Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei. Har lest gjennom tråder her en del før og ja, men kan noen svare meg kjapt og enkelt anno 2019. Skal handle inn frysetørket mat og lurer på hvilke nettsider i Norge eller Sverige som kan gi tilbud på f.eks 50stk frysetørket mat. Tenker da enten Blå-band, Real turmat eller Adventure food.. Jeg bor akkurat på grensen mellom Norge og Sveirge og drar gjerne inn å henter pakke på posten i sverige hvis det vil si at jeg får det 10% billigere.. Eller er det noen nettsider som gir rabatter ved kjøp av masse? Takk for svar! 

Annonse
Skrevet

Jeg tenker at for Real så kan du sikkert ta kontakt med de direkte og spørre om de kan hjelpe deg. Ville ikke overrasket meg om de gir deg en god deal.

Når det er sagt så ville jeg vært ganske bekymret for 50 dager med mat fra en produsent. Jeg synes ofte at de forskjellige rettene blir veldig like i smaken. Gå for så mye variasjon du klarer å stappe inn i budsjettet.

Skrevet
1 minute ago, Tor Magnus said:

Når det er sagt så ville jeg vært ganske bekymret for 50 dager med mat fra en produsent. Jeg synes ofte at de forskjellige rettene blir veldig like i smaken. Gå for så mye variasjon du klarer å stappe inn i budsjettet.

Ja, variasjon er viktig. Det er trist å bli lei av maten på tur, middagen skal gjerne være et slags høydepunkt, noe man ser frem til når man er sliten. Vi gikk tom for mat på en langtur en gang, hadde bare noen poser Toro bønnestuing igjen, det levde vi på i et par-tre dager. Pluss mye blåbær (dette var om høsten). Kaffe hadde vi heller ikke, men vi kom til ei hytte der det sto en kaffekjel med gammel grugge i. Den kokte vi opp 3 ganger :-) . Har forøvrig ikke spist bønnestuing siden....
Havregryn i tillegg til frysetørket mat er fin variasjon.

  • Liker 1
  • Hehe 4
Skrevet
Akkurat nå, Bjørn J skrev:

Ja, variasjon er viktig. Det er trist å bli lei av maten på tur, middagen skal gjerne være et slags høydepunkt, noe man ser frem til når man er sliten

Jeg syns en real til kvelds er ok, men til lunsj på vår/sommer står jeg over. Frukt, tørket kjøtt, spekemat, Snacks, nøtter, barer, sjokolade, smågodt etc. er det jeg personlig liker til lunsj. 

Real smaker 80% real og 20% det som det står på pakka på lunsj og middag syns jeg.  Varier mest mulig. Kjøp frukt, grønt og Fjordland når du har mulighet. 

Skrevet
1 hour ago, Memento mori said:

Jeg syns en real til kvelds er ok, men til lunsj på vår/sommer står jeg over. Frukt, tørket kjøtt, spekemat, Snacks, nøtter, barer, sjokolade, smågodt etc. er det jeg personlig liker til lunsj. 

Real smaker 80% real og 20% det som det står på pakka på lunsj og middag syns jeg.  Varier mest mulig. Kjøp frukt, grønt og Fjordland når du har mulighet. 

Ja er dette jeg også tenker.. Ikke Real til lunsj. Også kan jeg også hoppe over Real turmat / post restante en del økter der jeg ikke trenger å lettvekt-rasjonere en hel uke+ i strekk.. Da blir jeg nok å handle vanlig mat på butikker og sånt for 2-3 dagers marsjer. Tror jeg blir å kjøpe en MiniMo Jetboil for å kokkelere.. Da blir det nok typ pose retter / Toro, pølse gryter etc som jeg kan ha oppi ris/ couscos linser/bønner og en stooor klatt med smør.. Har også tilgang til mye tørka kjøtt for å ha til lunsjene :) så litt brød og pålegg og knibs og knabs :) Skal forøvrig også jasse opp Real maten på kveldene med det jeg kan.,. Er viktig å få et skikkelig stort måltid her..  Men!  Jeg trenger vel ikke bruke posene til Real? Er vel bare å hive alt oppi 1l kjelen med en slags pot cozy i tillegg for å spare gass også ha oppi litt couscos ell lignende.. 

Skrevet

Skulle ønske mat med store mengder sunt fett var mulig å tørk for å få lavere vekt og volum..
Avokado, egg, proteinrik yoghurt, smør, ost, nøtter, osv osv.

Det hadde vært luksus det:laugh:

Skrevet
2 minutes ago, Rogavel said:

Skulle ønske mat med store mengder sunt fett var mulig å tørk for å få lavere vekt og volum..
Avokado, egg, proteinrik yoghurt, smør, ost, nøtter, osv osv.

Det hadde vært luksus det:laugh:

Er da litt luksus å kjøpe dette i butikk uten at det er en tørr liten klump også da :P  får spise det ved første oppoverbakke! 

