Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet
5 minutter siden, Frufutti skrev:

Gode tanker!

De fleste tipser om havregrøt, og skjønner at denne er en god klassiker! Så vi må få i oss en del slike frokoster. Men godt poeng, vi må ha variasjon: Hva har du tydd til når havregrøten blir en pine? :-)

Litt forskjellige typer tørka frukt oppi gir varierende smak :)

Annonse
Gjest Mareng
Skrevet
38 minutter siden, Frufutti skrev:

Ja, fra slutten av juni og utover :) Tusen takk for gode tips! Har aldri prøvet tørrmelk, bruker du det kun for smaken sin skyld? 

Ja, og litt kalorier.

Prøv frokostblanding med vann, så skjønner du hvorfor tørrmelk brukes :) Selv om det smaker mer som morsmelkerstatning, så er det melk. Synes litt kanel oppi tar litt knekken på den morsmelkserstatningssmaken :) 

Skrevet
53 minutes ago, Frufutti said:

Er det de med kokossmak? Isåfall, så synes jeg også de er knall gode! :) Har ikke så mye erfaring med tørking av kjøttdeig, hvordan går du frem? Og hvordan tilbereder du det?  

Blant annet kokossmak ja:)

Jeg kjøpte en frukttørker eller hva det heter på jula for 300 kroner. Skal visstnok kunne bruke vanlig stekeovn også (søk på tørking av mat på forumet). For kjøttdeig bruker jeg smuler(slike man får kjøpt på blant annet meny) som jeg blander inn i kjøttdeigen først for at den skal tiltrekke seg fuktighet bedre. Deretter steker jeg den i panne og legger den i tørkemaskinen til den blir helt tørr. Så rehydreres den ganske greit med at jeg koker den sammen med vann og deretter med aktuell posemat. 400 gram kjøttdeig blir til bare en brøkdel. Vann får man på fjellet ;)

Skrevet

På to-ukers turer gjelder det å balansere vekt og trivsel.

Frokost: vi satser i utgangspunktet på annenhver dag med (hjemmelaget) musli og havregrøt m litt nøtter og frukt, ferdig porsjonspakket. I tillegg legger vi gjerne inn et par bonus-frokoster for økt stemning, for eksempel pannekaker (fra pulver), pannebrød eller egg og bønner (tørket)

Lunch: lager ganske mye energibarer og nøtteblandiger i dagsporsjoner, og det blir ofte det eneste vi spiser under marsj. Posesuppe er fint på kalde dager, pannebrød er fint innimellom, men det tar jo litt tid. 

Middag: Vi pleier å tørke mat selv, og få dermed mat vi liker og bra variasjon. Fisk er bonus og noen poser Real eller annet frysetørket er grei variasjon innimellom. 

Dessert/kveldskos kan være diverse pulver-desserter (sitronfromasj, sjoko fromasj osv), men det er ikke så ofte vi bryr oss med det.

  • Liker 1
Skrevet

Man kan fort gå lei middagen om man bare har med Real, anbefaler å vurdere kombinasjon av gryterettposer (lav vekt) som inneholder enten ris eller pasta som man supplerer med oppskåret viltpølse. Vi har som oftest med minst en rødvinspølse og riensdyrpølse, og disse kan også brukes som snacks når man tar en pust i bakken. 

 

For meg er en god frokost en porsjonspose med havregrøt med en god del sukker, kanel, en klatt smør og tørkede bær en sikker vinner. Går fint ned selv på de dagene man er "morragretten" :)

  • Liker 1
Skrevet
14 timer siden, Nordhagen skrev:

På turer som varer i flere uker er det viktig å tenke vekt, sekken blir fort tung hvis man skal ha alt mulig godt til frokost, lunsj og middag hver dag. På turer som varer i 14 dager eller mer pleier jeg å ha: Frokost: 2,5dl frokostblanding som blandes i vann + litt sukker, pr dag. Lunsj: 100 gram sjokolade pr dag. Middag: 1 pose potetmos eller 1 pose boil in bag ris pr dag, fisk eller kjøtt (når det er jakt) til potetmos eller ris skaffer jeg underveis. Til middag har jeg av og til med et par poser Real Turmat som avveksling.

Jeg er bestandig storligen imponert når jeg leser om dere som har med sjokolade på tur.  Sjokolade sto også på mine pakklister, men jeg klarte aldri å holde meg.  Så nå er intet med av goodis som ikke krever bearbeiding. 

  • Hehe 1
Skrevet
31 minutter siden, Tom42 skrev:

Jeg er bestandig storligen imponert når jeg leser om dere som har med sjokolade på tur.  Sjokolade sto også på mine pakklister, men jeg klarte aldri å holde meg.  Så nå er intet med av goodis som ikke krever bearbeiding. 

Må bare ha med nok, Tom ;-)

 

  • Liker 1
Skrevet

Personlig synes jeg vann på frokostblanding er helt greit, men det må være iskaldt vann. Er jeg på virkelig langtur, har jeg som regel med feks pannekaker til et par dager som en avveksling. Drar til sommeren på en 57 dagers ekspedisjon til villmarka i Canada, og da er det frokostblanding med vann, 100 gram sjokolade til lunsj og potetmos eller ris til middag som gjelder. Det har jeg brukt på mine tidligere langturer og jeg vet fungerer bra for meg. Det viktigste er vel at man prøver ut litt forskjellig, og finner ut av hva som fungerer best for en selv.

