Gjest Skrevet 28. august 2019 Skrevet 28. august 2019 Flytende bremykt holder seg mye lenger etter at jeg fant på å fylle den i en plastflaske som jeg pakker inn i en av mine vadesokker, som er våt, og henger den utenpå sekken. Siter
elgen Skrevet 28. august 2019 Skrevet 28. august 2019 Hei Det blir nesten bare smør til grøten om morgenen, samt på brødskive. Der bruker jeg "hotell"smør eller "kuvert" smør i små pakninger. 1-2 pr dag. Det blir bare marginalt mer vekt og søppel som skal med hjem. Elgen Siter
can Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 Var på tur for ett par veker siå, syntes da var litt merkelig smak av risengrynsgrauten eg åt, trudde eg hadde brukt for mykje tørrmelk. Men no trur eg at eg har funne svaret. Da er smøret som er syndaren, lurte litt på om da kunne vera årsaka og. Da eg ikkje åt tok eg med tilbake, og åt på skjevå til frukost i dag. Ein slags emmen ugod smak rett og slett. Dette var Tine sitt meierismør i ein slags tett boks frå Europris. Var nå ikkje så varmt, viss da var problemet då. Prøvde og legga maten i skyggen og, var langt ifrå flytande når eg skulle bruka da. Men kan vel ikkje vera noko anna enn varmen som har skulda vel? Boksen? Tja trur ikkje da, men er nødt til og finna ei løysing på problemet pga er avhengig av skikkeligt smør på tur. Når eg tenke meg om så trur eg at da var samme problem i fjor sommar og, nokon som har tips? Siter
+Marius Engelsen Skrevet 18. mai 2020 Pålogget Skrevet 18. mai 2020 (endret) can skrev (1 time siden): Var på tur for ett par veker siå, syntes da var litt merkelig smak av risengrynsgrauten eg åt, trudde eg hadde brukt for mykje tørrmelk. Men no trur eg at eg har funne svaret. Da er smøret som er syndaren, lurte litt på om da kunne vera årsaka og. Da eg ikkje åt tok eg med tilbake, og åt på skjevå til frukost i dag. Ein slags emmen ugod smak rett og slett. Dette var Tine sitt meierismør i ein slags tett boks frå Europris. Var nå ikkje så varmt, viss da var problemet då. Prøvde og legga maten i skyggen og, var langt ifrå flytande når eg skulle bruka da. Men kan vel ikkje vera noko anna enn varmen som har skulda vel? Boksen? Tja trur ikkje da, men er nødt til og finna ei løysing på problemet pga er avhengig av skikkeligt smør på tur. Når eg tenke meg om så trur eg at da var samme problem i fjor sommar og, nokon som har tips? Kan det hjelpe noe å bruke kuvertpakninger? Det må vel oppbevares som melk. Kanskje smelte smør oppi en lav liten matthermos (tror biltema har slike), og fryse den/legge i kjøleskapet? Endret 18. mai 2020 av Marius Engelsen Siter
can Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 Men når eg tenke meg om, meierismør skal vel kunne oppbevarast i romtemperatur og så mykje varmare enn da var da ikkje når eg var på tur. Siter
+Espen Ørud Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 Blir sjokkert når jeg hører at folk ikke har klarnet smør i kjøleskapet. 😉 Svidde melkeproteiner er i grunn ikke det som lager god stekesmak på kjøtt... En blanding av klarnet smør og rapsolje er trolig ideell blanding til steking av kjøtt gjerne iblandet urter osv for smak. Klarnet smør er som noen nevner flott på tur. 2 Siter
elgen Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 Marius Engelsen skrev (5 timer siden): Kan det hjelpe noe å bruke kuvertpakninger? Hei Som nevnt ovenfor bruker jeg ofte kuvertpakninger på tur. Først og fremmest slipper man smeltet smør kliss fra en vanlig boks, hvor lokket er gått av. Da kuvertpakningene også er vanntette er det enklere å kjøle med kalt bekkevann. Jeg har ikke hatt seriøse problemer med holdbarhet selv på varme sommerturer. Emmen smak kan kanskje gjerne være overdosis av tørrmelk!? Den ene elgkalven ble en gang stoppet i tollen på vei hjem til Norge med turopppakning bl.a. en plastpose med tørrmelk. Det var vanskelig å overbevise tollerne om at det ikke var sterkere, hvite saker. Elgen 2 Siter
can Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 (endret) Nei den emen smaken kjem av smøret eg er heilt sikker. Eg får prøva eit anna smør neste gong. Tenkte at eg skulle ringa Tine si opplysning og høyra med dei, blei ikkje så mykje klokare dei meinte at da hadde harskna i varmen derav den dårlige smaken. Men no skal eg kjøpa ein anna type, ta litt av da oppi smørbeholdaren eg bruke når eg er på tur og la da stå i leiligheten på disken nokon dagar så skal me sjå. Endret 18. mai 2020 av can Siter
REJOHN Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 Tessatroll skrev (På 29.5.2018 den 7.13): Meierismør i boks med lokk med pakning. Kvitseidsmør - i plastboks, Har aldri hatt problemer med smør utover i sekken. (Boks med øl derimot....) Siter
+Marius Engelsen Skrevet 18. mai 2020 Pålogget Skrevet 18. mai 2020 REJOHN skrev (44 minutter siden): Kvitseidsmør - i plastboks, Har aldri hatt problemer med smør utover i sekken. (Boks med øl derimot....) Var det ikke du som hadde 2 dl honning fordelt utover sekken en gang? 🤣 (eller var det @REs?) 1 Siter
kepiblanc Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 REJOHN skrev (1 time siden): Kvitseidsmør - i plastboks, Har aldri hatt problemer med smør utover i sekken. (Boks med øl derimot....) Det jeg har kjørt de siste turene, men det ble dårlig. Begynte hvert fall lukte "mer" om ikke direkte dårlig/harskt, og jeg ble uggen i magen av det på skiva. Så varmt har det jo ikke vært i osloområdet siste ukene. Siter
Timmey78 Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 Etter hunden spiste opp en hel smørpakke på tur så jeg begynt å putte Bremykt`n over i en Nalgenflaske med stor åpning. Hunden har også modifisert stekespaden til ca halv bredde så den er nå perfekt til å fiske ut igjen smørret med:) Siter
Bjørn J Skrevet 18. mai 2020 Skrevet 18. mai 2020 12 hours ago, Espen Ørud said: Blir sjokkert når jeg hører at folk ikke har klarnet smør i kjøleskapet. 😉 Svidde melkeproteiner er i grunn ikke det som lager god stekesmak på kjøtt... En blanding av klarnet smør og rapsolje er trolig ideell blanding til steking av kjøtt gjerne iblandet urter osv for smak. Klarnet smør er som noen nevner flott på tur. Men smør er ypperlig til steking dersom ikke temperaturen er for høy. Da gir smøret en nydelig, nøtteaktig umami-smak som passer perfekt til kjøtt. Blir temperaturen for høy smaker det derimot ikke godt. Da er olje eller klarnet smør det riktige å bruke. Siter
REJOHN Skrevet 19. mai 2020 Skrevet 19. mai 2020 Marius Engelsen skrev (11 timer siden): Var det ikke du som hadde 2 dl honning fordelt utover sekken en gang? 🤣 (eller var det @REs?) Da tro jeg det må være REs, Jeg har ALDRI med honning... Siter
REJOHN Skrevet 19. mai 2020 Skrevet 19. mai 2020 kepiblanc skrev (11 timer siden): Det jeg har kjørt de siste turene, men det ble dårlig. Begynte hvert fall lukte "mer" om ikke direkte dårlig/harskt, og jeg ble uggen i magen av det på skiva. Så varmt har det jo ikke vært i osloområdet siste ukene. Da må du ha vært skikkelig uheldig, selv harskt smør er ikke "dårlig" men fy for en smak. Jeg har oppbevart smøret omtrent i flytende form i flere dager uten å blir dårlig. (Jeg sjekket eventuelle hva som skjer med "gammelt" smør (utgått på dato) i forbindelse med at det kun er 3 måneders holdbarhet, og STF hyttene får smør en gang i året. Ingen fare var svaret, men harskt er ikke bra. Du kjenner både smak og lukt.) Siter
REs Skrevet 19. mai 2020 Skrevet 19. mai 2020 Marius Engelsen skrev (12 timer siden): Var det ikke du som hadde 2 dl honning fordelt utover sekken en gang? 🤣 (eller var det @REs?) Det var nok meg som hadde honning mer eller mindre over alt i sekken. Ikke noe å trakte etter, og jeg har sluttet med det nå. 😉 1 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.