RElling Skrevet 11. juli 2017 Del Skrevet 11. juli 2017 Er på utkikk etter en dehydrator. er det noen tips her? ser de har en på xxl til 500kr https://www.xxl.no/obh-nordica-tasty-food-dehydrator-torkemaskin-til-sopp-frukt-og-bar/p/1093930_1_style?gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rolzryQEq0VDFpL2hfLW6osQoYcmvAQfWklhZ00zfd0aAsce8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CI3jk8qKgtUCFdRPGAod03QL1A eller så er det denne jeg har kikket litt på http://cdon.no/hus-hage/vidaxl-mat-dehydrator-10-brett-kvadrat-p36508393?gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rr5MhFTvxKXVTUt6VcHIMDcpNaE3O-CPqkQ5Ty-TLlEaAk4w8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CO_6vr2KgtUCFdEUGAodKMcIbg Hva bruker folket. tenker det er greit med mange hyller. når jeg først setter i gang prosessen så skal det produseres. Hva gir best holdbarhet på de forskjellige produktene? Det som jeg kommer mest til og tørke er nok kjøtt og grønnsaker. Vakuumpakke og fryse, eller bare fryse i ziplock poser? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Terje Hav Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 Jula har en også: https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/kjokkenmaskiner/mattilberedningsapparater/frukt-sopptorker/frukt-sopptorker-001641/ Har ikke brukt den ennå... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hege Szyrxzc Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 Skal du tørke kjøtt, bør du se på hva slags temperatur du trenger. Har forstått det slik at de rimeligste ikke blir varme nok. Har en uten temperaturregulering som jeg bruker til sopp og frukt, tør ikke bruke den til kjøtt. Den fungerer forøvrig helt fint til sitt bruk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 9 timer siden, Terje Hav skrev: Jula har en også: https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholdning/kjokkenmaskiner/mattilberedningsapparater/frukt-sopptorker/frukt-sopptorker-001641/ Har ikke brukt den ennå... Jeg har den fra Jula, Menuett tror jeg den heter. Den har jeg benyttet med stort hell. Billig er den også - rundt 200 kroner. Vakumpakker det hele. Har ennå tørket kjøtt og grønnsaker fra i fjor - og de er like gode. I tillegg til denne dehydratoren bruker jeg mye stekeovnen, 30 - 50 grader med litt åpning på døra, slik at fuktigheten kommer ut. Av praktiske årsaker bruker jeg stekeovnen når jeg tørker "våte ting", som egg, tomatbønner, og kjøttdeig. Om du slår opp på "Mat" og lenken "Å - det smakte bra" har jeg skrevet en smule om tørking. Men om jeg i ettertid skal si litt om tørking av mat, og ikke minst å bruke den er det viktig å ikke gå "bananas". Husk at tørket mat ikke kan brukes "akkurat når du vil", men krever en viss tid for å gjøres spiselige. Og ikke alt blir like bra. Poteter f eks blir seige. Jeg skal i disse dager begynne en ny tørkesesong, i disse tørketider ute. Da vil jeg konsentrere meg om: - purre, løk og gulrot til bruk i Bergens fiskesuppe. Kan brukes nesten umiddelbart. Tørket løk er god som snacks - egg og tomatbønner til omelett. Dette er favoritten. Krever ca 5 kvarter klargjøring. Av ekteskapelige grunner tørker jeg løk og purre ute i garasjen. La meg også nevne at den viktigste årsaken til tørking er to ting - holdbarhet og vekt. Jeg har ennå tørket mat fra i fjor, og den smaker utmerket. Og vektreduksjon er avgjørende. Men som sagt det er lett å gå "bananas", og bruke mye tid på å tørke og glemme utmerkete varer som Real o l. Når det gjelder temperaturen legger jeg alltid inn et steketermometer både i dehydratoren og i stekeovnen. Da er det lettere å følge med på at temperaturen ikke blir for høy. 