northern_fov Skrevet 21. mai 2018 Skrevet 21. mai 2018 Jeg klarer ikke frokostblanding/havregryn/nøtter/rosiner/melkepulver mer. Det er fantastisk næring men jeg brekker meg bare jeg tenker tanken av å måtte fortære en porsjon til. I tillegg blir jeg eksplosiv bakentil og vi gjerne ha litt roligere mage på tur. Hva kan dere anbefale av alternativer? Siter
Gjest Mareng Skrevet 21. mai 2018 Skrevet 21. mai 2018 Knekkebrød. Eller (*hold deg fast*) - babygrøt! 😃 Siter
Gjest Turlyst Skrevet 21. mai 2018 Skrevet 21. mai 2018 Stopp innom bakeren underveis og kjøp skikkelig brød, dvs brød som holder seg bra i dagevis. Tubeoster, syltetøy etc. Tar litt plass men godt. Siter
Gjest Turlyst Skrevet 21. mai 2018 Skrevet 21. mai 2018 Har du god tid er Toro pannekaker noe du kan gå langt på. Blir vel ish 7-8 på en pose. Siter
Tiur3 Skrevet 21. mai 2018 Skrevet 21. mai 2018 TS. Vet ikke om jeg har gode forslag utover vanlig brød, knekkebrød og muligens pasta. Pasta (alle typer; nudler, makaroni, spagetti, o.l.)) er også rik på karbo., men en må nok regne med å spise oftere enn med korn. Selv bruker jeg konblandiner (med rosiner, tørket frukt, m.m.), en aldri melkepulver. Har aldri funnet noe melkepulver som smaker tilfredstillende, så da lar jeg heller være og bruker kun vann. Men jeg annbefaler å koke/trekke alle kornprodukter i min. 5 -6 min. , til kornene er helt oppbløtt! Da slipper du "gassing" bak. :) Klasisak tabbe folk gjør, å spise korn med kald veske. Siter
derp Skrevet 21. mai 2018 Skrevet 21. mai 2018 Er bare fantasien som setter grenser her da. Har lagd tacolefser med fyll på forhånd som jeg har hatt til frokost. En enkel, men god frokost er polarbrød med syltetøy. Her har du jo mange alternativer til hva du kan ha på. I de tilfellene jeg gidder å bære det med meg og vil ha litt ekstra luksus, så blir dette å foretrekke til frokost. Siter
Epletre Skrevet 22. mai 2018 Skrevet 22. mai 2018 Jeg synes at 'Supergranola m. kokos og hasselnøtt' smaker godt med vann (og ikke melk). Dessverre, så liker jeg ikke smaken på den andre varianten, den med 'sjokolade og bringebær' smak. Siter
+Krankman Skrevet 22. mai 2018 Skrevet 22. mai 2018 12 timer siden, Tiur3 skrev: Klasisak tabbe folk gjør, å spise korn med kald veske. En "tabbe" du.... Havregryn med melk og rosiner har fungert strålende for meg til frokost stort sett hver dag i snaue 30 år.. For faren min betydelig lenger. Min kone og ett av barna mine er også glade i dette. Dette vil vi selvsagt straks slutte med. Eller forresten nei, vi prøver noen år til tror jeg Men klart folk reagerer ulikt på ting, så det du skriver er sikkert riktig for noen. 3 Siter
can Skrevet 22. mai 2018 Skrevet 22. mai 2018 Trur at tørrmelk har forsvunne frå markedet dessverre, så må komma på noke lurt der. Siter
sjtm Skrevet 27. mai 2018 Skrevet 27. mai 2018 Det ser ut til at Nestlé sin Viking tørrmelk er borte fra hyllene ja, men Nestlé har jo Coffe Mate og jeg (tror) den gjør samme nytten. Den funket i allefall fint i havregrøten for min del. Nå har ikke jeg prøvd Vikingmelk så jeg kan egentlig ikke si så mye om forskjellen, annet enn at Coffee Mate tok over for det meste av "pappsmaken" i havregrøt kokt på bare vann. I forhold til andre tørrmelkskilder kan jo de som jobber på en arbeidsplas ddr det finnes kaffemaskiner prøve å få kjøpe en pose melkepulver av de som leverer forbruksvarer til maskinen. Siter
