Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 1 time siden, Lompa skrev: En viss tid mÄ brukes til Ä pakke og ordne seg, det er alle enige om. Om denne tiden settes av om kvelden eller om man stÄr opp tilsvarende tidligere om morgenen gÄr liksom ut pÄ ett i mitt hode. Kvelder kan ha en like stor egenverdi som morgener, det var bare det som var mitt lille poeng.. Ja. PÄ tur er det ofte masse oppgaver som mÄ ordnes. Derfor smÞrer jeg ferdig alle matpakkene hjemme fÞr tur pÄ vinteren. Da sparer jeg vekten av pÄlegget som ikke blir brukt, styret med smÞring av matpakker, og fÄr mer tid til andre ting PÄ sommerstid er det jo ikke alt pÄlegg som holder like bra. Men da slipper man Ä smÞre knekkebrÞd med votter ogsÄ da  Siter
Epletre Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 (endret) Jeg tror jeg vil vurdere ostesmÞrbrÞd en gang, men vet ikke hvor lenge sÄnt vil holde seg god, meeeen pÄ tur i kulda sÄ skal det kanskje gÄ bra. to skiver fra ferdigoppskjÊrt sandwitchbrÞd (f.eks PÄgen, hvitt brÞd smaker mer tror jeg) smÞre Dijon sterk sennep pÄ hver innerside taffelost pÄ hver innerside mer firkanta skinkeskiver pÄ hver innerside kanskje en dÊsj tomatkethcup i senter alternativt smÞre pÄ god olivenolje pÄ toppen av hver sandwitch varmes med paninijern og kanskje legges i kjÞleskap sÄ raskt som mulig uten at det blir for varmt Haha, nÄ sitter jeg og lurer pÄ hva som skal til for at noe slikt kan ende opp som en bakteriebombe. Husker vi fikk med oss kald kylling pÄ speidertur en gang, og det var ikke vinter, sÄ det gikk jo greit.   Jeg kom til Ä tenke pÄ, pÄ Rema sÄ har dem begynt Ä selge salat med tilbehÞr. Ganske smakfullt! Man plukker med seg alt av interesse ned i en liten rund boks, som man kan legge et transparent lokk over pÄ slutten. De selger ogsÄ diverse smÄ pakker med dressing. Synes kanskje at pakka med urtedressing var litt spesiell, men det er kanskje bare meg. Kanskje best Ä prÞve spise dette et par ganger fÞr man drar pÄ tur, i tilfelle magen synes at dette blir litt spesielt fÞrste gangen man spiser dette i en slik mengde. Et triks der er Ä starte med en del "vanlig" lysegrÞnn salat i bunn og sÄ etterhvert, legge til en sÄnn mÞrkegrÞnn salat, som er mer rÞff og smakfull men i liten mengde. Jeg liker Ä spise dette sammen med halve Rema's pakke med 2 hvitlÞksbaguetter, med én baguette som stekes pÄ 200 grader C i 10+ min. Er vel best Ä passe pÄ Ä ikke steke disse for lenge. Endret 5. mars 2018 av Epletre Siter
Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 (endret) 21 minutter siden, Epletre skrev: Jeg tror jeg vil vurdere ostesmÞrbrÞd en gang, men vet ikke hvor lenge sÄnt vil holde seg god, meeeen pÄ tur i kulda sÄ skal det kanskje gÄ bra. to skiver fra ferdigoppskjÊrt sandwitchbrÞd (f.eks PÄgen, hvitt brÞd smaker mer tror jeg) smÞre Dijon sterk sennep pÄ hver innerside taffelost pÄ hver innerside mer firkanta skinkeskiver pÄ hver innerside kanskje en dÊsj tomatkethcup i senter alternativt smÞre pÄ god olivenolje pÄ toppen av hver sandwitch varmes med paninijern og kanskje legges i kjÞleskap sÄ raskt som mulig uten at det blir for varmt Haha, nÄ sitter jeg og lurer pÄ hva som skal til for at noe slikt kan ende opp som en bakteriebombe. Husker vi fikk med oss kald kylling pÄ speidertur en gang, og det var ikke vinter, sÄ det gikk jo greit.  Ikke vits i Ä vÊre sÄ avansert Epletre PÄ vintertur lager du maten du vil, det er kaldere enn i kjÞleskapet, og pakker du inn i folie/poser tiner du det i jakken. Ikke gris til med olje, tilfelle du vil spise maten med votter, det er ihvertfall noe Ä tenke pÄ. OstesmÞrbrÞd var forsÄvidt en god idÚ. Legg pÄ kjÞkkenbenken til de er avkjÞlt, sÄ i kjÞleskapet, og i sekken dagen etterpÄ. Er det kaldt, hadde ikke jeg vert redd for Ä spise det om du er vekke mindre enn en uke. Fryser de, holder de jo i lang lang tid. Salat er ikke bra om det fryser, og du skal klare Ä tine opp denne maten uten for mye gris. Ikke er det sÊrlig hÞy energitetthet heller. Ost+skinke, brunost, salami, og meierismÞr. Da klarer jeg meg lenge  Endret 5. mars 2018 av Mareng Siter
