Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg har kjøpt med to stykk store reinskinn fra Kautokeino. De er tørka og allerede ganske stive. Varmer godt, men litt ubehagelig å ha i hengekøya fordi det danner seg bretter som gnager inn i ryggen. Blir jo nesten som å ligge rett på bakken og da er jo poenget med hengekøya litt borte. 

Har noen erfaring med mykgjøring av tørka skinn? Evt om det går an å garve det hjemme? Har en oppskrift med alun på lur, men usikker på om det egner seg når skinnet allerede har blitt stivt. 

Endret av AnnaHoff
Annonse
Skrevet

Du får det ikke mykere uten å ødelegge det, så vidt jeg vet. Fordelen med tørka skinn er at du kan bruke det ute om vinteren (bare tørk det godt når du kommer hjem). Men du kan skjære det til et rektangel i den bredden og lengden du vil ha, da blir det lettere og mer pakkevennlig. Bruk en skarp kniv og skjær såvidt gjennom skinnet fra baksiden. Ikke bruk saks, da får begrepet "bad hair day" ny mening :-)

Du kan godt bruke et garvet skinn, men det trekker til seg fukt, så du kan ikke bruke det på snø eller andre fuktige underlag. Noen garvete skinn er impregnert, smurt inn med et eller annet på skinnsiden. Det tåler betydelig mer fukt, og er fortsatt mykt.

Skrevet (endret)

Hvis du vil ha mykt skinn kan du kjøpe deg et impregnert turskinn fra XXL eller lignende. Det kan du bruke året rundt. De tørka skinnene holder seg litt lenger uten å begynne å røyte avsindig mye, til gjengjeld er de litt røffere og stivere. Tror ikke du får myket de opp så mye, men du kan eventuelt spørre produsenten, de som driver med reinsdrift har som regel stålkontroll på de greiene der. 

Endret av Sovjetunionen
Skrevet
Sovjetunionen skrev (6 timer siden):

Hvis du vil ha mykt skinn kan du kjøpe deg et impregnert turskinn fra XXL eller lignende. Det kan du bruke året rundt. De tørka skinnene holder seg litt lenger uten å begynne å røyte avsindig mye, til gjengjeld er de litt røffere og stivere. Tror ikke du får myket de opp så mye, men du kan eventuelt spørre produsenten, de som driver med reinsdrift har som regel stålkontroll på de greiene der. 

Det som driver reindrift har færske skinn vær høst, så d eneste som gjører etter slakting er og spikre de på veggen til tørk

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.