Gjest Mareng Skrevet 6. juni 2017 Skrevet 6. juni 2017 Hei. Jeg pleier å lage grove pannekaker, sammalt speltmel, litt siktet speltmel, litt havregryn og en litwn dæsj med rugmel. Rugmelet gjør pannekakene supersaftig, anbelfales! Problemet er at jeg pleier å bruke melk i de. Vann fungerer også, men de blir litt mer smakløs, jeg kan sikkert bruke litt tørrmelk for å kompensere dette. Men jeg bruker også ett par hele egg. Hva kan jeg bruke for å erstatte egget, i form av tørrvare? Evt, noen som har noen gode pannekakeoppskrifter som gjør at man kan ta med tørrvarer på tur og tilsette kun vann? Siter
+TheSleepwalker Skrevet 6. juni 2017 Skrevet 6. juni 2017 Lag med kremfløte og fyll på med vann senere? Tror jeg skal prøve det. -Laktoseintolerant Siter
Gjest Mareng Skrevet 6. juni 2017 Skrevet 6. juni 2017 Tom42 skrev (På 6.6.2017 den 12.21): Hvorfor ikke lage eggepulver? Ekspander Fant en oppskrift på ett lugubert forum på hvordan man gjør dette. Går du god for metoden som denne typen her har benyttet? Siter
Gjest Mareng Skrevet 6. juni 2017 Skrevet 6. juni 2017 Hadde vert greit å vite holdbarheten til hjemmelaget eggepulver, eller hvor man kan kjøpe dette? Toro sin pannekakerøre består kun av hvitt mel... Siter
Mandarin Skrevet 6. juni 2017 Skrevet 6. juni 2017 Har du prøvd med Maizenna? Ellers er banan veldig godt i røre. Dog ikke tørrvare. Men den holder seg iallefall godt i sekken. Siter
Gjest Mareng Skrevet 7. juni 2017 Skrevet 7. juni 2017 Mandarin skrev (På 6.6.2017 den 20.09): Har du prøvd med Maizenna? Ellers er banan veldig godt i røre. Dog ikke tørrvare. Men den holder seg iallefall godt i sekken. Ekspander Nei. Vil det gjøre pannekakene mer fast, som egget? Men det koster meg ingenting å prøve hjemme Siter
Mandarin Skrevet 7. juni 2017 Skrevet 7. juni 2017 Mareng skrev (På 7.6.2017 den 4.27): Nei. Vil det gjøre pannekakene mer fast, som egget? Men det koster meg ingenting å prøve hjemme Ekspander Det vil det. Det er mye som kan erstatte egg hvis man søker på eggerstatning. Hvordan smaken blir er jeg usikker på. Kan også tenkes at du må ha mer hevemiddel. Vil du ha erstatning for proteinet som er i eggene kan man tilsette gelatin/collagen. Det vil også være med å binde røren. Vær obs på at du må ha gelatin som røres ut i kaldt vann, ellers blir det bare klumper. Siter
Gemajohn Skrevet 7. juni 2017 Skrevet 7. juni 2017 (endret) Jeg har en eggeallergiker i huset, og vi lager alltid pannekaker uten egg. oppskriften er mel, melk, litt smeltet smør og en dæsj salt. Blandes som vanlig røre og stekes som pannekake. Steketid, Konsistens og smak blir som en vanlig pannekake. Prøv å bland en liten batch selv med dine ingredienser, det kan godt hende du ikke trenger egg i røra En liten teskje bakepulver gir luftigere pannekaker. Endret 7. juni 2017 av Gemajohn Siter
Kristin_E Skrevet 7. juni 2017 Skrevet 7. juni 2017 Til hjemmebruk har jeg følgende pannekakeoppskrift: 5 dl hvetemel (her kan du erstatte litt av melet med grovere mel) Litt havregryn 2 ts bakepulver 6-7dl vann 3ss olje sukker etter ønske Pannekakene sitter sammen og er lette å steke i teflonpanne. Oppskriften bør kunne fungere ute og tåle varmt vær? Siter
Gjest Mareng Skrevet 9. juni 2017 Skrevet 9. juni 2017 Har prøvd litt. Tok litt maizena i, og litt bakepulver. Så mye mel og gryn jeg synes var passelig av det eg ville ha, litt salt og olje, bladet i vann til passe konsistens. Og det fungerte fint. Jeg tror der blir pannekaker uansett hva du gjør, så lenge du blander mel og væske til en passe konsistens. De blir nok litt mer "spretten" med egg, men forskjellen er ikke så stor. Jeg tror en liten spiseskjè maizena gjorde at de hang bedre sammen. Vanskeligere var det jo ikke, så toroposen er faktisk fullstendig overflødig Neste prosjekt, lapper Siter
Midtgård Skrevet 18. juni 2017 Skrevet 18. juni 2017 Kikertmel funker greitt som substitutt for både mel, melk og egg i pannekaker. Ein treng med andre ord berre kikertmel, vann og fett i form av olje eller smør, en dæsj salt om man ønsker. Som turmat funker det ypperig da det er rikt på protein og karbohydrat, og er særs mettande kost. For variasjon er de berre å hive det man måtte ønske av krydder i røra Røra treng noko lenger tid på å svelle i forhold til vanlig pannekakerøre, en halvtime er bra, 2 timer er betre. Kikertmel fås kjøpt på orientalske kolonialer. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.