte opp med å hate bikepacking etter to måneder på tur men gjorde noen erfaringer. 
Telt: vi hadde vanlig tunell, skulle hatt selvstående. Det var mange ganger det var dritt å få pluggfeste. Du er i praksis veldig begrenset i steder å sette opp teltet og da blir det flere dårlige teltplasser du må bruke. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barskekarsten skrev (33 minutter siden):

Vi endte opp med å hate bikepacking etter to måneder på tur men gjorde noen erfaringer. 
Telt: vi hadde vanlig tunell, skulle hatt selvstående. Det var mange ganger det var dritt å få pluggfeste. Du er i praksis veldig begrenset i steder å sette opp teltet og da blir det flere dårlige teltplasser du må bruke. 

Endte du opp med å hate bikepacking p.g.a. teltet?

Det er vel litt sånn at man ikke liker bilturer fordi man alltid velger å bo på de dårligste hotellene og spise på de verste stedene......

Jeg regner med at det er noe jeg har misforstått her.

Forøvrig bruker jeg selv tunneltelt ofte, og min erfaring er at jeg alltid får til å sette det opp, til og med på bare berget, men man må da lage pluggfester av det man finner i nærheten, d.v.s. stokker, steiner, padleårer eller annet. Men det er jo klart at selvstående telt er enklere å finne steder til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjertelig takk for svar!

Jeg bestilte Big Agnes Copper for en person. :)

Hva bager angår har jeg også sett på White, så videoen over var glimrende! Jeg tror jeg prøver ramme-bagen deres, da den uansett ikke kommer til å lastes med annet enn slanger, verktøy, mat, etc., og siden jeg har sykkel fra White, passer den sikkert greit. Den de selger hos XXL nå er også 4 liter, men vesentlig mindre enn den i videoen. Jeg tror derfor jeg slipper å fjerne den ene flaskeholderen. 

Ellers synes jeg det er litt vanskelig å vite hvor stor bagen på setet og den på styret trenger å være. Får man f.eks. en sovepose og litt klær opp i 9-liters-bagen til White? 

Jeg tror ikke det er noen fysiske butikker i Oslo-området som selger denne typen bager (med unntak for XXL, men de har begrenset utvalg), så det blir YouTube-videoer som eneste referanse.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at rammeveska på nettsiden til xxl nok vil passe din sykkel bedre enn den jeg kjøpte. Tror ikke min rammeveske hadde passet triangelet på din sykkel. (Forøvrig så jeg senest i dag at xxl på Strømmen hadde 2 igjen av den jeg har)

Seteveska fra White er på 10 liter (jeg sier 9 i filmen, men det er feil) og i den får jeg stappet sovepose, pute, liggeunderlag og litt ekstra tøy. Som du ser har jeg valgt å ha teltet på styret og valgte å kjøpe bare holderen og står da friere til å bruke så stor eller liten drybag jeg vil.

Seteveska og styreholderen er det jeg så langt er mest fornøyd med.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

torbus skrev (13 timer siden):

Ellers synes jeg det er litt vanskelig å vite hvor stor bagen på setet og den på styret trenger å være. Får man f.eks. en sovepose og litt klær opp i 9-liters-bagen til White? 

Jeg tror ikke det er noen fysiske butikker i Oslo-området som selger denne typen bager (med unntak for XXL, men de har begrenset utvalg), så det blir YouTube-videoer som eneste referanse.

 

Jeg har pakket kokekar (med gassboks og primus inni), noe mat, soveposen og pute i setebaggen, det er fremdeles litt plass til klær i den, men de har jeg pakket andre steder.

G-sport og Intersport selger noe bikepacking utstyr fra Topeak, og Oslo Sportslager har ett bra utvalg.
Spinn har også en del bikepackingutstyr på nettsidene deres, men jeg har ikke vært i butikken deres.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer på om jeg skal bruke denne tråden til å stille noen nybegynnerspørsmål, i stedet for å starte nye tråder om alt jeg lurer på. Hvis det er innenfor forumreglementet. Jeg søker i forumet før jeg spør, men noe av det jeg lurer på er muligens så banalt at ingen tidligere har trengt å spørre. ;)

Det meste er ikke spesielt relatert til bikepacking, dog, men vanlig friluftsliv.