Skrevet

Jeg snakker i drømme-land, om man kunne tørke slikt på samme måte som med kjøtt og "karbs":sorcerer:
Bare tilsatt noe (slik som man tilsetter vann i vanlig tørka/frysetørka) og vips så var den tørka smørklatten en fin og saftig smørklatt igjen!

Nå må jeg slutte å drømme meg bort her:angel:   (finn opp det så slipper du å jobbe en eneste dag igjen!)

Skrevet

Skistart.com selger Blå Band, send de en mail og hør. Men klart greit med litt variasjon underveis. Real får du alltids tak i underveis også. Ellers finnes der noen pastaposer i butikk også. Husker ikke om det er Knorr eller Toro. Kan også bruke suppeposer å,tilsette pastaskruer eller noe. Slikt er jo kjekt å spise opp tidlig etter påfyll av proviant underveis. Vet ikke hvor mye fisking du skal gjøre men jeg har ofte med noe boil in bag ris og/eller potemosposer.

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Er det vanlig å åpne real turmat-posene (feks 10 stk real turmat frokost) og tømme de over i en større pose? (for å spare vekt og volum)
Tenker da på en langtur over flere mnd. Det er vel ikke særlig praktisk å gå med 40 stk real turmat i sekken.

Endret av valle
Skrevet
4 minutes ago, valle said:

Er det vanlig å åpne real turmat-posene (feks 10 stk real turmat frokost) og tømme de over i en større pose? (for å spare vekt og volum)
Tenker da på en langtur over flere mnd. Det er vel ikke særlig praktisk å gå med 40 stk real turmat i sekken.

Du bør nok sjekke med real hvordan det er med holdbarheten når posene er åpnet. Tenk også på at du ikke kan unngå at det kommer fuktighet i den store posen  - det kan bli ganske huffig der etter hvert :-) 

  • Liker 1
Skrevet
6 minutter siden, valle skrev:

Er det vanlig å åpne real turmat-posene (feks 10 stk real turmat frokost) og tømme de over i en større pose? (for å spare vekt og volum)

Jeg har de alltid i posen, da spiser jeg rett av posen. Men hadde håpet at real snart laget de helt flate. 

6 minutter siden, valle skrev:

Det er vel ikke særlig praktisk å gå med 40 stk real turmat i sekken.

Hvis du har en passe stor pakkpose, kan du legge en og en ned, anføttes på høykant, og brette kanten. Legger da snacks i mellomrommene, tar tid men det blir ganske kompakt. Meste jeg har pakket slik er 40 stk. 

Er du uheldig å får mye regn, bader med sekken er det greit at det er tett. 

  • Liker 2
Skrevet
15 minutter siden, Memento mori skrev:

Meste jeg har pakket slik er 40 stk. 

Hvilken pakkpose/ drysack brukte du da? Hvor mange liter?

Skrevet
19 minutter siden, Bjørn J skrev:

Er det vanlig å åpne real turmat-posene (feks 10 stk real turmat frokost) og tømme de over i en større pose? (for å spare vekt og volum)
Tenker da på en langtur over flere mnd. Det er vel ikke særlig praktisk å gå med 40 stk real turmat i sekken.

19 minutter siden, Bjørn J skrev:

Du bør nok sjekke med real hvordan det er med holdbarheten når posene er åpnet. Tenk også på at du ikke kan unngå at det kommer fuktighet i den store posen  - det kan bli ganske huffig der etter hvert :-) 

Det er jo mulig å gå til innkjøp av en vakuum-maskin, evt låne en. Du får de relativt billige nå til dags, og funker helt fint. En kompis har kjøpt sin på Clas Olson eller Biltema mener jeg. Nå er det flere mnd siden han testet den ved å vakuumpakke salat. Salaten er like grønn og fin inni fortsatt den dag idag:)

Verdt å prøve med en REAL dersom du får hendene i en slik maskin! (Man kan vel også legge maten mer flat før man vakuumpakker i tillegg, flatere en det REAL legger den?)

  • Liker 1
Skrevet
4 minutter siden, Rogavel skrev:

Verdt å prøve med en REAL dersom du får hendene i en slik maskin! (Man kan vel også legge maten mer flat før man vakuumpakker i tillegg, flatere en det REAL legger den?)

Men, da mister man jo fordelen med å kunne spise måltidet rett av posen ?

Skrevet
1 minutt siden, tubbs skrev:

Men, da mister man jo fordelen med å kunne spise måltidet rett av posen ?

De fleste koker vannet sitt i en liten potte eller kaffekjele på rundt literen. Kan vel spise rett fra denne. Slipper en del gram søppel man må dra med seg også da!
Så sant at maten holder seg varm de minuttene man vente på at maten trekker og gjør seg ferdig (for å slippe å ha gassbrenneren på unødig lenge). Dette har jeg ikke forsket på.

