HannKatta Skrevet 2. juli 2017 Skrevet 2. juli 2017 Havregrynsgrauten... Elsket og hatet vil jeg tro... Hvordan kan man spice opp denne? Frukt og bær vet jeg kan gi en bedre smak. Noe annet? Edit: En oppsummering av alle nevnte tillegg og noen ekstra: Frø: Linfrø Solsikkefrø Sesamfrø Nøtter: Hasselnøtter Mandel Peanøtter Frukt: Banan Eple Bær: Rosiner Tranebær Blåbær Jordbær Bringebær Meieri: Cottage Cheese Smørøye Yogurt Krydder: Kanel Annet: Sukker Syltetøy Honning Peanøttsmør Musli Siter
Bjørn J Skrevet 2. juli 2017 Skrevet 2. juli 2017 En god dæsj konjakk rett før servering gjør susen 9 Siter
TomWithoutVom Skrevet 2. juli 2017 Skrevet 2. juli 2017 Bruker et solid smørøye og masse kanel. Kanskje ikke spicy, men smaker rimelig godt synes jeg Siter
DanielV Skrevet 17. juli 2017 Skrevet 17. juli 2017 Rikeleg med salt/smør er trikset her. Sukker og kanel. Evt. toppa med ein banan om det er med. Siter
Imp Skrevet 17. juli 2017 Skrevet 17. juli 2017 Jeg laget havregrynsgrøt, samt hirsegrøt, til barna mine da de var babyer. Mye bedre enn det usmakelige, næringsfattige mølet fra Nestlè. Bruk store havregryn. Der er ikke fiberen fjernet, og det smaker bedre. Bløt den før du koker, så tar det ikke lengre tid. Tilsett diverse for å øke næringsinnholdet! Feks egg for mer protein, malte nøtter for mer sunt fett, banan for smak, avocado...kun fantasien og pakkevnen setter grenser Siter
utinaturen Skrevet 20. juli 2017 Skrevet 20. juli 2017 Rosiner, sukker, kanel og evt. en smørklatt er alt jeg behøver. Siter
HannKatta Skrevet 20. juli 2017 Forfatter Skrevet 20. juli 2017 Bedre smak med kanel, ja. Har noen småposer jeg har kjøpt. Smakte på Axa's. Bedre med melken i, ja. Med kanel ble det enda bedre. Min beholdning av ulike merker: Axa Express Havregrøt, Orginal med Melk (Nytt design på posen), 50 gram, tilsett 1,5 dl varmt vann. Coop's Havregull, Havregrøt med blåbær, 50 gram, tilsett 1,5 dl varmt vann i posen. Coop's Gullbygg, Bygg og havregrøt med melk for ekstra god smak, 65 gram, tilsett 1,7 dl varmt vann i posen. Rema's God Start, Havregrøt med 20% havrekli, naturell, 65 gram, tilsett 2 dl varmt vann. Rema's God Start, Havregrøt med 10% havrekli, røde bær (frysetørket jordbær og bringebær), 65 gram, tilsett 2 dl varmt vann. Møllerens Havra Grøt, med frø og kardemomme, 65 gram, 2 dl vann eller melk tilsettes. 1 Siter
herrlarsson Skrevet 21. juli 2017 Skrevet 21. juli 2017 Jeg er en sånn der type som faktisk slenger Cottage Cheese i havregrøten, skikkelig godt. Men kjøp den som har eple og kanel, de andre smaker helt grusomt. Siter
Gjest Turlyst Skrevet 21. juli 2017 Skrevet 21. juli 2017 I den varme årstiden har jeg byttet ut havregrøt med AXA frokostblanding med tørrmelk. Ingen oppkok av vann til havregrøt - besparelse av gass. Ellers bruker jeg sukker, kanel og smørøye i havregrøten. Synes det er overraskende godt Siter
Gjest Mareng Skrevet 21. juli 2017 Skrevet 21. juli 2017 20 timer siden, herrlarsson skrev: Jeg er en sånn der type som faktisk slenger Cottage Cheese i havregrøten, skikkelig godt. Men kjøp den som har eple og kanel, de andre smaker helt grusomt. Naturell cottage cheese og most banan her 👍 Siter
herrlarsson Skrevet 21. juli 2017 Skrevet 21. juli 2017 3 minutes ago, Mareng said: Naturell cottage cheese og most banan her Banan er også en ting jeg bare ikke takler, fytterakkern. 😣 Spiser heller grus og sand enn banan og natøli cottage cheese. Siter
sturela Skrevet 21. juli 2017 Skrevet 21. juli 2017 Skal du ha med god grøt er supergrøt tingen. Den med tranbær,hasselnøtt og mandel synes jeg er best. Koketiden er bare 3 minutter. Grøten har også litt tyggemotstand. Pleier å ta på litt blåbær.Må til sverige for å kjøpe denne, http://www.pauluns.se/produkter/supergrot/pauluns-supergrot-tranbar-hasselnot-mandel/ Har også supergrøt i norge http://www.toro.no/vaare-produkter/bare-bra-supergrot-med-jordbaer-eple-og-chiafro/ . Den har jeg ikke prøvd, men tror den er grei å prøve ut. Ser ut som samme produsent om du ser på innpakningen. Siter
Elfod Skrevet 24. juli 2017 Skrevet 24. juli 2017 Akasie Honning Tranebær Nøttedryss dryss av grov hakket/knust mandler/hasselnøtt/valnøtt.... Hvis du har food prosessor eller blender legg opp i, 5-10 sekund jo lenger det suser jo mer peanøtt smør blir det... Honning passer bra til nøtter... Nøtter, honning og blåmugg ost er også en veldig bra kombinasjon.. Så hvis du vil kan du jo prøve litt proteinrik pultost løiten. Tøff ost og bli kjent med, men samtidig så er den syrlig og frisk. Ganske tung. Kan sikkert ligge noen dager uten kjøling, Sammens med honning og nøtteknas i havregrøten... Siter