Så tre spørsmål: 

1.  Campingplasser.

I utgangspunktet kommer jeg til å slå opp teltet i det fri, men noen ganger kan man trenge fasiliteter til klesvask, dusj, strøm til diverse ladbare enheter, osv. 

Er dette noe de fleste campingplasser har? 

Og er det vanligvis et problem å få plass med et enmannstelt på en campingplass i fellesferien? I den grad det er mulig å spå noe som helst om kapasiteten i min tids mest spesielle sommer. 

2. Sykkelhavari.

Jeg har sjelden hatt behov for noe mer enn å lappe/ skifte slange. Jeg tenkte å lære meg å skjøtte kjede i tilfelle det ryker. Er det noe mer jeg burde tenke på? Skulle man få fullt havari langt oppi fjellet, vil det alltid dukke opp noen som kan bistå med hjelp til nærmeste tettsted (hvis noen tør å stoppe for fremmede i disse tider ...). 

3. Koking.

En morgen uten kaffe er en skremmende tanke, og jeg tenkte å ta med aeropress. Den veier nesten ingenting og tar lite plass. Hva er det minste jeg trenger av utstyr for å varme vann (og kanskje også kunne steke noen pølser?).

Eller begynner vi her og snakke om ting som tar så mye plass at det kanskje er bedre å finne seg en kafé?

Jeg endte forresten opp med seteveske og styreveske fra Ortlieb. Tror ikke jeg tør å satse på noe som ikke er helt vanntett, og bikeshop.no hadde bra tilbud på den ene av dem. 15 liter i den foran. 8-16 liter i den bak. Begge kan komprimeres til å bli ganske små hvis jeg ikke pakker dem fulle. Jeg bør således ha god plass, men jeg vil likevel minimere vekten til et absolutt minimum. Alle råd til nybegynnere ser ut til å starte med at vi pakker for mye. Jeg vil heller pakke for lite og finne en butikk ved behov. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Ja, de fleste campingplasser har vaskemaskiner, dusj og strøm. Vaskemaskiner og dusj må man som oftest betale ekstra for.

2. Ta med et multiverktøy slik at du kan etterstramme skruer og bolter dersom de løsner. Sjekk på forhånd at du har det du trenger til alle bolter/skruer på forhånd. Slike multiverktøy for sykkel selges i alle sportsbutikker og på Biltema.

https://www.biltema.no/fritid/sykkel/sykkelservice/sykkelverktoy/universalverktoy-2000038266

3. En gassprimus fungerer fint til ditt formål, det finnes omtrent en million å velge mellom. sannsynligvis det mest diskuterte temaet her på forumet, alle har sine favoritter, og den man eier selv er selvsagt mye bedre enn alle andre. 🤣
Siden jeg allerede har linket til Biltema, dette skulle gjøre jobben, lite og snertent, noe som er viktig når man har begrenset plass:
https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/gasskjokken-26-kw-2000042960

Kan sikkert kombineres med dette: 
https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/kokekarsett-0509-l-2000035737

Det skal visst være plass både til en gassboks og brenneren nede i kjelsettet. 
Jeg har ikke prøvd disse selv, men inntrykket mitt fra andre her på forumet er at folk er fornøyde med primusene fra Biltema.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med fine vesker, noe bedre får du ikke tak i. Ellers istemmer jeg det @Arcticpeak alt har nevnt. Om du får problem med sykkelen er det mest sannsynlig med en punktering, men det mestrer du. Skulle du være så uheldig at kjedet ryker trenger du en kjedekutter og splint, eller en kjedelås. Pass på å få rett splint/lås til ditt kjede, 8, 9, 10-delt etc.