  • Liker 2
Skrevet
On 3/14/2018 at 9:07 PM, Frufutti said:

Men godt poeng, vi må ha variasjon: Hva har du tydd til når havregrøten blir en pine? :-)

Havregrøten er blitt rasjon for de siste dagene av turen. Ellers blir det en Bixit-kjeks eller gårsdagens frysetørrede middag. Jeg har telt uten kjøkkenkrok, så om været er dårlig er det tørrmat til kvelds. Heller ikke så veldig sulten til frokost med mindre det vanker fisk eller egg og flesk.

Skrevet (endret)
On 3/15/2018 at 9:11 AM, Tom42 said:

Jeg er bestandig storligen imponert når jeg leser om dere som har med sjokolade på tur.  Sjokolade sto også på mine pakklister, men jeg klarte aldri å holde meg.  Så nå er intet med av goodis som ikke krever bearbeiding. 

Sjokoladespising er en viktig treningsaktivitet som du må ha god rutine på lenge før turen. Er du helt Charlie på sjokolade første dagen, vel, da ryker opplegget. Og der skjønte jeg hvor de mystiske brune kukakene langt til fjells kommer fra...

Litt mer alvorlig: det er forskjell på sjokolade. Jeg sliter også med disiplinen på melkesjokolade og kjeks med sjokoladetrekk. De merkes knapt i magen, men utløser ett eller annet sug som gjør neste bit svært fristende. Så de holder jeg meg langt unna. Feit nok som det er. Rene kaloribomber som Snickers og Bounty gir metthetsfølelse. Jeg tar meg fort i å dele opp bitene. En annen mulighet er sjokolade med høyt innhold av kakao. Mer fett, mindre sukker.

Selv er jeg mer imponert over hvor flotte måltider folk lager på tur. Jeg må vel bare innse at jeg er lat... men sjokoladepudding med vaniljesaus, det frister :) 

Endret av Grimner
  • Liker 2
Skrevet
På 16.3.2018 den 10.55, Grimner skrev:

det er forskjell på sjokolade. Jeg sliter også med disiplinen

På siste tur, smakte ikke sjokolade noe særlig, kom hjem med 10 kvikklunsj. Så variasjon er nok viktig, selv om kvikklunsjen var billig. Unga spiser det vel opp i påska tipper jeg.....

  • Liker 2
Skrevet
2 timer siden, Memento mori skrev:

På siste tur, smakte ikke sjokolade noe særlig, kom hjem med 10 kvikklunsj. Så variasjon er nok viktig, selv om kvikklunsjen var billig. Unga spiser det vel opp i påska tipper jeg.....

....og folk er nok ulike 🙈 etter 5 veke rpå tur synes eg framleis at 150 gr melkesjokolade per dag er eit minimum 😂

  • Liker 4
  • Hehe 2
Skrevet
On 3/21/2018 at 9:46 AM, Memento mori said:

På siste tur, smakte ikke sjokolade noe særlig, kom hjem med 10 kvikklunsj. Så variasjon er nok viktig, selv om kvikklunsjen var billig. Unga spiser det vel opp i påska tipper jeg.....

Har pakket opp 2 store nøtteposer etter endt tur. Bare den ene var åpnet og såvidt rørt. Det er i sånne øyeblikk man enten forsoner seg med lav IQ eller begynner å lure på hvorfor.

  • Hehe 1
Skrevet
17 minutes ago, Grimner said:

Har pakket opp 2 store nøtteposer etter endt tur. Bare den ene var åpnet og såvidt rørt. Det er i sånne øyeblikk man enten forsoner seg med lav IQ eller begynner å lure på hvorfor.

Har erfart det samme, rene nøtteblandinger blir etterhvert litt vanskelig og få ned halsen. Hjelper noen ganger og blande oppi litt mykere ting som sjokoladebiter og rosiner :) 

  • Liker 1
Skrevet
18 timer siden, Grimner skrev:

Har pakket opp 2 store nøtteposer etter endt tur. Bare den ene var åpnet og såvidt rørt. Det er i sånne øyeblikk man enten forsoner seg med lav IQ eller begynner å lure på hvorfor.

Når jeg blir sliten, er banan og vørterøl noe av det som frister og som jeg syns er ok. Men forferdelig upraktisk å ha med på vintertur. Veldig rart hvordan ting endrer seg på tur kontra når en står hjemme og planlegger. Så siden det er litt uforutsigbart, er nok variasjon viktig. 

Skrevet
13 minutter siden, Memento mori skrev:

Når jeg blir sliten, er banan og vørterøl noe av det som frister og som jeg syns er ok. Men forferdelig upraktisk å ha med på vintertur. Veldig rart hvordan ting endrer seg på tur kontra når en står hjemme og planlegger. Så siden det er litt uforutsigbart, er nok variasjon viktig. 

Vørterøl kan jeg ikke gi deg noe svar på men jeg har tørka endel bananskiver i dehydratorn og det er helt suverent :)
Har til nå tørka beef jerky, banan, epler, mango og fersken.
Vakumpakket veier det jo ikkeno og tar ikke plass :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.