Imp Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 Hei! Hvilket smør holder seg hardt/fast nå i varmen? Eller, margarin da.. 😊 Siter
+ost Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 Hva med flytende margarin? Kommer på tube, og da slipper du at det skal være fast i varmen. Siter
whistler Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 21 minutter siden, Imp skrev: Hei! Hvilket smør holder seg hardt/fast nå i varmen? Eller, margarin da.. 😊 Jeg sverger til smør, altså smør, ikke margarin . Pakker det i en tett plastboks med en pose rundt og passer på at det ikke ligger eksponert for sol. Da går det stort sett greit. Ellers får du flytende bremykt på flaske som også funker bra 😃 5 Siter
Lompa Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 Smør i plastboks, type ala tuperware, og pose utenpå, akkurat som whistler. Er jeg i høyfjellet passer jeg på å kjøle ned i vann eller snøflekker. Det hender jeg tar snø og legger nedi posen, og heller ut når det har smeltet. Siter
+rayun Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 Smør, som til brødskive, har jeg aldri med på fot / sykkeltur. Margarin til steking har jeg derimot som andre sier i en tett plastboks. Favoritt til Margarin eller peanøttsmør er de små boksene som det kommer Pizzasaus i. Har som de andre sier også en plastpose rundt, men har til dags dato aldri opplevd at noe er lekket ut. Det kan selvfølgelig skje om boksen får seg en trøkk og den sprekker, men har som sagt ikke opplevd dette. Jeg har heller aldri opplevd at margarin i fast form har blitt flytende. Jeg prøver jo å holde matposen så kjølig det lar seg gjøre når en er på tur. På fjorårets tur til Hardangervidda hadde jeg med litt margarin i orginalpapiret med en pose rundt og det gikk helt fint. Kanskje litt mykere, men er faktisk ikke sikker. Siter
Gjest Turlyst Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 Jeg bruker også smør i plastboks. Er bevisst på å oppbevare på skyggesiden av teltet, men har brukt å pakke inn smøret samt andre varer for oppbevaring i vann/snø. Var inne på små smørpakker, men mye plast og lite miljøvennlig, så det ble med tanken. Siter
Jan Erik Hansen Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 5 timer siden, whistler skrev: Jeg sverger til smør, altså smør, ikke margarin . Pakker det i en tett plastboks med en pose rundt og passer på at det ikke ligger eksponert for sol. Da går det stort sett greit. Ellers får du flytende bremykt på flaske som også funker bra 😃 Samme løsning. Kan godt legge posen med smør i vannkanten om det har blitt flytende på kokvarme dager. På det varmeste kan setersmør holde noen grader mer enn meierismør før det blir flytende. 1 Siter
Gjest Björn Skrevet 18. mai 2018 Skrevet 18. mai 2018 (endret) Inte relevant svar. Endret 18. mai 2018 av Björn Siter
Muffen Skrevet 27. mai 2018 Skrevet 27. mai 2018 https://www.europris.no/easy-click-boks-0-7-l-15x9-7x8-5-cm-172091.html I denne passer en kladd smør. Men kanskje litt stor til en pers. Men den er tett og lokket sitter skikkelig. Så man trenger ikke være redd for å få smør i alt som er. 1 Siter
Gjest Mareng Skrevet 28. mai 2018 Skrevet 28. mai 2018 Til steking, rapsolje i en tom «ingefærshot» flaske. (De flaskene er geniale, utrolig slitesterke og helt tette med skrulokk). Siter
Tessatroll Skrevet 29. mai 2018 Skrevet 29. mai 2018 Meierismør i boks med lokk med pakning. Ved til dømes padling i varmt ver er det ofte vanskelig å finne snø og kjølige stader, så smøret smeltar og stivnar om einann, då er det greit at boksen held tett. Siter
Gjest Skrevet 13. juli 2019 Skrevet 13. juli 2019 Vilket smør/margarin, flytende eller fast form holder best mot harskning? På siste tur i indre Troms var den flytende bremykten harsk etter to dager. Resten av turen måtte gå uten smør på grøten, eller i panna til fisken. Kanskje prøve å pakke den i fuktet håndkle og henge utnpå sekken? Vil prøve det på neste tur. Siter