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tubbs Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 (endret) 2 timer siden, Hege Szyrxzc skrev: Skal du tørke kjøtt, bør du se på hva slags temperatur du trenger. Har forstått det slik at de rimeligste ikke blir varme nok. De rimligste blir for varme Kjøtt bør ikke tørkes på over 50 grader. Kjøtt skal tørkes og ikke vamrbehandles/kokes. Som med alt annety så er det spørsmål om pris på dehydratorn. Man får de fra 400 til 10 000kr. De rimelige er typen man har vifta i bunnen og ikke termostat mens de dyre er med frontåpning og vifte bak alà varmluftsovn og digital termostat. Har en Excalibur med digital termostat og er meget fornøyd. Vakumpakking er det beste men det fungerer greit med vanlig fryseposer/zip også. Er varene dehydrert skikkelig så er det minimalt med fuktighet igjen og er fryseposen tett så slipper man fuktskader. Endret 14. juli 2018 av tubbs 1 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miamaria Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 Får det samme bismak som Real Turmat når det tørkes på denne måten? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
tubbs Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 (endret) 28 minutter siden, Miamaria skrev: Får det samme bismak som Real Turmat når det tørkes på denne måten? Nope Real er frysetørket og fjerner all fuktighet i råvarene og har mye lengre holdbarhet enn dehydrert. Så man må tenke mer om man har med seg dehydrert. Og helst vakumpakke. Og minst mulig fettinnhold i råvarene (kjøtt f.eks )Men smaken er mye bedre på dehydrert om man dehydrerer riktig Endret 14. juli 2018 av tubbs 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Tom42 Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 2 timer siden, Miamaria skrev: Får det samme bismak som Real Turmat når det tørkes på denne måten? Smak og behag osv. Jeg merker ingen bismak Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bjørn J Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 On 7/11/2017 at 10:37 PM, RElling said: Er på utkikk etter en dehydrator. er det noen tips her? ser de har en på xxl til 500kr https://www.xxl.no/obh-nordica-tasty-food-dehydrator-torkemaskin-til-sopp-frukt-og-bar/p/1093930_1_style?gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rolzryQEq0VDFpL2hfLW6osQoYcmvAQfWklhZ00zfd0aAsce8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CI3jk8qKgtUCFdRPGAod03QL1A eller så er det denne jeg har kikket litt på http://cdon.no/hus-hage/vidaxl-mat-dehydrator-10-brett-kvadrat-p36508393?gclid=Cj0KEQjw7pHLBRDqs-X8hZ3Mgp0BEiQAXIo9rr5MhFTvxKXVTUt6VcHIMDcpNaE3O-CPqkQ5Ty-TLlEaAk4w8P8HAQ&gclsrc=aw.ds&dclid=CO_6vr2KgtUCFdEUGAodKMcIbg Hva bruker folket. tenker det er greit med mange hyller. når jeg først setter i gang prosessen så skal det produseres. Hva gir best holdbarhet på de forskjellige produktene? Det som jeg kommer mest til og tørke er nok kjøtt og grønnsaker. Vakuumpakke og fryse, eller bare fryse i ziplock poser? Gå for den på cdon til 1300 kroner først som sist. Det er en skikkelig dehydrator, og det høres ut for at du skal bruke den mye :) Billigmodellene fra Jula o.l er greie nok, men lite egnet for større produksjon. Dessuten tørker de ujevnt så du må ofte bytte på brettene. Jeg har en slik, men som oftest bruker jeg en svenskprodusert "proffmodell" som er mer nøyaktig på temperatur, og tørker jevnere. Den er dessverre gått ut av produksjon tror jeg. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Memento mori Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 Tørker du honning, får du kraftig bismak. Jeg syns det blir mye styr med tørking, og ikke minst lukt. Har ikke noe egnet sted for å tørke selv. Kjøper ferdig fra Real, Lyo food. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miamaria Skrevet 14. juli 2018 Del Skrevet 14. juli 2018 4 timer siden, Tom42 skrev: Smak og behag osv. Jeg merker ingen bismak Nei det gjør du kanskje ikke, men den er definitivt der. (I noen sorter mer enn annet, dog.) Prøv en pose som har gått realt ut på dato, så blir mye av den forsterket også. 😂 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.