Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Lompa skrev (På 5.3.2018 den 12.49): En viss tid må brukes til å pakke og ordne seg, det er alle enige om. Om denne tiden settes av om kvelden eller om man står opp tilsvarende tidligere om morgenen går liksom ut på ett i mitt hode. Kvelder kan ha en like stor egenverdi som morgener, det var bare det som var mitt lille poeng.. Ekspander Ja. På tur er det ofte masse oppgaver som må ordnes. Derfor smører jeg ferdig alle matpakkene hjemme før tur på vinteren. Da sparer jeg vekten av pålegget som ikke blir brukt, styret med smøring av matpakker, og får mer tid til andre ting På sommerstid er det jo ikke alt pålegg som holder like bra. Men da slipper man å smøre knekkebrød med votter også da Siter
Epletre Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 (endret) Jeg tror jeg vil vurdere ostesmørbrød en gang, men vet ikke hvor lenge sånt vil holde seg god, meeeen på tur i kulda så skal det kanskje gå bra. to skiver fra ferdigoppskjært sandwitchbrød (f.eks Pågen, hvitt brød smaker mer tror jeg) smøre Dijon sterk sennep på hver innerside taffelost på hver innerside mer firkanta skinkeskiver på hver innerside kanskje en dæsj tomatkethcup i senter alternativt smøre på god olivenolje på toppen av hver sandwitch varmes med paninijern og kanskje legges i kjøleskap så raskt som mulig uten at det blir for varmt Haha, nå sitter jeg og lurer på hva som skal til for at noe slikt kan ende opp som en bakteriebombe. Husker vi fikk med oss kald kylling på speidertur en gang, og det var ikke vinter, så det gikk jo greit. Jeg kom til å tenke på, på Rema så har dem begynt å selge salat med tilbehør. Ganske smakfullt! Man plukker med seg alt av interesse ned i en liten rund boks, som man kan legge et transparent lokk over på slutten. De selger også diverse små pakker med dressing. Synes kanskje at pakka med urtedressing var litt spesiell, men det er kanskje bare meg. Kanskje best å prøve spise dette et par ganger før man drar på tur, i tilfelle magen synes at dette blir litt spesielt første gangen man spiser dette i en slik mengde. Et triks der er å starte med en del "vanlig" lysegrønn salat i bunn og så etterhvert, legge til en sånn mørkegrønn salat, som er mer røff og smakfull men i liten mengde. Jeg liker å spise dette sammen med halve Rema's pakke med 2 hvitløksbaguetter, med én baguette som stekes på 200 grader C i 10+ min. Er vel best å passe på å ikke steke disse for lenge. Endret 5. mars 2018 av Epletre Siter
Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 (endret) Epletre skrev (På 5.3.2018 den 14.08): Jeg tror jeg vil vurdere ostesmørbrød en gang, men vet ikke hvor lenge sånt vil holde seg god, meeeen på tur i kulda så skal det kanskje gå bra. to skiver fra ferdigoppskjært sandwitchbrød (f.eks Pågen, hvitt brød smaker mer tror jeg) smøre Dijon sterk sennep på hver innerside taffelost på hver innerside mer firkanta skinkeskiver på hver innerside kanskje en dæsj tomatkethcup i senter alternativt smøre på god olivenolje på toppen av hver sandwitch varmes med paninijern og kanskje legges i kjøleskap så raskt som mulig uten at det blir for varmt Haha, nå sitter jeg og lurer på hva som skal til for at noe slikt kan ende opp som en bakteriebombe. Husker vi fikk med oss kald kylling på speidertur en gang, og det var ikke vinter, så det gikk jo greit. Ekspander Ikke vits i å være så avansert Epletre På vintertur lager du maten du vil, det er kaldere enn i kjøleskapet, og pakker du inn i folie/poser tiner du det i jakken. Ikke gris til med olje, tilfelle du vil spise maten med votter, det er ihvertfall noe å tenke på. Ostesmørbrød var forsåvidt en god idè. Legg på kjøkkenbenken til de er avkjølt, så i kjøleskapet, og i sekken dagen etterpå. Er det kaldt, hadde ikke jeg vert redd for å spise det om du er vekke mindre enn en uke. Fryser de, holder de jo i lang lang tid. Salat er ikke bra om det fryser, og du skal klare å tine opp denne maten uten for mye gris. Ikke er det særlig høy energitetthet heller. Ost+skinke, brunost, salami, og meierismør. Da klarer jeg meg lenge Endret 5. mars 2018 av Mareng Siter