Tessatroll Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 5 timer siden, Lompa skrev: Blingser, knekkebrÞd eller polarbrÞd. Kommer an pÄ hva som trengs Ä spises opp i brÞdboksen. PÄ tur er det alltid doble skiver med pÄlegg mellom. For meg handler matpakke om nÞdvendig pÄfyll, og trenger ikke vÊre noen kulinarisk nytelse. Et par hardkokte egg ved siden av skivene er bra. Fyller godt og lenge i magen. Ellers har jeg tatt opp igjen en gammel tradisjon fra barndommen nÄ i vinterkulda: Havresuppe pÄ termos. Bland litt sterk saft (husholdningssaft eller solbÊr), og varm opp. Hell noen never havregryn i termosen og fyll opp med den varme saften. Noen rosiner oppi er ogsÄ godt. Undervudert fÞde! Nydeleg er det, rett og slett! 1 Siter
Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Skal denne havresuppen drikkes, eller skal det vÊre tykkere som grÞt og spises med skjÚ? Enda en ting jeg mÄ prÞve. Kan man bruke solbÊrtoddy-pulver? I sÄ fall er jo dette noe man kan ta med pÄ flerdagerstur ogsÄ. Siter
Lompa Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 53 minutter siden, Mareng skrev: Skal denne havresuppen drikkes, eller skal det vÊre tykkere som grÞt og spises med skjÚ? Enda en ting jeg mÄ prÞve. Kan man bruke solbÊrtoddy-pulver? I sÄ fall er jo dette noe man kan ta med pÄ flerdagerstur ogsÄ. Hvorfor ikke toddypulver? BÞr gÄ greit. Suppa kan drikkes eller spises, alt etter hvor mye gryn man har i. For min del vil jeg ha den ganske tynn, for det handler om Ä fÄ i seg vÊske pÄ tur. PopulÊr blant bÄde voksne og barn.  Husk Ä snu termosen for Ä blande fÞr det helles i koppen. Siter
Epletre Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Hjemme synes jeg at det er litt mer stas at havregrÞten er mer flytende enn fast, for jeg synes det er sÄ kjedelig Ä spise mer klumpete og klissen havregrÞt. Siter
Johanks Skrevet 6. mars 2018 Skrevet 6. mars 2018 En annen ting jeg lÊrte fra min bestefar var Ä ha skikkelig grovbrÞd, honning og brunost. Ikke alltid jeg har honning hjemme men har jeg sÄ blir dette med, gir meg pleny energi  2 Siter
Tiur3 Skrevet 6. mars 2018 Skrevet 6. mars 2018 PÄ 5.3.2018 den 16.40, Epletre skrev: Hjemme synes jeg at det er litt mer stas at havregrÞten er mer flytende enn fast, for jeg synes det er sÄ kjedelig Ä spise mer klumpete og klissen havregrÞt. Hvorfor spiser du det da, er jo bare Ä tilsette mer vann, enten du er pÄ tur, eller hjemme. Personlig sÄ bruker jeg mye korn pÄ tur, men aldri havregrÞt! Men kornblandinger, gjerne med frukt, nÞtter, rosiner, o.l. Og det er lett Ä tilsette slikt, til et kornprodukt. Siter
Epletre Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 (endret) Jeg spiser ikke lenger klumpete og klissen havregrÞt, sÄ argumentet ditt er ikke relevant. Endret 7. mars 2018 av Epletre Siter
