Gjest Mareng Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Noen som vet om dette kan brukes, og om det soter mindre enn rødsprit? Clean flame bioethanol. Koster 69kr literen på Mekk, eller 149kr for 4 liter. Samme pris som rødsprit. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Espen Ørud Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Produktdataark? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mareng Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 6 minutter siden, Espen Ørud skrev: Produktdataark? Finner ikke på nettet. dette er nærmeste jeg kommer: Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Espen Ørud Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Handler vi kjemikalier uten å be om produktark? Her kjenner jeg det rykker kraftig i Hovedverneombudgenet... 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik Hansen Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Ikke lett å si hva som er tilsatt uten produktark/beskrivelse på flaske. Er jo ofte en hel del annet enn alkohol i "rødsprit" i butikken. Så sier som Hovedvernombudet over: Sjekk produktarket. Bioetanol er i utgangspunktet etanol. Brukes til f.eks. bioetanol blandinger som drivstoff i biler, og til alkoholbrennere for varme. Hadde en gang bioetanol "peis" i en leilighet jeg bodde i, så rent produkt beregnet til det bruket kan godt prøves i brenneren til stormkjøkkenet. Men ville vært litt mer forsiktig til bioetanol beregnet for drivstoff. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terka Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Det er da lange tradisjoner for ethanol uten dataark her til lands @Espen Ørud 😁 6 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Freebird Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Biltema har også et produkt laget for samme bruket (bordpeis), de har datablad på nettsiden. Produkt: http://www.biltema.no/no/Hjem/Innredning/Biopeis/Peisbrensel-2000034955/ Datablad: http://www.biltema.no/biltemadocuments/securitysheets/nb/365841_SDB.pdf Den består i følge databladet av isopropanol, butanon og etanol. Hvor vidt det egner seg i en brenner har jeg ingen formening om. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mareng Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Jeg prøver. Ser amerikanere bruker både methanol og isopropanol. Skal visst sote vesentlig mindre. Hvor mange ber om datablad når dere kjøper maling? Jeg skal ikke drikke det, smøre meg inn med det, eller brenne det i lukket rom. Hadde dere lest databladet til renset bensin, hadde det blitt slutt på bensinbrenner i telt Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Memento mori Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 36 minutter siden, Mareng skrev: Jeg skal ikke drikke det, Kjenner et ektepar, hvor ene barnet drakk rondup ugrassmiddel og kona var lettere hysterisk og ville på sykehuset med en gang. Gubben syns ikke det var nødvendig, så han fikk valget mellom å reise på sykehuset eller drikke det selv! Konkusjonen hans var: " Dette smakte jævlig, så dette har han ikke drukket mye av" Desverre er slike datablad hysteriske, det er snart ikke noe skille mellom det som er bitte, bitte litt farlig og det du faktisk må passe deg for. Jeg tenker, for jeg kjøpt det, er det trygt nok. Men er av de som leser slike ting fra A til Å for å se om det står noen lure knep der... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mareng Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Haha, ja, det var en måte å fikse det på Metanol smaker nok forjævlig det også, men selv om man ikke drikker mye av det, så er det svært farlig. Men jeg tar poenget Det er faktisk mulig å få kols av å bruke parfyme daglig også (og det er flere som har fått det). Det burde stått advarsel på flaskene "IKKE til daglig bruk!". Spesielt damer under 25 og over 65 er en ekstra utsatt gruppe Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Humbug Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Hvis det er til bruk i sånne spritpeiser kan det fint brukes i en brenner. Har gjerne noe lavere virkningsgrad enn f.eks Fin fyr og soter ikke voldsomt. Metanol soter ikke i det hele tatt, Iso soter noe helt forj*vlig. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik Hansen Skrevet 4. mai 2018 Del Skrevet 4. mai 2018 Å lese alt som står på et datablad er kanskje en overdrivelse ja. Men kan stå noe nyttig der. Som frysetemperatur på parafin, og hvilke tilsetningsstoffer som brukes for å få frem ulike egenskaper. Helst bør det jo stå på flasken hva som er innholdet. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mareng Skrevet 11. mai 2018 Del Skrevet 11. mai 2018 Prøvd dette èn gang. NULL sot! Absolutt overhodet ingen antydning til misfarging. Jeg kunne gjerne spist fra undersiden av kaffekjelen. Effekt og forbruk har jeg ikke tenkt over. Det ble en del fuktige dråper under kjelen under oppkoking, og det boblet litt i etanloen når jeg tok vekk kjelen, men jeg vet ikke om det er mer eller mindre enn med noe annet. Men overhodet ingen spor etter sot, det var bra! 👍 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+lars p Skrevet 12. mai 2018 Del Skrevet 12. mai 2018 Prøvd det på heat pal brenner , og gir endel dårligere effekt enn rødsprit. Men null sot ja Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hyttejan Skrevet 2. mai 2020 Del Skrevet 2. mai 2020 Er det også innafor å bruke bioetanol som brukes til biopeis (96,6 % bioetanol) til spritbrenner? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørn J Skrevet 2. mai 2020 Del Skrevet 2. mai 2020 22 minutes ago, hyttejan said: Er det også innafor å bruke bioetanol som brukes til biopeis (96,6 % bioetanol) til spritbrenner? Ja, rødsprit inneholder opptil 95% sprit (etanol) pluss en del tilsetningsstoffer. Peisbrensel med 96,6% har færre tilsetningsstoffer, og burde fungere bedre enn rødsprit. Men jeg har ikke prøvd selv... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elgen Skrevet 3. mai 2020 Del Skrevet 3. mai 2020 Gjest Mareng skrev (På 4.5.2018 den 12.46): Metanol smaker nok forjævlig det også Altså, dessverre smaker methanol IKKE jævlig. Derfor brukes det forbryderisk som tilsetning eller juks med Vodka mm av skruppelløse spritsmuglere. Det har vært noen eksempler på dette. Drikker man små mengder blir man blind, litt for mye dauer man. Veldig mye ethanol=sprit =alkohol=vodka=snaps= hjemmebrent. er jo egentlig bioethanol, fordi det brennes av gjæret drue/potet/korn. Rødsprit er så tilsat ulike vemmelige smaker for at man ikke skal drikke det. Svensk T-sprit er enda værre i smaken. Har man det på fingrene og håndterer maten smaker den stygt! Dansk denatureret sprit er minst ille av de skandinaviske. Jeg har en gang brukt methanol en del på Trangiabrenner. Soter ikke, men har litt lavere brennverdi. Men prøv da boiethanolen evt. fra Biltema ute på terrassen i fri luft. Så kan du vurdere soten uten at det er farligt. Elgen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.