Skogens Stønn Skrevet 14. februar 2020 Skrevet 14. februar 2020 Lompa skrev (På 14.2.2020 den 12.01): Mulig man kan få kjøpt noe på hyttene på svensk side? Ekspander Her kan du søke (velg Ändra for å filtrere for forskjelige ting): https://www.svenskaturistforeningen.se/hitta/?boende Siter
+Tom42 Skrevet 14. februar 2020 Skrevet 14. februar 2020 Skogens Stønn skrev (På 13.2.2020 den 19.43): Blir sulten av å lese den tråden her jo 😄 Ha ha. Kjært barn har mange navn! Ellers utrolig bra beskrivelser du gir. Egg og bønner må jo bare prøves! Ekspander Smerteklinikken. En kneoperason gikk noe galt, ikke med selve protesen med de var bort i en nerve som gav utrolig sterke smerter over to år etter operasjonen, og ofte nå også. Når smertene vekket meg om natten og sterke smerestillende var som pastiller å regne gikk jeg ofte ut i snekkerboden. Og der når jeg kunne lage noen stekespader og vedovner kom tankene på avveier, og etter et par timer kunne jeg legge meg igjen - rimelig smertefri. Og dette har jeg holdt på med , nå på tredje året. Men så har det blitt mange stekespader og ovner. Og hva var vel mer naturlig å kalle snekkerboden for nettopp - Smerteklinikken 5 Siter
Skogens Stønn Skrevet 15. februar 2020 Skrevet 15. februar 2020 Håper kneet bedres med tiden. Jeg synes du har taklet det på en positiv måte da.👍 Siter
+Robinson Skrevet 15. februar 2020 Skrevet 15. februar 2020 Tom42 skrev (På 14.2.2020 den 21.58): Smerteklinikken. En kneoperason gikk noe galt, ikke med selve protesen med de var bort i en nerve som gav utrolig sterke smerter over to år etter operasjonen, og ofte nå også. Når smertene vekket meg om natten og sterke smerestillende var som pastiller å regne gikk jeg ofte ut i snekkerboden. Og der når jeg kunne lage noen stekespader og vedovner kom tankene på avveier, og etter et par timer kunne jeg legge meg igjen - rimelig smertefri. Og dette har jeg holdt på med , nå på tredje året. Men så har det blitt mange stekespader og ovner. Og hva var vel mer naturlig å kalle snekkerboden for nettopp - Smerteklinikken Ekspander Det er ingen rettferdighet her i verden. Jeg har to hofteproteser , det er snart 4 år siden jeg fikk den siste. Og mens det var årene før operasjonene som gav meg smerter og hindret meg å gjøre ting som jeg syntes var kjekke, har jeg de siste fire årene kunnet både jakte og ta fjellturene med huset på ryggen. Helt uten smerter. Jeg glemmer at stålprotesene er der helt til jeg kommer i sikkerhetskontrollen på flyplassen. Jeg håper ting kan bedre seg for deg... 3 Siter
Skogens Stønn Skrevet 25. februar 2020 Skrevet 25. februar 2020 Tom42 skrev (På 13.2.2020 den 18.43): Tørrlng av egg. Knekk så mange egg du mener du spiser. Rør hvitte og plomme godt sammen. Hell blandingen i en form og sett den inn i stekeovnen. Temp 50 grader. Etter hvert begynner de å tørke. Ta en stekespade og vend blandingen en gang i blant. Når eggene er ferdig tørket er de som flak. La blandingen tørke litt og hell det hele opp i en hurtigmixer -og kjør - lenge, slik at blandingen blil fin - som sukker. På forhånd har jeg veide eggene og nå veier jeg det tørkede og putter "2 egg" eller hvor mange du vil i en plastpose. Disse har meget lang holdbarhet. Jeg har spist tørket egg som har vært over ett år gammelt. Tørker du i stekeovn, sett en tresleiv i dråpningen slik at fuktigheten slipper ut. Ekspander Nå har jeg testet tørkede egg, og resultatet ble veldig bra. Jeg rørte de tørrede eggene ut i vann, lot det stå en times tid mens jeg rørte av og til, og stekte dem så i stekepanne med litt krydder på. Det var ikke mulig å merke på smaken at det var tørkede egg. Dette blir et bra innslag i turmaten framover. I samme slengen prøvde jeg å tørke en boks med hermetisk brun lapskaus. Det tok sin tid før det var knusktørt, men gikk faktisk veldig bra. 800 g ble til 150 g. Jeg testet det etter tørking, blandet inn tilsvarende mengde vann som var tørket ut og gav det ett oppkok, lot det stå i 1 t 20 min i vannet før jeg kokte det opp igjen og lot det småkoke i noen minutter. Jeg synes resultatet ble bra, minst like bra som frysetørket turmat. Dette blir nok også et innslag i turmaten framover. 2 Siter