Gjest Mareng Skrevet 27. mai 2018 Skrevet 27. mai 2018 Høh? Jeg kjøpte Nestle Viking helmelkspulver for ett par uker siden på Meny. Er den borte? Siter
+zimwalker Skrevet 27. mai 2018 Skrevet 27. mai 2018 Prøv en snarkokt pastarett/nudler. Litt spekemat ved siden av. Siter
tronn Skrevet 27. mai 2018 Skrevet 27. mai 2018 Rugsprø er genialt turbrød. Høy energi, surdeig, fullkorn så det holder, og forholdsvis kompakt. Pålegg etter egen smak. Jeg har ofte med brunost eller spekepølse og smør på. Masse energi. Ellers går det i slike kompakte danske rugbrød eller lignende. Eller spiser jeg müsli med mye tørket frukt(ca 1/3)og tørrmelk. Kjøper billigste müsli, de har minst sukker, også bruker jeg en god del bananchips, tørket mango, papaya, melon osv... Magen min er ganske stabil med den kosten. Siter
sjtm Skrevet 28. mai 2018 Skrevet 28. mai 2018 Etter hva jeg fikk opplyst er det noen butikker som enda har det på lager, men det suppleres ikke. Jeg kan selvfølgelig være feilinformert. Siter
virrma Skrevet 28. mai 2018 Skrevet 28. mai 2018 Morsmelkserstatning fungerer utmerket som erstatning for tørrmelk. Siter
Bendikb Skrevet 27. august 2018 Skrevet 27. august 2018 På 28.5.2018 den 9.33, virrma skrev: Morsmelkserstatning fungerer utmerket som erstatning for tørrmelk. Har hørt at polfarere drakk (drikker?) mye morsmelkserstatning for å få i seg nok næring. Siter
Odd-Arne Skrevet 15. september 2018 Skrevet 15. september 2018 Vel, kva likar du og kva fungerar for magen din? De er uendeleg mange alternativ og ingen lov som seier at frokost må vere frokostblanding eller brød med ost etc... Spis ikkje frokost sjølv, men måltid nr.1 av 2 sånn ca. kl.14. er ein superfood smoothie med proteinpulver og quinoa-spelt tortillas m/div pålegg og restar. Når eg er på tur, så kopierar eg egentleg det samme. 1 Siter
Movy Skrevet 16. september 2018 Skrevet 16. september 2018 Har du ikke lyst på frokost, trenger du det ikke 😊 Siter
Odd-Arne Skrevet 16. september 2018 Skrevet 16. september 2018 Er for så vidt vant til frokost, men sidan eg slutta med den, så synest eg vel at eg både føler med bedre, er klarere i toppen og at tilværelsen er litt meir praktisk. Siter
GeirMU Skrevet 16. september 2018 Skrevet 16. september 2018 Det går vel fint an å spise risengrynsgrøt til frokost også? Bruker du kanel, kjøp den økologiske (alt annet sies å ikke være ekte). Siter
Odd-Arne Skrevet 16. september 2018 Skrevet 16. september 2018 3 timer siden, GeirMU skrev: Det går vel fint an å spise risengrynsgrøt til frokost også? What!?! Nooooooooooooooooo!!! .............ok. 1 Siter
Larix Skrevet 16. september 2018 Skrevet 16. september 2018 3 timer siden, GeirMU skrev: Det går vel fint an å spise risengrynsgrøt til frokost også?... Jeg mener bestemt å huske at Monsen, i hvert fall på tidlige turer, kjørte vekselvis havre- og risengrynsgrøt til frokost. Formålet var å få variasjon. Er beskrevet i en, eller muligens flere av bøkene hans. 1 Siter
GeirMU Skrevet 17. september 2018 Skrevet 17. september 2018 21 timer siden, Odd-Arne skrev: .............ok. Se der, ja. Og Lars Monsen er/var vel ingen tulling? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.