Gå til innhold
  • Bli medlem

Fra Breistølen til Frønningen


Tarjei

Anbefalte innlegg

Hei :roll:

Er det folk her med kjenskap til fjellområdet mellom Lærdal og Aurland? Jeg tenker litt på å gå med telt i begynnelsen av august fra Breistølen (på fjellet melllom Lærdal og Hemsedal) til Frønningen ved Sognefjorden. Hvor fremkommelig er dette området? går det greit å finne lettgåtte traséer? Noen som har forslag til ei rute (uten klatring)?

Hvor mye snø ligger det vest i Jotunheimen og i Skarveheimen i år?

Vet det er fisk i vanna overfor Frønningen, men er det også fisk i vanna litt lengre øst? Fisket på 1400moh er i alle tilfelle et sjansespill :)

Finnes det åpne hytter i området?

T

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er godt kjent i området rundt Breistølen, men har aldri gått videre vestover fra Breistølen og Starsjøen. Kjenner området brukbart likevel, basert på kart og bilturer :)

Helt fra Eldrevatnet til Tønjum er fjellet berørt av en stor kraftutbygging på 60-tallet. Dette medfører 3-4 gamle grusveier som strekker seg inntil og inn i "ditt" område. Har tenkt tanken på å sykle fra Øljusjøen til Starsjøen og videre til Borgund kraftverk, mener det skal la seg gjøre med en skikkelig offroader. Litt terreng, litt gamle hjulspor og mye grusvei.

Det går flere tverrdaler fra Lærdalsdalen og inn i området, dette medfører at du må gå ganske langt inne i fjellet for å holde høyden. Som Tom nevner er det snaufjell i hele området, og terrenget er forholdsvis "snilt".

Anbefaler deg å starte litt øst for Breistølen, langs veien inn til Øljusjøen. Så opp til høyre litt inne i dalen, i retning Starsjøen, og derfra videre vestover på grusvei eller i terrenget. Spørs hva slags tur du vil ha :roll:

Eneste hytte jeg kjenner til her er Bjordalsbu, men denne ligger nesten helt i starten på turen din.

Lite snø i området i år. Ved Eldrevatnet er den nesten borte nå, men det er litt mer av sorten når du kommer opp på 1300-1400 meter. Minker fort utover sommeren hvis vi får litt varme.

Angående fiske, så er det flott fisk i Øljusjøen og Starsjøen. Sikkert tilsvarende forhold i vannene videre vestover. Regulerte vann har utsatt fisk. Men pass deg for illsinte bønder, de er litt hårsåre angående tjuvfiske der :)

God tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.