+Tom42 Skrevet 25. februar 2020 Skrevet 25. februar 2020 Skogens Stønn skrev (På 25.2.2020 den 10.17): Nå har jeg testet tørkede egg, og resultatet ble veldig bra. Jeg rørte de tørrede eggene ut i vann, lot det stå en times tid mens jeg rørte av og til, og stekte dem så i stekepanne med litt krydder på. Det var ikke mulig å merke på smaken at det var tørkede egg. Dette blir et bra innslag i turmaten framover. I samme slengen prøvde jeg å tørke en boks med hermetisk brun lapskaus. Det tok sin tid før det var knusktørt, men gikk faktisk veldig bra. 800 g ble til 150 g. Jeg testet det etter tørking, blandet inn tilsvarende mengde vann som var tørket ut og gav det ett oppkok, lot det stå i 1 t 20 min i vannet før jeg kokte det opp igjen og lot det småkoke i noen minutter. Jeg synes resultatet ble bra, minst like bra som frysetørket turmat. Dette blir nok også et innslag i turmaten framover. Ekspander Godt tips. Bare jeg kommer hjem fra Spania skal jeg også prøve det. Muligheten er jo så mange mht tørking, og man sparer mange penger i forhold til Real. Nå tar jo tilbakeføringen en tid, men ved litt planlegging - fylle blandingen på et beger før man er ca 1 time fra planlagt leirplass. Når det gjelder tomatbønner er de klar eetter ca 1 time og 15 minutter. 2 Siter
zumcern Skrevet 2. april 2020 Skrevet 2. april 2020 Bjarne H.S. skrev (På 11.2.2020 den 14.01): Ris, potetmos og pasta som tilbehør til fisk på litt lengre turer. Får jeg ikke fisk så steiker jeg noen skiver av en pølsesnabb f.eks. fra Grilstad og har i risen, potetmosen eller pastaen. Velsmakende og enkelt. En pakke skogsbacon er også ofte med. Pasta med stekt chorizopølse og sprøstekt løk Stekt Chorizopølse i ris Stekt abbor i ris Stekt skogsbacon til pasta i ostesaus (pastapakken her så jeg på tilbud nå til 9,90 på Spar her jeg bor) Jeg er ikke kresen i matveien. Det er et poeng hos meg at middagene er snarkokt, at det går lite drivstoff/gass i tilberedningen. Ulike frokostblandinger iblandet tørrmelk overtar når brødmaten er spist opp på litt lengre turer over en helg. Litt syltetøy på er ekstra godt. Frokostblandinger med tørrmelk og ekstra nøtter Frokostblandingene pakkes i ziplock-poser Ekspander Hvor mye melkepulver bruker du i frokostblandingene? Siter
+Bjarne H.S. Skrevet 2. april 2020 Skrevet 2. april 2020 zumcern skrev (På 2.4.2020 den 19.11): Hvor mye melkepulver bruker du i frokostblandingene? Ekspander Jeg bruker 100-130g tørrmelk i 750-850g frokostblanding. Omtrent. Siter
Lofoten-Møring Skrevet 2. april 2020 Skrevet 2. april 2020 Tom42 skrev (På 25.2.2020 den 10.51): Godt tips. Bare jeg kommer hjem fra Spania skal jeg også prøve det. Muligheten er jo så mange mht tørking, og man sparer mange penger i forhold til Real. Nå tar jo tilbakeføringen en tid, men ved litt planlegging - fylle blandingen på et beger før man er ca 1 time fra planlagt leirplass. Når det gjelder tomatbønner er de klar eetter ca 1 time og 15 minutter. Ekspander Tomatbønner er jo digg, har ikke tenkt over at det kan tørkes. Men har tørket brune bønner, det funker supert. Høres i grunnen logisk ut at det meste av hermetikk og ferdigprodukter kan tørkes, og til en tur på 1-2 uker kan man få både økonomisk gevinst og variasjon ift. Real. Tror kanskje jeg skal teste ut bogskinke, det har jo lav fettprosent og burde i så måte funke bra. Er dog litt skeptisk til at konsistensen kan bli gummiaktig men verdt et forsøk. Frokostblanding med tørrmelk skal også prøves 1 Siter
Larix Skrevet 3. april 2020 Skrevet 3. april 2020 Lofoten-Møring skrev (På 2.4.2020 den 20.39): har tørket brune bønner Ekspander Brune bønner er da helt alminnelig handelsvare i tørket tilstand. Dog krever de lang bløtleggings- og koketid. Får du andre "rehydreringsegenskaper" når du tørker slike som er ferdig oppbløtt? Når jeg tenker meg om, så tror jeg jeg kan svare meg selv Det gjør du helt sikkert, siden disse jo, nødvendigvis, må være kokt også, før pakking. De er jo spiseklare. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.