Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Da har jeg sniffet litt på produksjonen av energibarer.
Dette er bare en liste over råvarer og ingen fremgangsmåter.

Bindemiddel:

  • Mørk sjokolade
  • Kokosolje/fett
  • Lys sirup
  • Honning
  • Peanuttsmør
  • Smør
  • Egg
  • Nøytral olje

Innhold:

  • Nøtter:
    • Mandler
    • Pekannøtter
    • Cashewnøtter
    • Peanøtter
    • Valnøtter
    • Hasselnøtter
  • Tørket frukt/bær:
    • Gojibær
    • Aprikos
    • Jordbær
    • Bringebær
    • Ananas
    • Mango
    • Tranebær
    • Blåbær
    • Kirsebær
    • Appelsinskall
    • Limeskall
    • Rosiner
    • Kokosmasse
    • Kakao
    • Dadler
  • Frø:
    • Gresskarkjerner
    • Sesamfrø
    • Solsikkefrø
    • Linfrø
  • Appelsinjuice
  • Eplejuice
  • Kanel
  • Maldonsalt
  • Sukker
  • Hvetemel
  • Quinoa
  • Musliblanding
  • Havregryn

Så er det bare å blande i vei og teste.
Skal man blande manuelt elle bruke mixer?
Skal man bruke stekeovn, panne eller bolle?
Søtt, salt eller syrlig smak?

Ja, mulighetene er mange.
Kom gjerne med Deres tips/erfaringer/korreksjoner/tillegg.

Annonse
Skrevet

Bjørnebrød, Svalbardkaka, Snickersbarar og daddelbarar er favorittar her i hus. 

Link til bjørnebrød og svalbardkaka ligg i innlegget over her frå Helhaug. Eg finn ikkje att link til snickersbar, så her kjem oppskrifta: 

Snickerskake
- 2,5dl sirup
- 1dl sukker
- 1 glas peanøttsmør
- 1dl kokos
- 1liter corn flakes
- 1ts vaniljesukker
- 100g peanøtter
- 2 plater lys kokesjokolade og 2ss delfiafeitt til sjokoladelokk.

Smelt sirup, sukker og peanøttsmør i ein kjele. Bland inn kokos, corn flakes, vaniljesukker og peanøtter. Brei utover i ei bakepapirkledd form (28 x 20 cm). Sett kaldt til det er stivna. Smelt sjokolade saman med delfiafeitt og fordel oppå kaka.

Link til nydelege, naturleg søta daddelbarar her.

 

  • Liker 3
  • 1 år senere...
Skrevet
På 26.7.2017 den 10.00, Luesveis skrev:

Heh, virker som du prøver å finne opp kruttet til kaloribomber :-)

Prøv bjørnebrød!  Oppskriften nedenfor er for en stor langpanne, så det blir mye, men "brødene" kan fint oppbevares i fryseren.  Jeg har hatt med bjørnebrød på to ukers tur i sommer-høyfjellet, uten at det var noe problem med holdbarheten.

https://www.utemagasinet.no/Magasin/Kalde-kaloribomber

 

Denne linken er kun for abonnenter ... noen som kan poste oppskrifta på Bjørnebrød?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.