Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvor mye må man belage seg på å betale for en himalaya trek?


Anbefalte innlegg

Hvor mye må man belage seg på å betale for en himalaya trek? Ca tre uker ,noe lingnende som utlimate everest tilbudet til eco?

Synes eco tilbudet er litt dyrt(kr 25900) Jeg har planer om å fly billig til Delhi(ca 5000 t/r) og deretter ta tog/fly til Katmand, men hvor mye må jeg beregne å bruke i forhold til kost og losji + sherpaer etc?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva mener du med Himalaya-trek? Hvis du mener teahouse-trek i Annapurna eller Everest, trenger du verken guider, bærere eller noen kostnadsdrivende organisatorerer.

Fly T/R Dehli 5000kr (hørtes veldig billig ut)

Tog til grensen av Nepal T/R max 200kr (3 klasse)

Buss fra grensen til Kathmandu T/R max 100kr

Visum India og Nepal 700kr (sånn cirka)

Dvs totalt 6000kr for Oslo-Kathmandu T/R inklusiv visum

Så trenger du litt lommepenger for 3 uker. Du kan beregne ca 100 kr per dag i Nepal som innbefatter kost, losji, lokal transport, diverse annet + en og annen øl. Det er mer enn nok på et backpacker budsjett. Total 2100kr for 3 uker. Nasjonalpark avgift kommer i tillegg, men det er ikke store slantene...

Totalt er du da oppe i 8100kr, og så legger du på et par lapper i reserve. Dvs et totaltbudsjett på 10.000 burde gå helt greit hvis du fikser flybilletten til 5000kr, og ikke hyrer inn lokale guider eller portere, eller gjør den mega-tabben å kjøpe en vestlig pakketur....

PS! Og hvis du har litt tid til overs, ta en dagstur fra Dehli til Agra og besøk Taj Mahal. En højdare....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig i Lyngve sine estimat, men beregn noe mer til transport. Om du skal inn til Lukla kan man ta buss fra Kathmandu til Jiri i 12 timer, og gå fra Jiri, men fly til Lukla er vel tidsmessig det beste. De regner 5 til 7 dager opp til Lukla fra Jiri. Snakket med folk som har gått den turen og den er verdt de ekstra dagene.

Om du går fra Jiri må du påregne å betale til Maoistene, men ikke i fra Lukla. Samme i Annapurna, og det kan bli betydelige beløp - 4-500 kroner for et 14 dg trek er ikke uvanlig. Hadde inntrykk av at de gruppene som innkrevde de pengene var litt sånn småkorrupte, og vi hørte forskjellige beløp alt etter som hvem vi snakket med. Noen gjemte seg når de kom til teahouse for innkreving, og det funket også.

Ta turen! Du kommer ikke til å angre. Super tid å reise i Nepal dette, siden det er lite turister på grunn av uro'en.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En 12-timers busstur i Nepal koster vel ca 20kr. Du skal derfor kjøre MEGET langt for at dette skal bli et problem for budsjettet ditt...(ikke ta turistbusser for vestlige turister, da dette fort blir 10 ganger dyrere og kun marginal økning i komfort)

Jeg gikk selv fra Jiri for noen år siden. Det var en harmonisk opplevelse, og en ren nytelse for kropp og sinn. På den ruten treffer du ordentlige trekkere, og ikke alle disse skrullingene fra Japan og Tyskland på pakketur i himalaya.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.