Tessatroll Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Lompa skrev (På 5.3.2018 den 9.22): Blingser, knekkebrød eller polarbrød. Kommer an på hva som trengs å spises opp i brødboksen. På tur er det alltid doble skiver med pålegg mellom. For meg handler matpakke om nødvendig påfyll, og trenger ikke være noen kulinarisk nytelse. Et par hardkokte egg ved siden av skivene er bra. Fyller godt og lenge i magen. Ellers har jeg tatt opp igjen en gammel tradisjon fra barndommen nå i vinterkulda: Havresuppe på termos. Bland litt sterk saft (husholdningssaft eller solbær), og varm opp. Hell noen never havregryn i termosen og fyll opp med den varme saften. Noen rosiner oppi er også godt. Ekspander Undervudert føde! Nydeleg er det, rett og slett! 1 Siter
Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Skal denne havresuppen drikkes, eller skal det være tykkere som grøt og spises med skjè? Enda en ting jeg må prøve. Kan man bruke solbærtoddy-pulver? I så fall er jo dette noe man kan ta med på flerdagerstur også. Siter
Lompa Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Mareng skrev (På 5.3.2018 den 14.32): Skal denne havresuppen drikkes, eller skal det være tykkere som grøt og spises med skjè? Enda en ting jeg må prøve. Kan man bruke solbærtoddy-pulver? I så fall er jo dette noe man kan ta med på flerdagerstur også. Ekspander Hvorfor ikke toddypulver? Bør gå greit. Suppa kan drikkes eller spises, alt etter hvor mye gryn man har i. For min del vil jeg ha den ganske tynn, for det handler om å få i seg væske på tur. Populær blant både voksne og barn. Husk å snu termosen for å blande før det helles i koppen. Siter
Epletre Skrevet 5. mars 2018 Skrevet 5. mars 2018 Hjemme synes jeg at det er litt mer stas at havregrøten er mer flytende enn fast, for jeg synes det er så kjedelig å spise mer klumpete og klissen havregrøt. Siter
Johanks Skrevet 6. mars 2018 Skrevet 6. mars 2018 En annen ting jeg lærte fra min bestefar var å ha skikkelig grovbrød, honning og brunost. Ikke alltid jeg har honning hjemme men har jeg så blir dette med, gir meg pleny energi 2 Siter
Tiur3 Skrevet 6. mars 2018 Skrevet 6. mars 2018 Epletre skrev (På 5.3.2018 den 15.40): Hjemme synes jeg at det er litt mer stas at havregrøten er mer flytende enn fast, for jeg synes det er så kjedelig å spise mer klumpete og klissen havregrøt. Ekspander Hvorfor spiser du det da, er jo bare å tilsette mer vann, enten du er på tur, eller hjemme. Personlig så bruker jeg mye korn på tur, men aldri havregrøt! Men kornblandinger, gjerne med frukt, nøtter, rosiner, o.l. Og det er lett å tilsette slikt, til et kornprodukt. Siter
Epletre Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 (endret) Jeg spiser ikke lenger klumpete og klissen havregrøt, så argumentet ditt er ikke relevant. Endret 7. mars 2018 av Epletre Siter