Minimalistisk kjøkkenløsning kan være Colaboks og rødsprit og varme vannet i en egnet "kaffi"-kopp, og er vel det som tar minst plass. 

Selv foretrekker jeg litt tyngre alternativ og bruker det settet fra Biltema som @Arcticpeak linker til, både kjelesettet og brenner.  Ønsker du å se settet litt mer inngående så har jeg en presentasjon av Biltemakjøkkenet her. Ellers er et kaffé besøk et hyggelig avbrekk som en bør unne seg innimellom, men kaffidråpa om morgenen ordner jeg allerhelst selv.

Sovepose bør ut fra vekt og komprimering være dun. En svak pose kan bedres ved å ligge i langt ullundertøy og ullsokker (strømper) og er særlig aktuelt om du skal campe på fjellet. Jeg har brukt Bamseunderlag inntil for noen år siden på vanlige sykkelturer. Det er billig, men veldig plasskrevende til Bikepacking og kan være utfordrende å finne plass til. Kan kanskje stroppes på styreveske, eller seteveske. Det beste vil være et isolert oppblåsbart som er både pakkvennlig og komfortabelt.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er mer av biketouring -typen og kjøpte for noen år siden en ramme og sadelveske for å prøve bikepacking. Dilemmaet for meg ble at at disse veskene nesten ikke rommer noen ting pga. formfaktoren og at jeg derfor ble tvunget til å bruke ryggsekk i tillegg (noe jeg misliker). Man skal hardstappe virkelig godt for å få ondebrokje, soveposen og liggeunderlaget nedi en pølseformet sadelveske, og f.eks 14L blir ikke mye altså. Og, hvor gjør man av allt det andre - ned i en rammeveske som er nesten like umulig? Hva med vann da? Jeg fant fort ut at det var like greit å beholde bagasjebrettet og slenge på sykkelveskene igjen. Skaffer man seg et par lette sykkelvesker (under kiloen for paret), blir ikke vekta så ille alikevel og jeg har flere ganger vært på ukesturer med 7-8 kilo totalt og forsåvidt ikke savnet noe. Nå som jeg har blitt seniorsyklist setter jeg mer pris på komfort og totalvekta ligger på rundt 12-13 kilo, og kan sykle i månedsvis med dette hvis jeg absolutt vil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke vurdert å sette på et bagasjebrett? Da kan du jo både sette på sidevesker og stroppe fast telt, liggeunderlag etc i midten. Evt voluminøs fibersovepose og klær i en vanntett pakksekk. Ser at Biltema har vanntette sidevesker til 340 kr. 23 liter pr stk. Enkelt å pakke med store topplokk. For vektfordelingens skyld er det sikkert greit å ikke pakke alt bak, men det er fint å slippe å spille Tetris en halvtime hver dag for å få pakket sykkelen 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg har vært på en del sykkelturer i tidens løp. Og faktisk bygget et par touringsykler til dette foremål. Den ene ble da også stjålet. Ganske tradisjonelt har jeg brukt bagasjebrettt med 2 sykkeltasker. Ortlieb er sikkert bedst og mest slitesterke, men Biltemas er helt OK og kloner av Ortlieb og vanntette med rullelukning. I sideveskene har du hva du trenger av pik-pak og på toppen av bagasjebrettet kan ligge en telt rulle og en soveposerulle. På styret en avtakbar styrtaske med pas, penge foto, snob, kart mm. 

Det er vel bare i Norge noen sykler med tung ryggsekk, så sadlen kommer opp i drøbelen og en får høyt tyngdepunkt.

Campingplasser kan du google gjennom de ulike camping organisasjoner eller enkeltvis på google kart.

Du må lære dig litt om sykkelreparasjon! Det finnes ulike håndbøker om dette og Haynes, som utgir bilreparasjons håndbøker har også en om sykler. Google!

Lappe punktering må du lære. Forholdsvis sjeldent kjede ryker på tur, men ha samleled og kjedesprenger med. Og lær det! Litt vanskelig faktisk.