+rayun Skrevet 13. juli 2019 Skrevet 13. juli 2019 Aner ikke hva som harskner først, men selv bruker jeg Melange margarin. Tar lang tid før den smelter og jeg bruker den som smørøye i grøt og til steking. Bruker ikke smør på brødskiva når jeg er på tur. Siter
whistler Skrevet 13. juli 2019 Skrevet 13. juli 2019 Margarin er ikke smør og det er ikke brukende spør du meg. Skikkelig meierismør holder lenge om du er flink til å holde det i skyggen og til enhver tid så kjølig som mulig. 2 Siter
Johanks Skrevet 14. juli 2019 Skrevet 14. juli 2019 Meierismør holder seg veldig bra, også når det er varmt er min erfaring. Smaker mye bedre også 👍 1 Siter
Imp Skrevet 15. juli 2019 Forfatter Skrevet 15. juli 2019 Ja, bruk for Guds skyld meierismør. Masse erfaring med det i varmt vær siden sen tråden her ble startet 😉 Siter
Harmonika Skrevet 16. juli 2019 Skrevet 16. juli 2019 jeg har en sånn liten myk "kjølebag" fra Claes Olsson i bunnen av sekken (5-10L) og har en kald Sig- flaske med vann sammen med mat som må holde seg kaldt. Funker som bare det Men avhengig av å finne kaldt vann til flaska, men ikke vært noe problem ennå Siter
willikov Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 Lær kunsten å lage klarnet smør. Ikke noe vanskelig. Smelter ikke og har laaang holdbarhet 1 Siter
Tor-Erik-L-77 Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 35 minutes ago, willikov said: Lær kunsten å lage klarnet smør. Ikke noe vanskelig. Smelter ikke og har laaang holdbarhet Hva mener du med klarnet smør? Smult? Utbroder gjerne til glede for oss andre 😊 Siter
tubbs Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 24 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev: Hva mener du med klarnet smør? 😊 Her er det noen som skulka på skolekjøkkenet Man smelter smør på lav varme slik at melkepartiklene synker til bunnen. Det klare smøret som er på toppen tåler mye høyere varme uten å bli svidd 2 Siter
Tor-Erik-L-77 Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 39 minutes ago, tubbs said: Her er det noen som skulka på skolekjøkkenet Man smelter smør på lav varme slik at melkepartiklene synker til bunnen. Det klare smøret som er på toppen tåler mye høyere varme uten å bli svidd Spørs nok om jeg var opptatt av å svi brun saus den gangen ja @tubbs 😂 Ser man det, tydeligivs allmennkunnskap jeg burde vist 🥴 1 Siter
Bjørn J Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 43 minutes ago, tubbs said: Her er det noen som skulka på skolekjøkkenet Man smelter smør på lav varme slik at melkepartiklene synker til bunnen. Det klare smøret som er på toppen tåler mye høyere varme uten å bli svidd Det brukes mye i bl.a India og det fås kjøpt i såkalte innvandrerbutikker i Norge. Det kalles ghee. Vi bruker det rett som det er hjemme i matlagingen i stedet for olje eller smør. Men smør smaker bedre enn ghee! 2 Siter
Tor-Erik-L-77 Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 Ja vil tro en slik prosess fjerner endel av den gode smaken men allikevel et tips som er kjekt å vite om 😊 Siter
Bjørn J Skrevet 27. august 2019 Skrevet 27. august 2019 4 minutes ago, Tor-Erik-L-77 said: Ja vil tro en slik prosess fjerner endel av den gode smaken men allikevel et tips som er kjekt å vite om 😊 Den største fordelen med å bruke klarnet smør (ghee) er at det tåler svært høy varme uten å avgi skadelige stoffer. Visse oljer avgir giftstoffer allerede ved rundt 180 grader, de skal derfor ikke brukes til å steke mat over sterk varme. For eksempel extra virgin olivenolje (fra første kaldpressing), det er ikke en stekeolje. 1 Siter
+Marius Engelsen Skrevet 28. august 2019 Skrevet 28. august 2019 Jeg bruker rapsolje på småflasker til steking, og smør kjøper jeg i kuvertpakker Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.