Skrevet
28 minutter siden, Rogavel skrev:

Hvilken pakkpose/ drysack brukte du da? Hvor mange liter?

Mener den var ca 20 liter, men den må ha rett form. Det blir sikkelig tetrispakking, og den er litt testing før du finner ut systemet. Du må jobbe med hver pakke og hver eneste ting, brette, legge dobbelt, innimellom. Krever litt tolmodighet. I tillegg må du ta hensyn slik at den ikke blir en upassende kladd i sekken.

Skrevet
1 minutt siden, Rogavel skrev:

De fleste koker vannet sitt i en liten potte eller kaffekjele på rundt literen. Kan vel spise rett fra denne. Slipper en del gram søppel man må dra med seg også da!

Ja, ikkeno problem å tilberede Real i en kjele.
Men embalasjen er jo der om den er Real sin eller vakumpose.
Personlig så synes jeg det er greit å tilberede i orginalposen og kunne pakke ned kjelen rein etter lunch :)

  • Liker 1
Skrevet
14 minutes ago, Rogavel said:

Det er jo mulig å gå til innkjøp av en vakuum-maskin, evt låne en. Du får de relativt billige nå til dags, og funker helt fint. 

Vakuum-maskiner er genialt, jeg bruker min mye. Men her var det vel spørsmål om å åpne 10 poser real og ha dem i en større pose, for så å ta av den etter behov mens man er på tur. Da er jo poenget med vakuumering borte etter første måltid.

  • Liker 2
  • Takk 1
Skrevet
2 minutes ago, tubbs said:

Ja, ikkeno problem å tilberede Real i en kjele.
Men embalasjen er jo der om den er Real sin eller vakumpose.
Personlig så synes jeg det er greit å tilberede i orginalposen og kunne pakke ned kjelen rein etter lunch :)

Jeg har spist lite real, men hva gjør dere med posen etter å ha spist? Den brenner vel ikke helt opp på et bål, eller? Etter noen måltider må det bli mye søppel å dra på?

Skrevet

Er det ikke vanlig å pakke om real til brødposer? Både for å spare vekt og volum.

Pakker man posene hardt før man knyter og klipper, blir det harde kuler man må plassere riktig.

Lar man innholdet være litt løst før man knyter og klipper kan man forme pakkene.

Jeg tror nesten bare man må prøve seg fram med pakkingen.

For å spise dette tror jeg at jeg ville hatt med en boks med tett lokk, og tatt maten og vannet oppi denne, tatt på lokket til maten er ferdig. Samme metode bruker jeg med havregrøt. For å vaske den midlertidig er det ofte nok å helle siste skvetten varmt vann etter kaffen oppi og riste - men bør vaskes bedre ofte.

  • Liker 2
Skrevet
2 minutter siden, tubbs skrev:

Ja, ikkeno problem å tilberede Real i en kjele.
Men embalasjen er jo der om den er Real sin eller vakumpose.
Personlig så synes jeg det er greit å tilberede i orginalposen og kunne pakke ned kjelen rein etter lunch :)

Jeg er helt enig! Bare brainstormer litt på å få ned pakkvolum på en NPL tur.

 

2 minutter siden, Bjørn J skrev:

Men her var det vel spørsmål om å åpne 10 poser real og ha dem i en større pose, for så å ta av den etter behov mens man er på tur. Da er jo poenget med vakuumering borte etter første måltid.

Det er jo faktisk helt sant...
Med mindre man finner ut at en vakuumpose veier (Jeg vet ikke altså!) 10 gram, mens real sin veier 20.
Har man med seg 10 pakker sparer man noen gram her, og gjerne hvis det er mulig å vakuumpakke flatere en det REAL gjør, så sparer man litt volum på det i tillegg.
Antar at på en NPL tur så teller gramma og volumet masse.

Skrevet

Det jeg skulle ønske, var at Real eller andre med sånn fjong frysetørker kunne solgt ingredienser i bulk på bestilling. Ulike typer kjøtt og grønnsaker i store poser, så kan jeg lage porsjoner eller lage et mini-spiskammer til tur som jeg kan kokkelere fra. Da snakker vi. Jeg hadde synes det var et rent emballasje-helvete med 50+ Real i sekken hvertfall.

  • Liker 2
Skrevet
1 minutt siden, Bjørn J skrev:

Jeg har spist lite real, men hva gjør dere med posen etter å ha spist? Den brenner vel ikke helt opp på et bål, eller? Etter noen måltider må det bli mye søppel å dra på?

Jeg pleier å IKKE rive posen nede ved «spiseåpningen». Fordi da kan jeg bare lukke posen etter jeg har spist, og det blir ikke gris i sekken.

Men jeg tror de brenner fullstendig opp på bål, det er ikke folie i posen.

  • Liker 2

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.