Men på tur med bagasje skjer det at eiker ryker!! Og som regel på den mest klønete siden, nemlig hvor kassetten (girhjulene sitter). De ryker på den siden, fordi eikene på denne siden sitter ganske flatt (for å gi plass til kassetten) motsatt andre siden , hvor de sitter mer "paraplyformet". Lær derfor å ta kassetten av, dekk og slange av og ha med reserveeiker, eikernøkkel. Forsøkmå få hjulet så rett og rundt som mulig ved å justere (stramme/løsne) eiker. Du skal væe fornøyd med at de moderne kassetter bare kan dras av og ikke sitter med gjenge!!

Elgen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ru.mad skrev (På 23.5.2020 den 18.24):

Jeg er mer av biketouring -typen og kjøpte for noen år siden en ramme og sadelveske for å prøve bikepacking. Dilemmaet for meg ble at at disse veskene nesten ikke rommer noen ting pga. formfaktoren og at jeg derfor ble tvunget til å bruke ryggsekk i tillegg (noe jeg misliker). Man skal hardstappe virkelig godt for å få ondebrokje, soveposen og liggeunderlaget nedi en pølseformet sadelveske, og f.eks 14L blir ikke mye altså. Og, hvor gjør man av allt det andre - ned i en rammeveske som er nesten like umulig? Hva med vann da? Jeg fant fort ut at det var like greit å beholde bagasjebrettet og slenge på sykkelveskene igjen. Skaffer man seg et par lette sykkelvesker (under kiloen for paret), blir ikke vekta så ille alikevel og jeg har flere ganger vært på ukesturer med 7-8 kilo totalt og forsåvidt ikke savnet noe. Nå som jeg har blitt seniorsyklist setter jeg mer pris på komfort og totalvekta ligger på rundt 12-13 kilo, og kan sykle i månedsvis med dette hvis jeg absolutt vil.

Du må ha styreveske i tillegg, da får man med seg det man trenger.

Med et bikepacking oppsett blir det mye enklere å sykle på tur på stier, det er også mye enklere å trille sykkelen, dersom det er behov for det. Det er også mye mer behagelig å sykle med bikepacking oppsett. 
Men dersom man har sykkel med bagasjebrett, og hovedsakelig skal sykle på vei, er sidevesker helt klart mye enklere å ha med å gjøre.
Ja takk, begge deler sier jeg, alt koker ned til hva mans skal gjøre og hva slags sykkel man har.
Her noen bilder fra helgens tur, hvor jeg var glad jeg ikke hadde sidevesker. Jeg har også lagt med et bilde fra en sykkeltur i Nordmarka i fjor med sidevesker.

DSC_0055.JPG

DSC_0042.JPG

DSC_0040.JPG

DSC_1387.JPG

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Jeg skal ikke si noe særlig mot bikepacking, men jeg liker ikke for stor vekt på styre/forhjul og har derfor unngått low-rider frontvesker og tunge styrtaske ut over pass, penge foto "dagligvarer".

Styringen kan let bli tung og noe vinglete, særlig hvis oppakningen "svupper" litt fra side til side. Jeg vet ikke hvor tykk den grønne pose i rammen er , men jeg ville nødig sykle med noe stort der, så man må hjulbeint. 

Sykkeltasker på bagasjebrett har aldri vært i veien for meg, men har da ikke syklet på helt smalle skogsstier. Eller ved trekking. Faktisk er de ganske fine å sette sykkelen fra sig opp mot treer, hus, gjerder mv.

Elgen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nok engang takk for gode svar! 

