Thomas_B Skrevet 11. april 2017 Skrevet 11. april 2017 Noen som har gode forslag og en grei oppskrift for tørking av mat/kjøtt? Ser at flere på forumet foreslår å gjøre dette selv, som et rimelig alternativ. Siter
+Tom42 Skrevet 11. april 2017 Skrevet 11. april 2017 (endret) Stikkordene: Skjær kjøttet i tynne like strimler. Vei opp det du mener er nok til ett måltid. Legg disse for seg selv i langpannna. Fyll opp med resten. Bruk gjerne varmluft, da kan du tørke flere brett på en gang. Still termostaten på 50 grader. (litt usikker her). Sett en trepinne i døra, slik at fuktigheten kommer ut. Ta en test etter 10 - 12 timer, Ta ut noen kjøttbiter, ikke fra den veide delen, putt dem i en Zippose og lukk til. Blir det kondens er kjøttet ikke ferdig tørket. Når kjøttet er ferdig tørket, ta alt ut. Vei "ett måltid kjøttet". Trekk fra hva det veide før. Da vet du hvor mye vann du skal tilsette. Vei opp resten av kjøttet og legg det i porsjonsposer (Zipposer). ___________ Så må du tørke opp løk, gulrøtter osv, men hvis du har tid til å vente til jeg kommer hjem 20 april, kommer jeg til å foreta en nøyaktig oppkutting, Detter er skikkelig snadder i gryta. 4 løk, f eks veier ca 800 gram, og blir til 150 gram. Det skulle bli ca 45 gram pr måltid. Ellers har jeg sjekket litt på nettet for deg. Søkeord: tørke kjøtt. www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/torket-reinsdyrkjott kirstenwinge.no/2013/10/20/ukas-oppskrift-ovnstorket-viltkjott artikkel.ut.no/artikkel/1.10867465 livetpatur.blogspot.com/2013/10/trking-av-mat.html askerspeiderne.no/nyhet.php?id=857 underaapenhimmel.blogspot.com/2014/02/om-hjemmelaget-turmat.html https://villmarksmannen.wordpress.com/2015/07/08/torking-av-kjott Endret 11. april 2017 av Tom42 Tilleggsopplysninger 3 Siter
Gjest Mareng Skrevet 11. april 2017 Skrevet 11. april 2017 Må dette rehydreres med koking og mye drivstofforbruk? Eller er det nok å helle over kokende vann? Evt bløtlegge noen timer i kaldt vann, og så varme opp? Siter
Tessatroll Skrevet 11. april 2017 Skrevet 11. april 2017 Også greit å tørke karbonadedeig. Steik den gjerne først. Tørkes på omlag 70 grader varmfluft, med døra på gløtt, om du ikkje har dehydrator. Om du legg denne i matthermos nokre timar, eller let den koke stund, er den snadder saman med tacokrydra potetos med godt med smør, og grønsalker. EG synes det er greit å tørke ferdig kutta grønsaksblandingar, til dømes amerikansk blanding. Siter
Tessatroll Skrevet 11. april 2017 Skrevet 11. april 2017 Mareng skrev (På 11.4.2017 den 17.57): Må dette rehydreres med koking og mye drivstofforbruk? Eller er det nok å helle over kokende vann? Evt bløtlegge noen timer i kaldt vann, og så varme opp? Ekspander Er nok ikkje like kjapt som drytech/frysetørka nei. Må anten koke ei stund, eller ligge i matthermos til svelling over tid. Eg har brukt det siste litt på vinterturar, funkar bra. 1 Siter
Tobleronen Skrevet 14. juli 2017 Skrevet 14. juli 2017 Jeg holder på å tørke forskjellige frukt og grønnsaker til sommerens tur, og kom til å tenke på hvordan det går med vitaminer og andre stoffer ved tørking. Noen som vet om det finnes pålitelige kilder til informasjon om næringsinnhold i hjemmetørkede frukt og grønnsaker? Siter
HannKatta Skrevet 14. juli 2017 Skrevet 14. juli 2017 Tessatroll skrev (På 11.4.2017 den 17.59): EG synes det er greit å tørke ferdig kutta grønsaksblandingar, til dømes amerikansk blanding. Ekspander Kan man legge Amerikansk blanding i sola til tørk under myggnetting? Går det bra å steke det en hel dag, skal tro? Siter
Tessatroll Skrevet 14. juli 2017 Skrevet 14. juli 2017 HannKatta skrev (På 14.7.2017 den 14.52): Kan man legge Amerikansk blanding i sola til tørk under myggnetting? Går det bra å steke det en hel dag, skal tro? Ekspander Eg ville nok brukt varmluftsovnen i staden, om du ikkje har mattørke 1 Siter
+Miamaria Skrevet 15. juli 2017 Skrevet 15. juli 2017 Jeg har i det siste kjøpt meg både tørker, og en bunt gulrøtter. Så da er det jo logisk å prøve å tørke gulrot. Hvor tynne skiver bør jeg skjære? Hvor mye krymper det i tørking liksom? Siter
Tobleronen Skrevet 15. juli 2017 Skrevet 15. juli 2017 De gulerøttene jeg har tørket, krympet som bare det. Tørket 400g rå gulerot i går, og sluttresultatet var 24g tørket gulerot. Da skjærte jeg ca. 1mm tykke skiver som jeg kokte i 5 min før jeg begynte tørkingen. På bildet sees tørket gulerot tilsvarende seks råe gulerøtter. 3 Siter
Wibbo Skrevet 15. juli 2017 Skrevet 15. juli 2017 Strimler opp en gulrot med potetskreller, blander med tørket aromasopp og grønnkål i en pose. Fint å ha i posemos eller yum yum nudler 1 Siter
Wibbo Skrevet 24. november 2017 Skrevet 24. november 2017 Fikk ånden over meg til å lage litt jerky igjen, en svær klædd med "grytekjøtt" finskåret og lagt i en marinade av: 1dl.soya saus,1dl.vann, 2dl. hvit eddik, 1ss.hoisin, 1ss.sriracha, 1ss.løkpulver, 1ss chipotle pulver, 1ss. Brunt sukker og en god klype av sort pepper, salt, chili pulver og 3 knuste fedd hvitløk. Lot det ligge i nesten et døgn i marinade før jeg tørket det i dehydratoren fra jula (menuett) i 15 timer. Litt småspicy, super snacks som kan også finsnittes og tilsettes posemos etter oppbløting. 4 Siter
tubbs Skrevet 24. november 2017 Skrevet 24. november 2017 Nettopp slica opp 900 gram kjøtt som skal i mariande snart selv Så er det jomfruturen i den nye Excalibur tørkern Er i startfasen så spent på resultatet 3 Siter
Populært innlegg tubbs Skrevet 10. desember 2017 Populært innlegg Skrevet 10. desember 2017 Tørkeprosjektet fortsetter her og har til nå tørket 4kg mørbrad (de hadde ikke flatbiff) noe som tilsvarer ca.1,3kg ferdig beef jerkey. Startet med en amerikansk oppskrift på som har blitt forandret litt etter litt Både "testpersoner" og undertegnende mener nå at oppskrift nr.1 er i boks. Noe som igjen gjør at holdbarheten blir meget kort Har også tørket mango og epler som absolutt blir topp snacks og som kommer til å bli med på turer fremover. Flere typer frukt skal testtørkes fremover for å se hva som evt kan bli bra i f.eks havregrøten. Angrer ikke en flekk på innkjøp av bra dehydrator. En matnyttig hobby å tusle med på kveldene føler jeg 10 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.