Gjest Mareng Skrevet 25. juli 2017 Skrevet 25. juli 2017 2 timer siden, HannKatta skrev: På tide med noen bilder... Mange av disse fungerer bra, kjør på Ett annet alternativ, som etter min mening smaker bedre og koster 1/10-del. Samt du får den porsjonsstørrelsen du vil. -Lettkokte havregryn (kan kjøres litt i blender, da blir det kjapt grøt om man heller kokende vann over. Spare drivstoff og oppvask) - En knivsodd salt - 2 store ss melkepulver - Litt sukker og kanel. - Tilsett nøtter/frø/rosiner/tørket frukt etc. etter smak og behag. Smart å pakke i ziplockposer (en pose=en porsjon). Om man er tom for drivstoff, blir det frokostblanding med kaldt vann. Siter
Gjest Turlyst Skrevet 25. juli 2017 Skrevet 25. juli 2017 Jeg kjøper en slik når jeg lager havregrøt til frokost. Før tur fyller jeg mindre porsjoner pr frokost i ziplockposer, slik at jeg kun bærer det jeg spiser. I tillegg er den mye billigere enn porsjonspakkene. Som tidligere skrevet bruker jeg sukker og kanel. Siter
HannKatta Skrevet 25. juli 2017 Forfatter Skrevet 25. juli 2017 1 hour ago, JanRH said: I tillegg er den mye billigere enn porsjonspakkene. Spiser vel neppe så mye porsonsposer ennå. Siter
Tiur3 Skrevet 25. juli 2017 Skrevet 25. juli 2017 (endret) På 2.7.2017 den 2.14, HannKatta skrev: Havregraut? Hvordan kan man spice opp denne? Ser at tråden gjelder havregrøt.:) Men stusser likevel litt, da du/dere ønsker noe annen smak på havren. Det finnes da div. kornblandeinger med 3 - 4 forskjellige korntyper, som en kan veksle på og få annen smak, fra dag til dag. Og det finnes slike kornblandinger som HAR nøtter, rosiner, tørket frukt, m.m., som også forandrer smaken, samt øker energiinnholdet. Så hvorfor fortsette, med denne kjedelige havregrøten? Bare undrer. Endret 25. juli 2017 av Tiur3 Siter
HannKatta Skrevet 31. juli 2017 Forfatter Skrevet 31. juli 2017 Såg et beger fra Eldorado med havregrøt i. Tenkte det må jeg teste. Fylte på med 1.5 dl varmt vann. Det skal vere eple, kanel, mandler og rosiner som tillegg. Tror jeg må ha 30-40% med extra snacks i tillegg for å ete havregrynsgraut, ja. Siter
Gittiamo Skrevet 31. juli 2017 Skrevet 31. juli 2017 Jeg gjorde det enkelt i sommer. Jeg tok en diger bolle og blandet 50/50 med lettkokt havregryn med müsli med mye nøtter og frø. Og så tilsatte jeg en god mengde sukker. Lagde porsjonsposer av hele sulamitten og hadde frokost i to uker. Jeg som ikke fikser havregrøt likte denne blandingen. Cluet var bare å ha i nok vann så det var mer suppe enn lim. 2 Siter
Thoreau Skrevet 1. august 2017 Skrevet 1. august 2017 Sætersmør og sukker holder for min del. Nøtter og mandler oppi posen før avreise synes jeg virker lurt, som en foreslo. Siter
Lompa Skrevet 2. august 2017 Skrevet 2. august 2017 https://kolonial.no/produkter/5977-axa-bjorn-rosin-vaniljesmak-500g/ Denne er grei, synes jeg. Det beste er jo å koke på den klassiske "Lettkokt havregryn", men det blir oppvask av både gryte og skål. Denne typen her heller man bare i skål og heller vann over, så blir det "helt grei" grøt. Ett oppkok vann om morgenen gir da nok til grøt, kaffe og en liten slant igjen til oppvask av skåla.. Effektivt og greit. Det hender jeg tar med en sånn liten spruteflaske med syltetøy. Godt å ha litt av det oppå. Siter
Gjest Mareng Skrevet 2. august 2017 Skrevet 2. august 2017 11 minutter siden, Lompa skrev: https://kolonial.no/produkter/5977-axa-bjorn-rosin-vaniljesmak-500g/ Denne er grei, synes jeg. Det beste er jo å koke på den klassiske "Lettkokt havregryn", men det blir oppvask av både gryte og skål. Denne typen her heller man bare i skål og heller vann over, så blir det "helt grei" grøt. Ett oppkok vann om morgenen gir da nok til grøt, kaffe og en liten slant igjen til oppvask av skåla.. Effektivt og greit. Det hender jeg tar med en sånn liten spruteflaske med syltetøy. Godt å ha litt av det oppå. Jeg er enig med deg, men jeg må inrømme at jeg synes det er bedre med litt melkepulver i. Men det som er fantastisk med denne du foreslår, er at melkeallergikere får ett supergodt alternativ til grøt på tur! 👍 Siter
Lompa Skrevet 2. august 2017 Skrevet 2. august 2017 Jeg har aldri brukt melk i grøt. Melk er for kalver.. 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.