Jeg har mottatt veskene (styre og sete). Festa dem på sykkelen og stappet i klær for å se hva det er plass til. Tok en liten runde i nabolaget med rundt 5 kilo i frontveska, og det føltes bra. Det er en drøy kilo mer enn jeg har planer om å ha oppi der (tenker ca. 3 kilo foran og bak). Tror også klaringa ned til hjulet er ok (var litt bekymret for det), men med dempere er nok dette noe jeg må være obs på i terreng. Bør kanskje pumpe litt mer luft i demperen. Det er sykler som er mer egnet til å henge utstyr på enn min, men etter litt pludring fant jeg ut av hvordan jeg henger frontveska på styret uten å belaste vaiere. Jeg må nok også improvisere litt når det gjelder vann. Har en kompakt sykkelsekk med vannpose, men vil helst unngå sekk. Lurer derfor på ducktape og enkle holdere på hver side av gaffelen. :) Noe sånt har jeg sikkert liggende etter noen gamle sykler. 

Når det er sagt skal jeg ikke så langt fra folk at tilgangen på vann blir et problem. 

Ellers virker kvaliteten på de to Ortlieb-veskene meget bra. Det er tydelig at disse er lager for å tåle juling. 

Var innom XXL og prøvde rammeveska til White, men den var litt for lang. Får lete mer. 

Planen er fortsatt Mjølkevegen (med noen avstikkere) om en drøy måned, men jeg skal få varma opp med overnattingsturer og lengre sykkelturer med utstyr før den tid. Det er en del stigninger som skal forseres, og jeg vil tro 10 ekstra kilo merkes. Dessuten tror jeg at jeg trenger noen overnattinger for å se hva slags klær jeg faktisk trenger i ulikt vær. Er som sagt meget uerfaren med denne typen uteliv. 

Sånn i utgangspunktet tenker jeg følgende klær (og så går jeg for å vaske ofte):

I tillegg til det jeg sykler i (sykkelbukse, sykkelskjorte, softshell sykkeljakke (usikker på om jeg trenger jakka om sommeren, så den kan utgå).

3 boksere.

3 par sokker.

2 superundertøy overdeler.

1 superundertøy underdel (til soving).

1 stykk turbukse (med avtagbare bein) for bruk om kvelden.

Lett og kompakt vindjakke (vannsøyle 10000mm).

1 ganske tynn og lett fleecejakke (kan brukes som sykkeljakke ved behov, dersom jeg dropper sykkeljakke, men tanken er at den er fin om kvelden).

Genser i ull (en egnet genser har jeg ikke, så den må eventuelt kjøpes).

Lue/hals.

Ekstra sykkelbukse (tror jeg).

Ekstra sykkelskjorte (tror jeg). 

Lette joggesko eller sandaler (sykler med clips, så jeg må dessverre ha med sko).

Bortsett fra ullgenseren har jeg alt nevnt over.

Regnbukse: vet egentlig ikke om jeg trenger det. Tror værmeldinga for juli får avgjøre om jeg kjøper det (for jeg har det ikke), men jeg tenker vel litt som så at hvis det regner når man sykler, blir man våt uansett, og selv om Norge er et land med skiftende vær, er det årets varmeste måned. 

Det skal også sies at jeg ikke har noe tidsramme (sånn utover at jeg har 3 uker ferie, og kommer til å være borte mellom 4-5 dager og 2 uker). Skulle været bli helt krise, eller hvis jeg trenger en solid hviledag eller to, klarer jeg nok å finne noe med ordentlig tak, da det er lite trolig at utleiesteder har full kapasitet i år. Jeg er også åpen for andre ruter, dersom været skulle tilsi at området (rundt Beitostølen, Valdres, Gol) ikke er egnet i år, og siden jeg (sannsynligvis) kommer til å gjøre dette alene, kan alle planer endres på dagen. 

Det skal også sies at det ikke må legges for mye i uttrykket «planer», da jeg ikke liker planer når jeg reiser (selv om denne reiseformen er helt ny for meg), så med unntak for at jeg sjekker kart (eller rettere sagt Google Maps og Bikemap, og leser diverse tips for dette området), kan det jeg kaller planer egentlig sammenfattes slik:

-Ta med sykkelen på toget til Vinstra.

-Finn Mjølkevegen.

-Ta resten som det kommer. 

Jeg vil fotografere, se nye steder, sykle, spise lokal mat og oppleve noe nytt. 

