Jonas1986 Skrevet 10. november 2016 Del Skrevet 10. november 2016 Noen som har tips til maljer? har kjøpt "duk" som jeg skal bruke på tur men skal ha maljer på den.. ser de har på Biltema og chlas Olsson, er disse brukbare? Tunge? Hvor stort hull bør det være på maljene? De jeg har på jervenduken er med skinn som forsterkning rundt maljene.... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johan2000 Skrevet 10. november 2016 Del Skrevet 10. november 2016 Både Biltema och Clas i Sjön har i aluminium. Väger i princip ingenting. Fungerar OK, men jag föredrar i mässing. Jag har förstärkningar runt hålen i mina tarp'ar som jag har gjort. Om det behövs beror på vad man har för duk. Jag har gjort mina i 48g/m² nylon. Förstärkningar Oxford 210. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonas1986 Skrevet 10. november 2016 Forfatter Del Skrevet 10. november 2016 Hvorfor messing? Hvordan forsterker du ? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiur3 Skrevet 11. november 2016 Del Skrevet 11. november 2016 12 timer siden, Jonas1986 skrev: Hvorfor messing? Hvordan forsterker du ? De maljene jeg har sett, så er de i messing stivere. Angående hull. Du må selv finne ut hvor stort hull (i maljen) du trenger. Og da kjøper du hullverktøy, tilpasset maljene. Men, dette er normalt i et komplett sett. Vær likevel obs på, at en stor malje, har et større og bedre feste, enn en liten malje. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Hammer Skrevet 11. november 2016 Del Skrevet 11. november 2016 (endret) 14 timer siden, Jonas1986 skrev: Hvorfor messing? Hvordan forsterker du ? Du kan forsterke området hvor du skal feste maljene med å sy på et ekstra lag med duk/tøy i området hvor maljen skal festes. Om du ikke gjør dette, så vil nok både maljen og duken din ryke ganske fort. Prøvde å legge ved et bilde, men linken funket ikke. Se på presenninger, telt og tarper etc. Da ser du at området rundt maljene er betydelig forsterket. Endret 11. november 2016 av Hammer bilde som jeg la ved ble bare maaaasse bokstaver å tall. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
+Memento mori Skrevet 11. november 2016 Del Skrevet 11. november 2016 Skal du få det bra bør du også ha maljeverktøy, slik som seilmaljedor. God kvalitet på Malje gjør at du får jevnt press rundt hele malja og den tåler mye mere. Skinnlåven link har meget bra utstyr til dette. Relativ kostbart men du får noe som holder i lengden, ikke slik som Malje i alu på billige presseninger som ikke tåler nesten noe. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonas1986 Skrevet 12. november 2016 Forfatter Del Skrevet 12. november 2016 1Bruker man noe spesiell type stoff som anbefales til forsterking rundt maljene? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
REs Skrevet 13. november 2016 Del Skrevet 13. november 2016 (endret) Det viktigste du bør tenke på når du forsterker stoffet rundt en malje er at det forsterkede området blir stort nok. Når du syr på forsterkningen så stikker du hull i stoffet og da er det viktig at de kreftene som denne sømmen utsettes for blir fordelt på et størst mulig område. Hvis du har anledning så ta en titt på hvordan maljene i et seil til en seilbåt er forsterket. Nå er det selvfølgelig helt andre krefter ute og går i seilet på en seilbåt, men prinsippet om å fordele belastningen på et størst mulig område vil være det samme. I stedet for seil så kan du kanskje sjekke med en ferdigkjøpt tarp. I stedet for maljer så er det også mulig å bruke løkker av f.eks. flat vevd nylonstropp som du syr på som vist på det nederste bildet. Eller en "juksemalje" eller hva det nå heter. Endret 13. november 2016 av REs Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
a_aa Skrevet 13. november 2016 Del Skrevet 13. november 2016 Jeg gjorde det ganske enkelt, og forsøkte å utnytte at falden helt ytterst er en naturlig forsterkning (den er sydd dobbel, eller er det trippelt?) og plasserte all søm i det området: Det har funket helt ypperlig så langt, men det er nok litt svakere enn om man gjør det skikkelig og fordeler kreftene over et litt større område, som @REs peker på. Bildene er hentet fra: Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.