Gå til innhold
  • Bli medlem

Gourmetmat i fjellheimen


Vidvandre

Anbefalte innlegg

Man skal ta seg tid til matkos når man er på tur. Noe som er veldig godt, er fiskesuppe med tørrmelk og dillmarinert ørret/laks/røye.

Fileter og renskjær fisken slik at du står igjen med helt bein- og skinnfrie stykker. Velg kun det fineste og rødeste fiskekjøttet til denne retten! Legg stykkene i en bolle/gryte og hell en passelig mengde olivenolje og sitronsaft (f.eks. "Realemon" - altså ikke slik du blander i vann) over. Strø svart eller hvit pepper og rikelige mengder med dill på. Vend fiskestykkene godt i blandingen, slik at alle sider er dekket.

Dette bør marinere i ca. et kvarter, ikke lenger. Etter ca. 12 minutter strør du på litt salt. Imens koker du opp en fiskesuppepose med vann og tørrmelk. Følg instruksjon på posen.

Fiskestykkene tilsettes straks suppa har kokt opp, og ligger så og småputrer/trekker til fiskestykkene er gjennomkokt. Tar ca. et kvarter. Dillen og sitronen setter en fantastisk smak på retten. Dette kan med fordel spises med brød til. Grovt polarbrød er glimrende.

Etter dette herremåltidet er det bare å ta time-out med en sigar og en konjakk og nyte livet mens man skuer ut over f.eks. Gurthejohka, Skjerhølen eller Atlakstjønn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.