Jeg fant forresten dingsen i linken under da jeg googlet litt om vasking av klær ute i det fri. Noen som har erfaring med noe tilsvarende? For med lite klær må jeg vaske ganske ofte. Det jeg sykler i trenger daglig vask (eller annen hver, dersom jeg har med ekstra sykkelbukse og skjorte). 

https://www.outnorth.no/scrubba/wash-bag-mini#Green

Jeg begynner å bli skikkelig gira. Kan nesten ikke vente på at teltet kommer sånn at jeg kan prøve det. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tipper du kommer til å få en fantastisk tur. Med et par prøveturer finner du ut hva du trenger av klær og hva du klarer deg uten, jeg tror du har det godt utgangspunkt i listen din.

Og ikke stress med vaskingen. Det er lov å lukte høgg når man er på tur. Og en vanlig pakkpose duger fint som vaskemaskin. Det største problemet med vasking kan være mangel på tørketrommel hvis det er kaldt, rått og lite vind.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ikke mene så mye om hva folk har med på tur, vi har tross alt forskjellige behov. Problemet er som regel vekt og omfang da sykkelvesker ikke rommer all verden. Må du i tillegg bruke sekk for å få det med er behovet inne for å redusere pakklista. (sekk er greit på dagstur, ikke 1-2 uker)

Jeg har ikke fasit, men jeg har mange år med tursykling langs vei og 2 til 4 vesker + styreveske. Etter å ha prøvepakket mine nyinnkjøpte vesker for bikepacking måtte en mager pakkliste reduseres ytterligere. 

Kom hjem fra 2 døgnstur i går kveld og dette er hva jeg hadde av klær: 

1 par tynne strømper (til sykling)

1 sykkeltruse m/padding

1 tynn langbukse (brukes sammen med sykkeltruse og når dagens sykling er over. Rulles opp til piratshorts ved behov)

1 shorts (brukes sammen med sykkeltruse og når dagens sykling er over)

1 tynn kortermet ulltrøye (til sykling)

1 fleecegenser (til sykling og fritid)

1 lett vann og vindtett skalljakke m/hette (til sykling og fritid når været krever det)

1 tynn langermet ulltrøye (brukes kun etter sykling og i sovepose ved behov)

1 par ullstrømper (i sovepose)

1 buff

På en ukestur eller mer ville det bli +1 sykkelbukse m/padding, +1 fleecegenser (Den ene vaskes og tørkes mens den andre brukes)

Den ene fleecegenser er litt større enn den andre og ved behov brukes begge (sammen med skalljakke)

Jeg velger tøy som tørker fort og helst ull pga lukt. Det er ikke artig å ta på fuktig tøy på morgenen, men det er kortvarig. I stedet for truse bruker jeg en eller annen shorts etter endt sykling og i posen ved behov.

Mitt råd vil være å lage en pakkliste med antall og vekt. Dernest finne fram det du skal ha med deg og så prøvepakke. Det vil gi en veldig god indikasjon på hvor lite plass du har til rådighet.

Om turen varer et par dager, eller et par uker vil basisutstyr være det samme. Vann og mat vil derimot variere og bestemmes etter hvor du kan få tilgang neste gang.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

torbus skrev (På 25.5.2020 den 19.28):

 Det er sykler som er mer egnet til å henge utstyr på enn min, men etter litt pludring fant jeg ut av hvordan jeg henger frontveska på styret uten å belaste vaiere. Jeg må nok også improvisere litt når det gjelder vann. Har en kompakt sykkelsekk med vannpose, men vil helst unngå sekk. Lurer derfor på ducktape og enkle holdere på hver side av gaffelen. :) Noe sånt har jeg sikkert liggende etter noen gamle sykler.  :)

Jeg så at de hadde disse til salgs på G-Max, jeg har ikke prøvd de selv, men det kan ihvertfall være en løsning som bør fungere også på dempegafler, og som kan fjernes uten spor på sykkelen etter tur.
https://www.intersport.no/308090-topeak-versacage-brakett

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.