SteinarL Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Lompa skrev (På 5.3.2018 den 9.22): Blingser, knekkebrød eller polarbrød. Kommer an på hva som trengs å spises opp i brødboksen. På tur er det alltid doble skiver med pålegg mellom. For meg handler matpakke om nødvendig påfyll, og trenger ikke være noen kulinarisk nytelse. Et par hardkokte egg ved siden av skivene er bra. Fyller godt og lenge i magen. Ellers har jeg tatt opp igjen en gammel tradisjon fra barndommen nå i vinterkulda: Havresuppe på termos. Bland litt sterk saft (husholdningssaft eller solbær), og varm opp. Hell noen never havregryn i termosen og fyll opp med den varme saften. Noen rosiner oppi er også godt. Ekspander Havresuppe var fast takst, både sommer og vinter - varm eller kald. Anbefales! https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/havresuppe 1 Siter
Kjell Iver Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Jeg syns svartbrød er knall. Det funker med brunost på, også i kulden. Prøver å holde meg unna raske karbohydrater. Om jeg spiser det så må det kombineres med noe tungtfordøyelig. Knekkebrød har jeg aldri sett nytten av. Skal heller ikke kimse av god gammeldags "tæring av flesket". 1 Siter
Gjest Mareng Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Kjell Iver skrev (På 7.3.2018 den 16.11): Jeg syns svartbrød er knall. Det funker med brunost på, også i kulden. Prøver å holde meg unna raske karbohydrater. Om jeg spiser det så må det kombineres med noe tungtfordøyelig. Knekkebrød har jeg aldri sett nytten av. Skal heller ikke kimse av god gammeldags "tæring av flesket". Ekspander Brunost er vel å anse som en sjokolade i næringsinnhold. Heldigvis, har jeg ingen problemer med å spise noen av delene Men svartbrød, hva er det? Må man lage «russisk svartbrød» selv, eller finnes det noe ferdigkjøpt som du bruker? Og fryser det i kulden? Med litt flesk til overs, er det ikke verdens undergang om man spiser noe kalorier for lite i noen måltid Siter
a_aa Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Mareng skrev (På 7.3.2018 den 16.43): ... finnes det noe ferdigkjøpt ... Ekspander Tipper @Kjell Iver tenker på sånne: https://bramat.no/kosthold/tester/609-bramat-tester-rugbrod - og selv om det er en gammel test, finner du sikkert noen av dem i butikkene ennå Hadde en periode jeg spiste såpass mye sånne at jeg plutselig en dag var lei dem Siter
Kjell Iver Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 a_aa skrev (På 7.3.2018 den 17.39): Tipper @Kjell Iver tenker på sånne: https://bramat.no/kosthold/tester/609-bramat-tester-rugbrod - og selv om det er en gammel test, finner du sikkert noen av dem i butikkene ennå Ekspander Stemmer det. Ymse varianter av disse, og de er like bra. Det fås også i enporsjonspakninger og det gir en del søppel, men man slipper da at de blir tørre. Jeg syns den Volkoren er aller best. leveres i plasbokser som tåler en støyt, men en stund siden de var å få i de butikkene jeg handler i. Ungene syns også dette er knall. De blir harde i kulda, men det er tyggbart.. 1 Siter
Elisabethsk Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Rugbrød har jeg skjønt at jeg ikke klarer å få meg til å like.. Forrige tur lagde jeg ferdig skiver med spekeskinke og brie mellom. Pakka inn i folie og da kunne de både spises som de var (etter et lite opphold innenfor jakka), grilles på bål eller stekes i stekepanna. Smakte utmerket både armhulevarm og stekepannevarm (ble aldri bål). Mattermos med suppe er jo også kjekke greier. Siter
Gittiamo Skrevet 7. mars 2018 Skrevet 7. mars 2018 Proteinbrød holder seg veldig saftig hele turen (og dagen etter) og er knallgodt med brie og syltetøy. Jeg liker ikke Cottage Cheese men disse er gode, og jeg foretrekke godt hakka havregryn (fr åppå betyr frø oppå) i stede for mel. Bakes enkelt slik: 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.