Kjell Iver Skrevet 26. august 2016 Del Skrevet 26. august 2016 Det er et usedvanlig blåbærår i år her jeg holder til - ved grensen til Børgefjell. Vet ikke hvordan det er andre steder i landet - men det tegner også til å bli usedvanlig mye tyttebær. Nå har jeg frosset ned ganske store mengder blåbærsyltetøy - men funderer på å tørke en ladning for bruk til vinteren. Noen som har prøvd det og har tips. Har en sånn 200W etasjetørker fra Jula. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anders_G Skrevet 26. august 2016 Del Skrevet 26. august 2016 Vi har tørket masse bær og frukt samt kjøttdeig og det fungerer veldig bra. Tørkeren vi har brukt er samme variant som du snakker om (http://www.elkjop.no/product/hjem-og-husholdning/kjokkenapparater/OBH6775/obh-nordica-frukt-og-sopptorker-6775). I denne fulgte det med en tabell som beskriver hvordan du burde skjære opp de forskjellige tingene og hvor lenge de skal tørke. Blåbær og tyttebær trengs selvfølgelig ikke å skjæres opp. Jeg husker dessverre ikke eksakt hvor lenge de skal tørkes (3-4 timer??), men det er ikke noe problem å prøve seg frem. Dersom du har bærene i feks ett syltetøyglass og bærene etter en stund har begynt å klebe seg fast til bunnen av glasset er de tørket for lite. Bærene skal altså være gjennomtørre. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
marihøna Skrevet 26. august 2016 Del Skrevet 26. august 2016 Eg har prøvd meg litt med tørking av blåbær i ein tilsvarande tørkar frå Clas Ohlson, og mi erfaring er at dei må ligge LENGE. Trur eg hadde dei til tørk i 2-3 døgn, før eg la dei utover på eit brett på benken for litt siste lufttørking før eg putta dei i boks. Trur det har noko med skalet/vokslaget på blåbæra, som gjer at dei held godt på vatnet. Eg har aldri tørka noko før, og har altså ingen erfaring med slikt, så den lange tørketida er sjølvsagt med atterhald om at eg kan ha gjort noko riv ruskande galt. Prøvde forøvrig å tørke mangoskiver i same tørker, og dei vart tørre over natta. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.