SteinarL Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 PÄ 5.3.2018 den 10.22, Lompa skrev: Blingser, knekkebrÞd eller polarbrÞd. Kommer an pÄ hva som trengs Ä spises opp i brÞdboksen. PÄ tur er det alltid doble skiver med pÄlegg mellom. For meg handler matpakke om nÞdvendig pÄfyll, og trenger ikke vÊre noen kulinarisk nytelse. Et par hardkokte egg ved siden av skivene er bra. Fyller godt og lenge i magen. Ellers har jeg tatt opp igjen en gammel tradisjon fra barndommen nÄ i vinterkulda: Havresuppe pÄ termos. Bland litt sterk saft (husholdningssaft eller solbÊr), og varm opp. Hell noen never havregryn i termosen og fyll opp med den varme saften. Noen rosiner oppi er ogsÄ godt. Havresuppe var fast takst, bÄde sommer og vinter - varm eller kald.  Anbefales! https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/havresuppe 1 Siter
Kjell Iver Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Jeg syns svartbrÞd er knall. Det funker med brunost pÄ, ogsÄ i kulden. PrÞver Ä holde meg unna raske karbohydrater. Om jeg spiser det sÄ mÄ det kombineres med noe tungtfordÞyelig. KnekkebrÞd har jeg aldri sett nytten av. Skal heller ikke kimse av god gammeldags "tÊring av flesket". 1 Siter
Gjest Mareng Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 28 minutter siden, Kjell Iver skrev: Jeg syns svartbrÞd er knall. Det funker med brunost pÄ, ogsÄ i kulden. PrÞver Ä holde meg unna raske karbohydrater. Om jeg spiser det sÄ mÄ det kombineres med noe tungtfordÞyelig. KnekkebrÞd har jeg aldri sett nytten av. Skal heller ikke kimse av god gammeldags "tÊring av flesket". Brunost er vel Ä anse som en sjokolade i nÊringsinnhold. Heldigvis, har jeg ingen problemer med Ä spise noen av delene  Men svartbrÞd, hva er det? MÄ man lage «russisk svartbrÞd» selv, eller finnes det noe ferdigkjÞpt som du bruker? Og fryser det i kulden? Med litt flesk til overs, er det ikke verdens undergang om man spiser noe kalorier for lite i noen mÄltid  Siter
a_aa Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 51 minutter siden, Mareng skrev: ... finnes det noe ferdigkjÞpt ... Tipper @Kjell Iver tenker pÄ sÄnne: https://bramat.no/kosthold/tester/609-bramat-tester-rugbrod - og selv om det er en gammel test, finner du sikkert noen av dem i butikkene ennÄ  Hadde en periode jeg spiste sÄpass mye sÄnne at jeg plutselig en dag var lei dem  Siter
Kjell Iver Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 3 minutter siden, a_aa skrev: Tipper @Kjell Iver tenker pÄ sÄnne: https://bramat.no/kosthold/tester/609-bramat-tester-rugbrod - og selv om det er en gammel test, finner du sikkert noen av dem i butikkene ennÄ  Stemmer det. Ymse varianter av disse, og de er like bra. Det fÄs ogsÄ i enporsjonspakninger og det gir en del sÞppel, men man slipper da at de blir tÞrre. Jeg syns den Volkoren er aller best. leveres i plasbokser som tÄler en stÞyt, men en stund siden de var Ä fÄ i de butikkene jeg handler i. Ungene syns ogsÄ dette er knall. De blir harde i kulda, men det er tyggbart.. 1 Siter
Elisabethsk Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 RugbrÞd har jeg skjÞnt at jeg ikke klarer Ä fÄ meg til Ä like.. Forrige tur lagde jeg ferdig skiver med spekeskinke og brie mellom. Pakka inn i folie og da kunne de bÄde spises som de var (etter et lite opphold innenfor jakka), grilles pÄ bÄl eller stekes i stekepanna. Smakte utmerket bÄde armhulevarm og stekepannevarm (ble aldri bÄl). Mattermos med suppe er jo ogsÄ kjekke greier. Siter
Gittiamo Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 ProteinbrÞd holder seg veldig saftig hele turen (og dagen etter) og er knallgodt med brie og syltetÞy. Jeg liker ikke Cottage Cheese men disse er gode, og jeg foretrekke godt hakka havregryn (fr ÄppÄ betyr frÞ oppÄ) i stede for mel. Bakes enkelt slik: 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nÄ og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nÄ for Ä poste med kontoen din.